Még olvasni is kellemetlen: Az EU Bizottság közleményben hirdeti, hogy Orbán hazudott nekünk



Brüsszelnek közleményben kellett elmagyaráznia, hogy nem igaz, amiről a kormányfő beszélt korábban a pedofiltörvénnyel összefüggésben.

„Tények és tévhitek” felütéssel kezdődik az Európai Bizottság szerdán kiadott közleménye, ami azért is különleges, mert arról írnak benne, hogy a magyar kormány nem mondott igazat.

Bár a magyar kormányfőt név szerint nem említik, a közleményben idézik Orbán Viktor monológját, aki a melegellenes törvény európai parlamenti vitája után azt mondta: az Európai Bizottság azt akarja, hogy Magyarország engedje be az LMBTQ-aktivistákat és -szervezeteket az óvodákba és az iskolákba.”

A Bizottság egyébként Varga Judit igazságügy miniszternek is üzent, még június végén, amikor pontokba szedve mutatták be, miért ellentétes a magyar jogszabály az uniós értékekkel. Ez utóbbit a mostani közleményben is hangsúlyozták azzal, hogy az Európai Bizottság szerint

a melegellenes módosítókkal kiegészített pedofiltörvény több ponton sérti az uniós jogszabályokat.

A Bizottság szerdai közleménye azzal zárul, hogy „a gyereknevelés vitathatatlanul a szülők joga és felelőssége. Az egyenlő bánásmód, az emberi méltóság tiszteletben tartása ugyanakkor minden európai uniós polgár alapjoga, ahogy az is, hogy ne érje hátrányos megkülönböztetés és megbélyegzés vallási, politikai vagy nemi hovatartozás és szexuális irányultság alapján”.






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....