Azt hitted, a lehallgatási botrány a legsúlyosabb vád? - az Al Jazeera hírcsatorna közzé tett valamit...

Nos, ha igaz, amit az Al Jazeera pánarab hírcsatorna tett közzé, akkor az elmúlt 11 év fideszes ocsmányságai mind eltörpülnek az ügy mellett. Ennél elkeserítőbb példája nincs az emberi jogok lábbal tiprásának.



Illegálisan teszteltek egy izraeli kémprogramot Magyarországon, mielőtt a bangladesi hadsereg 2018-ban megvásárolta volna azt

– számolt be még februárban egy neve elhallgatását kérő forrásra, valamint a kiszivárgott iratokra hivatkozva az Al Jazeera, idézi fel a Magyar Narancs az ügyet, ami nem kapott akkora sajtóvisszhangot, mint a mostani botrány.

A cikk szerint a PicSix, egy volt izraeli hírszerzők által alapított cég P6 Intercept nevű termékéről van szó, ami egyidejűleg 200-300 mobiltelefon megfigyelésére alkalmas, hogy tömegek mozgását követhessék általa. Azt írják, Magyarország közvetítő szerepére azért volt szükség, hogy ne derüljön ki, hogy Izrael és Banglades kapcsolatba lépett. Banglades ugyanis nem tart fenn diplomáciai kapcsolatot Izraellel.

Az Al Jazeera által megszerzett iratok egy része a P6 Intercept származási országaként Magyarországot tüntette fel, míg más dokumentumok szerint valójában Izraelből származik. Az Al Jazeera legsúlyosabb állítása Magyarországról nézve az, hogy informátoruk szerint

illegálisan, magyarokon használva demonstrálták a kémprogram működését a bangladesi vevőknek.

Emellett arról is írnak, hogy a bangladesi katonai hírszerzés tisztjeit Magyarországon képezték ki az izraeli szakértők.

Kitérnek továbbá arra is, hogy az üzlet megkötésében kulcsszerepet játszott Haris Ahmed, a bangladesi hadsereg vezérkari főnökének, Aziz Ahmed tábornoknak a testvére. Harist életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Bangladesben egy 1996-os politikai gyilkosság miatt, de

az Interpol körözése ellenére 2015-ban hamis személyazonossággal Magyarországon telepedett le. Az oknyomozók szerint Magyarországra költözése érdekében Banglades tiszteletbeli magyar konzulja is közbenjárt.

A bangladesi külügyminiszter az Al Jazeera cikke után tagadta, hogy valaha vásároltak volna kémprogramokat Izraeltől.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....