Megindult a lavina: kemény nyomozás indult a megbukott Fidesz-vezetés ügyében

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást a rendőrség a csillaghegyi Árpád forrásfürdő ügyében – erről Karácsony Gergely főpolgármester ír Facebook-oldalán. Íme az ellenzéki városvezető teljes bejegyzése:

Újabb, előző városvezetéshez kapcsolódó ügyet vizsgál a rendőrség, nyomozás indul a Csillaghegyi Árpád forrásfürdő kialakítása miatt.

Az elszámoltatás nem kommunikációs trükk, kemény jogi munka. Már a megválasztásom idején sokat beszéltem arról, hogy az átláthatóság és a korrupcióellenes harc a legfontosabb jelszavai lesznek az új városvezetésnek, mert az nem járja, hogy következmények nélkül zsebre lehet tenni a budapestiek pénzét.

Ezért több ügyben is feljelentést tettünk az elmúlt két évben, amelyeket jelenleg is vizsgál a rendőrség. Nincs könnyű dolgunk, hiszen ismertek a magyar igazságszolgáltatás viszonyai, a Kúria könnyebben szemet huny a fideszes ügyletek felett, ezért teszünk meg mindent, hogy olyan jogi anyagok szülessenek, amelyek még Polt Péter asztaláról sem potyoghatnak le.

Így történt ez a Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. esetében is, ahol hűtlen kezelés miatt indult nyomozás. Tudjuk, ismerjük már, csak a szokásos: haveri vállalkozás végzett felújítási munkálatokat sokkal több pénzért, mint amennyi a szerződésben szerepelt, olyan alvállalkozókat fizettek ki, akik végül nem végeztek munkát.

De hiába gondolták, hogy nem lesznek következmények, a lopás nem évülhet el. A nyomozóhatóság rendelkezésére állunk, várjuk a vizsgálat végét, és mi magunk is folytatjuk a munkát, hogy napvilágot lássanak azok az ügyek, amelyek megkárosították a Főváros és a budapestiek vagyonát, és amelyeket a Fidesz alatt simán meg lehetett csinálni, talán még vállveregetés is járt érte.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....