Nekimentek Orbán Ráheléknek, nem akárki állt ki mellettük


Varga Zoltán arra volt kíváncsi, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lánya miért döntött úgy, hogy családjával együtt Spanyolországba költözik.



Hétfőn is ülésezett a magyar országgyűlés és a mai napon a képviselők kérdéseket intézhettek a kormány tagjaihoz. A 24.hu beszámolója szerint a DK-s Varga Zoltán egy kérdés erejéig Orbán Ráhelék spanyolországi kiköltözésével (amiről a Blikk elsőként számolt be) foglalkozott az Országgyűlésben.

Varga azzal kezdte felszólalását, hogy az elmúlt hetek vezető híre volt, hogy a „kedves vezető kedves lánya és a korrupciós botrányokhoz köthető veje elhagyta Magyarországot. És keleti nyitás ide vagy oda, nem Azerbajdzsán felé vették az irányt, hanem Spanyolországba.” A DK-s képviselő nagyon kíváncsi volt, vajon miért történt ez így. „Nem volt elég az elsőszülött lánynak adott turizmus ágazat? Nem volt elég a sokmilliárdos cégtámogatás Tiborcz István részére?”

Végül ezt kérdezte:

"Sok magyart érdekel, hogy a kivándorlás oka nem véletlenül az-e, hogy kimenekítsék Orbán Ráhelék a lopott vagyont?"

Schanda Tamás államtitkár azt válaszolta, hogy ez egy „komolytalan kérdés egy zavaros képviselőtől”. Szerinte utoljára Varga „kommunista elődjei voltak, akik megtiltották az embereknek, hogy külföldre utazzanak”, a fiatalok kivándorlásával kapcsolatban még azt is mondta, hogy az utóbbi időben többen jöttek vissza, mint ahányan elmentek.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....