Egy hasonló cégből sem vesznek ki annyi pénzt, mint Orbán apjának bányájából

A Dolomit Kft. évek óta a legjobban teljesítő vállalkozás az ágazatban annak ellenére, hogy a versenytársaknál jóval drágábban dolgozik.

Orbán Viktor apjának bányavállalata, a Dolomit Kft. évek óta az egyik legjobban teljesítő vállalkozás a piacon árbevétel és profit tekintetében is, így a piaci átlagnál jóval magasabb osztalékot fizetett a tulajdonosainak – írja a Direkt36.

Az osztalék mutatja meg, mennyi pénzt visznek haza a tulajdonosok a nyereségből, ebben tehát kiemelkedő a Dolomit: 1,8 milliárd forintot fizetett ki, ez több, mint tizenháromszorosa a piaci átlagnak ugyanebben a szakágazatban (kőfejtés, gipsz és kréta bányászata).

Dolomit Kft. osztalékából a tulajdonrészük arányában részesülnek a cég tulajdonosai. Így az 51,16 százalékos tulajdonrésszel rendelkező idősebb Orbán Győző minden évben az osztalékként kifizetett összeg több mint felére jogosult. Ez 2015-től 2019-ig több mint 4 milliárd 372 millió forintot jelentett.

Az újság egyik építőipari forrása szerint ez a kiemelkedő teljesítmény arra is visszavezethető, hogy “2010 előtt az volt a jellemző, hogy a legolcsóbb ajánlattól maximum 3–5 százalékkal tértek el a megrendelők, mostanra ez az eltérés már a 30–50 százalékot is elérheti”, Dolomit pedig azért szerepel rendszeresen jelentős állami beruházásokban, hogy a konkurenciánál jóval drágábban ajánlja építőanyagait.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....