Elképesztő dolgokat mondott Novák Katalinról a német sajtó - mint államfőjelöltet jellemezték

Novák Katalin jelölése köztársasági elnöknek friss szelet hozott a magyar politikába és nagyobb közéleti szerepvállalásra biztatja a fiatal nőket – írta a Die Tagespost című német katolikus hetilap a csütörtöki számában.

A lap a politikus pályafutását bemutató írásában kiemelte, hogy Novák Katalin „fontos hidat képez” Magyarország európai partnerei felé, hiszen „stabil kommunikációs csatornákat” alakított ki Németországban és Franciaországban, szakértelemével, alapos tudásával és kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerével „tiszteletet és elismerést” vívott ki.

A többi között hozzátették, hogy Novák Katalin Orbán Viktor miniszterelnök „legszűkebb köréhez tartozik” és a Forbes Barométer szerint 2020-ban és 2021-ben is a legbefolyásosabb nő volt a magyar közéletben.

Családügyi államtitkárként végzett munkájáról azt írták, hogy Novák Katalin „az ország családpolitikájának alakítójává és barátságos arcává vált”. Kifejtették, hogy a magyar fiatalok túlnyomó többsége ugyan több gyermeket szeretne, de gyakran csak nagyon későn vállalnak gyermeket vagy döntésüket befolyásolják anyagi megfontolások. Azonban az Orbán Viktor vezette kormány felismerte ezt a dilemmát és azt az „előrelátó stratégiát” követi, hogy „a demográfiai változás ellen nem a migrációval, hanem a születésekkel kell fellépni”.

A célok megvalósítása elsősorban Novák Katalin feladata volt és erőfeszítései „látható sikerhez” vezettek, így például a házasságkötések száma megduplázódott, az abortuszok száma pedig 40 százalékkal csökkent 2010 óta – mutatott rá a Die Tagespost.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....