Durván beleállt Deák Dániel egy pedagógusba de a diákok helyre tették


Bírálni kezdett egy pécsi tanárt – megjegyzést téve a hajára is – Deák Dániel. A politikai elemző hétfőn osztott meg egy erős hangvételű posztot, amiben a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium egyik tüntető pedagógusát kezdte bírálni. Írása nem várt reakciókat szült.


Deák Dániel a Telex egyik cikkének a fotóját még az esemény napján osztotta meg a Facebook-oldalán, amelyhez azt írta, szerinte csak néhány iskolában tüntettek hétfőn a tanárok, amit hatalmas kudarcnak könyvelt el - aznap egyébként több mint 20 ezer ember tiltakozott az oktatási intézményekben országszerte.


Ezután pedig azt írta:

„A Telex.hu kékre festett hajú és Freeszfe-maszkot viselő tanárral illusztálta a megmozdulást. Egyébként az illusztráción látható Vatai Éva, a pécsi Leőwey Klára Gimnázium pedagógusa aktív kormányellenes tüntető és jól szimbolizálja a mai pártpolitikai alapú sztrájkot, amelyen a tanárok túlnyomó többsége nem vett részt.



Deák Dániel szavai a pécsi intézmény diákjainak fülébe is eljutottak, akik – a kék hajú tanárnő előtt tisztelegve – kedden kék színű ruhában mentek be az órára, amiről fotó is készült és a Facebookon is megosztották.

„Mert büszkék vagyunk a tagozatra és a tanárnőnkre!” – írták posztjukban kedden az intézmény diákjai.



A városvezetés is mellé állt

A Leőwey Klára Gimnázium pedagógusát Pécs polgármestere, Péterffy Attila is védelmébe vette – szúrta ki a Pécsistop. Ő fontosnak tartotta kiemelni keddi posztjában, hogy a január 31-i pedagógussztrájk nem baloldali vagy jobboldali kérdés, hanem egy egész nemzetet érintő ügy, ami a gyermekeink, hazánk jövőjéről szól.

Péterffy Attila szerint ráadásul teljesen mindegy, hogy kinek milyen színű a haja, mindenkinek jogában áll kiállni az igazáért.

„Én mindenesetre büszke vagyok Vatai Évára és az összes pécsi pedagógusra, aki kiáll magáért! De nagyon büszke vagyok azokra a pécsi diákokra is, akik szolidaritásból ma kék színű ruhákban mentek iskolába. Le a kalappal! Ez igazi pécsiség!” – fogalmazott bejegyzésében a polgármester.









Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....