Kiakadtak a szlovákok, érdekes dolgot küldtek Kövérnek


A szlovák külügyminisztérium diplomáciai jegyzéket küldött, amelyben arra szólítottak fel, hogy Magyarország – a szokásos és szabványos diplomáciai eljárásoknak megfelelően – előzetesen tájékoztassa őket az állami tisztviselői látogatásának céljáról – írja a Parameter.sk.

A felvidéki lap szerint a szlovák külügy Kövér László hétfői látogatására reagált ezáltal, amikor az Országgyűlés elnöke egy emlékmű avatásán mondott beszédet. Ebben Kövér László bocsánatkérést és elégtételadást követelt a szlovákoktól a II. világháború utáni kitelepítések miatt.

Van erkölcsi alapunk arra is, hogy szelíd, de állhatatos türelemmel várjuk a bocsánatkérés és elégtételadás gesztusát a magyarok ellen a múltban elkövetett bűnökért az utánunk következő nemzedékek békéje érdekében

– fogalmazott a házelnök.



Csalódott vagyok amiatt, hogy Budapestről állandóan üzeneteket és kioktatást kapunk a közös történelmünkkel kapcsolatban. Határozottan elutasítom azt, hogy Magyarország második legfőbb közjogi méltósága szükségét érzi, hogy Szlovákiában prezentálja a saját történelemolvasatát

– mondta Korčok.

A külügyminiszteri reakciót követte a Magyarországnak küldött jegyzék, amelyben emlékeztetnek arra, hogy továbbra is készek a szokásos támogatást nyújtani a magyarországi politikusok látogatásához, de azt nem tartják helyénvalónak, hogy csak utólag értesülnek arról, hogy a magyar politikusok milyen eseményeken vesznek részt.

Hozzátették: csalódottak mindazok miatt, amelyek a hétfői emlékműavatáson elhangzottak, mivel szerintük a látogatás nem a jószomszédi kapcsolatok szellemében zajlott.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....