Közel kétszázmilliót kell a Fideszes városvezetésnek visszafizetnie - elképesztő ami Sümegen történt..

Közel kétszázmilliót kell a városvezetésnek visszafizetnie.



Idén Sümeg város vezetése számos súlyos botrányba keveredett, amelyekről mind beszámoltunk. Csütörtök este Facebook-bejegyzésben adott hírt Németh Szabolcs sümegi ellenzéki politikus egy újabb ügyről, amely szerint a Magyar Államkincstár elutasította a település egyik beruházása kapcsán benyújtott számlákat.



Németh Szabolcs bejegyzését változtatás nélkül közöljük:



“Tegnap kaptam egy iratot, ez egy hivatalos dokumentum, melyet a Magyar Államkincstár írt Sümeg Város Önkormányzatának és arról tanúskodik, hogy a „Vásári forgatag” nevű, azon belül is a Középkori Piac és Belvárosi Piac felújítására elnyert pályázati pénzek kapcsán benyújtott számlákat a Magyar Államkincstár nem fogadja el, azok jóváhagyását felfüggeszti.



Ez most úgy néz ki, hogy a Végh László vezette Sümeg Város Önkormányzat által benyújtott 93.006.787 forintnyi számlákból mindössze 4.617.323 forint értékű számlát fogadott el a pályázati pénzek elszámolását végző Magyar Államkincstár. A 88.389.464 forintnyi számlákat azért nem hagyja jóvá az Államkincstár, mivel álláspontja szerint



a Sümegre érkezett pályázati pénzek elköltése során súlyos törvénysértő szabálytalanságok történtek.



Ugye nem volt olyan rég július vége, akkor derült ki a sümegi lakosság számára, hogy a hazudozásairól elhíresült Végh László eltitkolta azt a tényt, miszerint az önkormányzat olyan kesze-kusza, jogerősen megállapított törvénysértések mellett költött el több TOP-os pályázati pénzt, amelynek következtében



142.070.179 forintot visszakövetel a Pénzügyminisztérium Sümeg városától, Sümeg város lakosságától.



Plusz ehhez hozzájön 11 millió bírság is!



A sümegieknek sikerekről hazudozók erről nem beszélnek, ahogy arról sem, hogy ez a 142.070.179 Ft nem is annyi. Ugyanis – mint kiderült – ehhez hozzájön a Belvárosi Piacra szintén törvénysértő módon „ráköltött” 21. 856.104 Ft is. Ugyanis ezt is vissza kell Sümegnek fizetni az állam felé!



Tehát akkor úgy néz ki a „siker” és „öröm”, hogy: a (működési engedéllyel nem rendelkező) Középkori Piacra kapott 69.991.523 forintból 69.991.523 forintot, a Ramassetter-házra kapott 52.070.000 forintból 52.070.000 forintot, a Bölcsődére kapott 80.034.624 forintból 20.008.656 forintot és a Belvárosi Piacra kapott 21.856.104 forintból 21.856.104 forint kell visszafizetni a törvénysértő és szabálytalan felhasználások miatt.



Ez barátok között is 163.926.283 forint! Ennyit kell Sümegnek visszafizetni. Igen a sümegi embereknek, ugyanis senki ne gondolja, hogy az egy éven át, a helyi emberek szemébe hazudozó Végh és mutyi köre ezt átvállalják. Ők ezt „elintézték”, a pénzeket elköltötték, önmagukat ünnepeltették. Aztán a jogerősen megállapított közel 164 milliót meg majd valahogy visszanyögi Sümeg város lakossága.



Az Európai Uniós és magyar költségvetésből származó támogatások elköltésének törvénysértéseit eddig három állami szerv állapította meg. Az első a Közbeszerzési Hatóság, majd a Pénzügyminisztérium és most a Magyar Államkincstár is. Persze lehet hazudozni, lehet másra mutogatni. De ettől a törvénysértések és visszafizetések tények maradnak!



Felhívtam az Államkincstárt, hogy érdeklődjek erről az egészről. Az üggyel foglalkozó személy készséges volt, elmondta, hogy nemcsak a Vásári Forgatag nevű pályázatnál nem fogadták el a benyújtott számlák 90 százalékát, hanem ugyanez a helyzet a Ramassetter-ház és a Bölcsőde pályázatainál is, ott sem hagytak jóvá sok-sok önkormányzat által benyújtott számlát.



Ügyes! Ráadásul erről Sümeg város lakossága alig vagy semmit nem tud, pedig ez az ő pénzük is és az ő városuk is! De szomorúan tapasztaltam, hogy az általam hívott önkormányzati képviselők sem tudnak semmit erről, gyakorlatilag el van hallgatva előlük (is).



Információk szerint Végh László „csodafegyvere” a pályázati pénzek visszafizetésére az, hogy pert indított a Pénzügyminisztérium, így a Magyar Állam döntése ellen. Fiúként tudhatná, hogy széllel szemben nem érdemes… Ráadásul Véghnek annyi esélye lesz, mint egy papírsárkánynak a hurrikánban.



A Fővárosi Törvényszék – ahogy tette ezt legutóbb is Sümeggel megalapozatlanság miatt – úgy elutasítja a keresetet, mint a huzat.



Bizonyára a perköltséget és az ezzel járó kiadásokat ismét Sümeg városa fizeti meg.



/Halkan jegyzem meg, hogy Végh Lászlót senki nem bízta meg a képviselő-testület részéről, hogy eleve vesztes pereket indítson a Pénzügyminisztérium döntései ellen./ Igaz, ahol 8 általánossal 2 milliót lehetett havonta bezsebelni ez már igazán semmiség.



Én arra lennék kíváncsi, hogy miért is vannak ezek a törvénysértések és visszafizetések eltitkolva a sümegi emberek elől?



Miből fogja Sümeg városa ezt a 163.926.283 forintot visszafizetni, miközben kong a város kasszája, egy tisztességes Idősek Napi rendezvényt sem tudtak tartani, mert nincs rá pénz?



Talán a meglévő 245.000.000 felvett kölcsön mellé újabb hitelt vesz fel Végh László és csoportja Sümeg nevében vagy eladogatják a város maradék vagyonát?



Közel 164 millió forint mínusz ez Sümegnek, ebből a pénzből lehetett volna az Ifjúság és az Építők útját újra aszfaltozni vagy a Vadrózsa, Boróka, Vázsonyi Vilmos utcákat rendbe tenni, a járdákról ne is beszéljünk…



Véleményem szerint az lenne a korrekt, hogy Végh László és az érte 2014-ben és 2019-ben kezességet vállaló vállalkozó, továbbá akiknél landolt ebből a pályázati pénzből, összedobnák ezt a 164 milliót és nem néznék ölbe tett kézzel, ahogy Sümeg város lakossága és vállalkozói fizetik ezt az összeget vissza.”





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....