Egy nyugdíjas kemény sorait osztja mindenki: remélem, hogy idővel Ön is megkapja azt, ami jár Önnek

NYÍLT LEVÉL MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKÉNEK

Köszönettel vettem levelét, amelyet hozzám intézni nagylelkű volt.

Mostani levelét azzal kezdi:

„Az oltásoknak köszönhetően sikerült megfékeznünk a vírust.”
Fájdalommal vagyok kénytelen felhívni az Ön figyelmét arra, hogy nem említi, melyik vírusról van szó. Ugyanis amennyiben például feketehimlőről, akkor teljesen, ha a tébécéről, akkor nagyrészt igaz, ha viszont a koronavírusról (Covid) akkor ez egyáltalán nem felel meg a valóságnak.
Illetlenségnek tartom, hogy a negyedik járványhullám felfelé ívelő szakaszában Ön a győzelemről szól.

Engedelmével, Önt idézem: „minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük”. Márpedig minden jel szerint még csak kezdő sípszó utáni néhány percnél tartunk, és .nagyon nem állunk nyerésre.

Bátorkodom felhívni szíves figyelmét arra, hogy az inflációs ár-bér (ez esetben inkább összkereslet)-spirált nagyon könnyű elindítani, de roppant nehéz megfékezni. Az egyszeri nyugdíjemelés, a többi, pénzbőséget, ezzel keresleti többletet teremtő intézkedés olyan pénzkibocsájtást jelent, amelynek nincs fedezete. A pénz tehát felhígul, ezt nevezzük inflációnak.

Ön azt írja: „továbbra is biztosítani fogjuk az inflációkövető nyugdíjemelést”. Ha ezt komolyan gondolják, az üres kassza mélyén kell kotorászniuk. Az infláció ugyanis könnyedén lehet két számjegyű is, melynek fedezetére aligha jut belső forrás.
Mellesleg, a rend kedvéért megemlítem, hogy a 13. havi nyugdíjat a „baloldali”, szerintem inkább liberális kormány adta és az Önök által elfelejtett, 2008-as világválság idején volt kénytelen visszavonni.

Önök ennek a nemzetközi tragédiának a hátán kerültek kormányra, egy konjukturális időszak kezdetén.
Ahelyett, hogy ezt a „kegyelmi” állapotot a nyugdíjrendszer és általában a költségvetés átalakításra használták volna, elmulatták luxusberuházásokra, azaz az Ön jövőbeni hírnevének fenntartására.

Az Ön hiúságát növelő célokra. pazarolták el azt a pénzt, amit mi (akikre Ön hivatkozik) egy élet munkájával megteremtettünk.

Megkapjuk tehát azt, ami Ön szerint jár nekünk. Nagyon remélem, hogy idővel Ön is megkapja azt, ami jár Önnek.

Üdvözlettel, nyugdíjas.

Ellenzéki összefogás: 2022





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....