Itt a Bayer Zsolt beszéd részletei: a magyarok ilyen jól még a büdös életben nem éltek...

Mindig is hirtelen haragú fiú voltam. Azt gondolom ugyanakkor, hogy abban a közegben, ahol a miniszterelnököt O1G-zik – és ez igaz a teljes ellenzékre – , ott senki ne sértődjön meg, ha én csúnyán beszélek – szögezte le Bayer Zsolt publicista, újságíró, műsorvezető a Mandinernek adott interjújában.

Bírálta a „másik oldal” publicistáit, köztük Tóta W. Árpádot amiatt, hogy úgy írnak egy esetleges kormányváltás utáni első teendőkről: a bolsevikokhoz hasonlóan az első héten „legyártanák a hullákat, platóra dobnák őket”, majd mindenkit bebörtönöznének, vagy megakadályoznák, hogy el tudjanak menni az országból. A publicista a szemére vetette a „másik oldalnak”, hogy ilyen gondolatok mellett azt állítják, hogy ők képviselik az európai értékeket és a jogállamiságot.

A Fideszhez fűződő viszonyáról Bayer Zsolt azt mondta:

Azokhoz az emberekhez, akik az alapítók közül maradtak, engem olyan viszony fűz, mint ami a háborús veteránokat köti össze. Belső kényszer, hogy képviseljem ezt az oldalt, kiálljak mellettük. És van egy jóleső érzés, hogy van néhány ember, akikről tudom, soha nem fognak hátba döfni. Majdnem 60 évesen rá kellett jönnöm, nagy dolog, ha van az ember életében 8-10 ilyen ember. És ha van, meg kell becsülni őket és ha ez az ára, a kiállás és néha az irracionális háború, akkor is be kell vállalni.


Az újságíró szerint jobb lenne a világ a Facebook nélkül, ahol óhatatlanul belefut fenyegető hangnemű kommentekbe.

Ugyanakkor

„Én soha nem írtam olyat, hogy valakit fel kellene koncolni”

– szögezte le Bayer Zsolt.

Méltatta az Orbán-kormányt a gazdasági politikájáért, csodának minősítve az utóbbi évtized eredményeit. Szerinte

megpróbálnak persze a másik oldalon úgy csinálni, mintha olyan szörnyű lenne itt élni, de a magyarok ilyen jól még a büdös életben nem éltek.

Beszélt arról is, hogy miért utálja zsigerből a kommunistákat. Ezt családi hátterével magyarázta, miszerint apai ágon sváb, a kiterjedt családját kitelepítették 1946-ban, édesapja itthon maradt, de mindenét elvették. Anyai ágon is kisemmizték a családját.

A balodali politikusokról szólva Gyurcsány Ferencet már kommunistának sem tartja, csak egy „ügyes hatalomtechnikusnak”, egy meggyőződés nélküli embernek. Szerinte a volt miniszterelnök közege negyven évig

nyalta Moszkva valagát, és ilyen természetessel nyalná tovább Brüsszel vagy Washington fertáját. Úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc kényszeres valagnyaló, ami a létezés egy szörnyű formája.

A baloldalon egy tehetséges politikust ismer, Schiffer Andrásnak hívják, mást nem tud megnevezni.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....