Pénzeső: Több százmillió forint uniós támogatást kaptak a volt polgármester családi cégei

Milliárdos cégbirodalmat épített ki a fideszes országgyűlési képviselő, Horváth István és családja. A Tolna megyei politikus érdekeltségi köréhez tartozó cégek tavaly több mint kétmilliárd forint bevételt értek el, és összesen 185 millió forintos profitot könyveltek el – írja a 24.hu.

Szekszárd volt polgármesterének családi cégei komoly támogatást kaptak az elmúlt években: két, állattenyésztéssel foglalkozó társaság vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült, így a Horváth család érdekeltségei csaknem egymilliárd forint brüsszeli forráshoz jutottak.

A támogatások egyik kedvezményezettje a politikus feleségének tulajdonában álló Bikácsi Agrár Kft., ez a cég öt részletben összesen 472 millió forintot támogatást nyert el húsüzem létrehozására és szarvasmarhatelep-fejlesztésre. A cég tavaly 462 millió forint bevételt ér el, ami több mint ötszöröse a néhány évvel korábbinak. A cég nyeresége 12 millió forint volt.


A másik európai uniós támogatáshoz jutó cég a Horváth István és lánya érdekeltségébe tartozó Bafami Sertéstenyésztő és -Hizlaló Kft., ami 487 millió forintot nyert el sertéstelep-fejlesztésére. A politikus vezetése alatt álló társaság több mint egymilliárd forint bevételt és 122 millió forint profitot ért el tavaly. A cég Gerjenben hajt végre állattenyésztőtelep-fejlesztést, aminek összköltsége egymilliárd forint.

Horváth közvetlen érdekeltségi körébe tartozik még a szőnyeg-, lamináltpadló- és függönyértékesítéssel foglalkozó Diego áruház szekszárdi franchise-üzlete is. Ez a cég 200 millió forintos bevétel mellett 25 millió forint hasznot termelt tavaly. Horváth nem vette ki a cégből a profitot, ugyanakkor tavaly decemberben beszerzett egy BMW X5-ös terepjárót, ami csaknem 20 millió forint lízingkötelezettséget jelent a cégnek.

A három Mol benzinkutat üzemeltető PBO-Road Bt. a kormánypárti politikus felesége, testvére és az édesanyja tulajdonában áll. Tavaly 438 millió forint bevétel mellett 26 millió forint hasznot hozott. Ebből a társaságból tízmillió forint osztalékot vettek fel a tulajdonosok.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....