Az ország találgatja, miért dülöngélt a Fideszes politikus - most választ adott

Budapest — Egy fél ország találgatja, miért dülöngélt, majd szundikált el hétfőn a parlamentben a fideszes Simonka György. A bűnszervezeti csalással vádolt képviselő furcsa állapotára a Jobbik-elnök Jakab Péter hívta fel a figyelmet a Facebookon, feltételezve, hogy Simonka György „erősen illuminált állapotban, vagy valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt lehetett”, mert már az ülésterembe érkezve is meglehetősen labilisan mozgott, majdnem elesett.

Kedden hiába érdeklődtünk a képviselőnél a hogylétéről, egyszerűen bontotta a vonalat, amikor felhívtuk. A Fidesz is csupán annyit közölt megkeresésünkre, hogy a képviselő rosszul lett. Csütörtökön aztán Simonka György már készséggel állt rendelkezésünkre, maga öntött tiszta vizet a pohárba lapunknak rejtélyes állapotáról. Otthonában lábadozva fogadta hívásunkat

– Máskor is volt már ilyen, egy meglévő betegség áll a háttérben, amire gyógyszereket is szedek, emiatt lettem rosszul a parlamentben. A betegségem részleteiről nem szeretnék nyilatkozni, ki fogok mászni ebből, ahogy máskor is kimásztam – mondta elcsigázottan, de készséggel Simonka György. Hozzátette, már jobban van, és azóta is járt orvosnál.

– Szó sincs ivásról! – szögezte le a képviselő. – Akik ezt állítják, azoknak csak annyit üzenek, ha tudnák, mivel küzdök, elszégyellnék magukat – utalt Jakab Péter találgatására a képviselő, aki tervei szerint a következő, november elején esedékes parlamenti ülésre valószínűleg bemegy, ha orvosa engedi.

Jakab Péter mindenesetre az eset kivizsgálását kezdeményezte az Országgyűlésnél, amire azonban – mint lapunknak elmondta – semmi választ nem kapott Kövér László házelnöktől, pedig amikor „ellenzéki képviselőket kell igazmondásért megfegyelmezni, azon nyomban meg szokott szólalni”.

– Úgy tűnik, a Simonka-jelenség neki belefér, az nem sérti a Ház tekintélyét – mondta a Blikknek. Jakab még hozzátette, tapasztalatai szerint Simonka egyébként sem túl gyakori vendége a parlamentnek, csak ha szavazni kell, akkor látni, de Jakab egyetlen felszólalására sem emlékszik. Csakugyan: a parlamenti honlap alapján Simonka 2013 óta egyáltalán nem szólalt fel az Országgyűlésben, előtte három év alatt is csak hatszor.

A Blikk kereste az Országgyűlés sajtóirodáját is, indítanak-e vizsgálatot, de nem reagáltak kérdéseinkre.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....