Sok szülő kifog ezen akadni: Népviseletbe öltöztetett óvodásokkal kampányolt a Fidesz..

Óvodai tornaszobát adott át Vinnai Győző, a Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei képviselőjelöltje Balsán. A szalagot négyen vágták át, de nem ez volt a meglepő a képviselő Facebook-oldalán megosztott képeken.

A 444 vette észre, hogy az óvodások népviseletben táncoltak a jeles alkalmon. A műsort a polgármester mellett természetesen Vinnai is megnézte, majd a gyermekekről több fotót is megosztott a Facebook-oldalán.

A 444 azt írja, az alapvető jogok biztosa még a 2019-es önkormányzati választások előtt adott ki felhívást, hogy gyerekeket ne használjanak politikusok díszletnek.

Nem egyedi esetről van szó a kampányidőszakban. A 2018-as választás előtt 345 ezer forintos büntetést kapott Orbán Viktor a Nemzeti Választási Bizottságtól, miután két rendezvényen is gyerekek körében kampányolt a szüleik hozzájárulása nélkül. Orbánnak el kell távolítania a Facebook-oldaláról a kifogásolt videót, és az NVB a további jogsértéstől is eltiltotta.

A miniszterelnök később egy videóban kérte számon az NVB elnökét. „Olvasom az újságban, hogy Patyi megbírságol. Én ezt látom” – mondta Orbán a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorának, aki elnézést kért a miniszterelnöktől.

Úgy tűnik, valamelyest mégiscsak tanult a miniszterelnök a négy évvel ezelőtti büntetésből. Bár már az idei kampányban is ellátogatott egy acsalagi óvodába, a Facebook-oldalán megosztott videóban nem mutatták felismerhető módon a gyerekek arcát.

Vinnai Győző Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2. választókerületében négy éve a szavazatok 47,89 százalékával nyert.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen