Óriásit szakított Szentkirályi Alexandra férje ráadásul a magyar állam vállalt kezességet....

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő férjéé lett a legnagyobb cseh repülőgépgyártó cég - írta meg a HVG.hu. Szalay-Bobrovniczky Kristóf 53 milliárd forintos hitelt vett fel a vásárláshoz, amelyre a magyar állam vállalt kezességet.

A Demokratikus Koalíció szerint egy kormánytag rokona helyett a kis és közepes vállalkozásoknak kellene segíteni.

Azt is mondták, egy esetleges kormányváltás után ki fogják vizsgálni az ilyen ügyeket.

Korábban:

A magyar kormányszóvivő férjéé lett a legnagyobb cseh repülőgépgyártó




A korábban aláírt szerződés szerint most lett hivatalosan is Szalay-Bobrovniczky Kristóf cége, a HSC Aerojet a katonai kiképző és könnyű harcászati gépeket gyártó cseh Aero Vodochody tulajdonosa.

Véglegesen új tulajdonosa van a katonai kiképző és könnyű harcászati gépeket gyártó cseh Aero Vodochodynak, a legnagyobb cseh repülőgépgyártó cégnek – írta az E15 cseh gazdasági napilap.

A júliusban aláírt szerződés alapján szeptember 30-tól az új tulajdonos a HSC Aerojet, amelyben 80 százalékos részesedése van Szalay-Bobrovniczky Kristófnak, míg 20 százalék a cseh Omnipol társaság kezében van.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf – aki legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a kaszinós cég, amelyben kisebbségi tulajdonos, 35 évre szóló koncessziós jogot kapott – Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő férje. A HSC Aerojet a nyáron kapott 150 millió euró, akkori árfolyamon 53 milliárd forint hitelt az MFB Magyar Fejlesztési Banktól, ehhez a kormány állami készfizető kezességet vállalt. Már ekkor sejteni lehetett, hogy a hitelre a cseh repülőgépgyár megvásárlásához lehet szükség.

Ahogy azt a HVG már megírta, az eredeti terv az volt, hogy Tombor András, a Mathias Corvinus Collegium alapítója lehet a vevő, csakhogy ő nem tudta letenni az asztalra az üzlethez elegendő összeget, ezután jött képbe Szalay-Bobrovniczky.










Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....