Csatlakozz hozzánk facebookon
Kirúgott jegyző, hibás ajánlóívek: aggódnak a választás tisztasága miatt  


Mohácson tavaly egyedüli jelöltként nyerte a polgármesterválasztást az MSZP-s Csorbai Ferenc, mivel a fideszes jelölt hetekkel korábban elhunyt.
A fideszes testület idén júliusban feloszlatta magát, hogy új választást írhassanak ki. Ez szeptember 27-én lesz.
Még el sem kezdték gyűjteni az aláírásokat, amikor mindkét fél aggódni kezdett a választás tisztaságáért. A Fidesz a jegyző kirúgása miatt, a Csorbait jelölő egyesület pedig azért, mert az exjegyzőt visszahelyezték a választási iroda élére.
Az iroda aztán hibásan adta ki az egyesület aláírásgyűjtő íveit. Bár szóban ígéretet kaptak, hogy ettől nem lesznek érvénytelenek, ennél többet szeretnének.

Alig kezdtek el kampányolni, máris mindkét oldal a mohácsi időközi választás tisztaságát félti.

Igaz, már senkit sem lepnek meg a politikai feszültségek, mióta tavaly szeptemberben elhunyt a várost 21 éve vezető, fideszes Szekó József, aki hatodszor is polgármester szeretett volna lenni. Az akkor MSZP-s színekben induló Csorbai nem fogadta meg az ellenzéki pártok kérését, és nem lépett vissza, így októberben ő maradt az egyetlen jelölt. Természetesen meg is nyerte a választást, de sokkal többen szavaztak érvénytelenül, mint amennyien őt támogatták.

Az egyéni körzeteket egytől egyig fideszes jelöltek nyerték, akik jelezték is, hogy amint lehet, fel fogják oszlatni a testületet az új választás érdekében. Ez végül július 6-án történt meg, ezért lesznek választások szeptember 27-én.

Csorbai ezúttal nem MSZP-sként, hanem a Változást Akarók Nemzedéke (VAN) nevű egyesület jelöltjeként, az ellenzéki pártok támogatásával indul. Ezt egy helyi orvos, Szigeti József vezeti, akit Csorbai korábban alpolgármesternek szeretett volna, de a fideszes többség nem támogatta. Annak ellenére sem, hogy ő - halogatás után - alpolgármesterré terjesztette elő Pávkovics Gábort, a Fidesz helyi elnökét. A szeptemberi választáson ő lesz Csorbai ellenfele.

Pávkovics több mint fél évvel ezelőtt, januárban nyilatkozott nekünk a polgármester és a jegyző konfliktusáról. Azt mondta, Csorbai „úgy járkál a hivatalban, mint elefánt a porcelánboltban. A jegyző elbocsátásával fenyegetőzik, akivel annak ellenére tértivevényes levélben értekezik, hogy alig néhány méterre van egymástól az irodájuk. Tíz évre visszamenőleg bekérette az összes dokumentumot digitalizálva, erre öt napot adott, és ugyanezeket kérte a városi cégek vezetőitől is. Jelzem, több teherautónyi anyagról van szó”. A polgármester akkor csak annyit reagált erre: nem érti, miért lenne gond, hogy bekérette a korábbi vezetés által kötött szerződéseket.

Augusztus elején Csorbai azonnali hatállyal menesztette Kovács Mirellát „méltatlanság” miatt, de azóta sem derült ki, hogy ez pontosan mit jelent. Csorbai és Szigeti azt mondták, erről csak az elbocsátott jegyző beszélhetne nyilvánosan, nekik nincs hozzá joguk.

Kovács azt mondta nekünk, hogy munkaügyi bíróságon támadta meg a döntést, és amíg nem zárul le az eljárás, nem akarja elárulni a részleteket. „Statáriális volt a menesztés, a polgármester sosem beszélt azokról a tényezőkről, amiket felsorolt a felmentésben. Iratokba sem tekinthettem be, csak annyi volt a feladatom, hogy írjam alá a papírt, és menjek el. Ha valami, ez méltatlan.”

A helyi Fidesz döbbent közleményben reagált a kirúgásra, azt írták: „Kovács Mirella hosszú éveken át közmegelégedésre szolgálta Mohács városát, munkáját soha nem érte panasz. Csorbai Ferenc sem jelezte a megválasztása óta, hogy a jegyző munkájával ne volna elégedett”, és azért is érthetetlen a dolog, mert Csorbai az elmúlt 10 hónapban jutalmat is jóváhagyott a részére, ami „egyértelműen munkájának elismerését jelenti”.

Csorbai erre most annyit mondott nekünk, hogy „korábban nem volt olyan, ami most volt”, és megerősítette, hogy egy konkrét esemény miatt döntött így.

Kovács kirúgása azért fontos a választás szempontjából, mert jegyzőként automatikusan ő vezette a helyi választási irodát is. Vagyis a szervezetet, amely többek közt a választás előkészítéséért, megszervezéséért, a választópolgárok tájékoztatásáért, valamint a választási iratok kezeléséért és őrzéséért felel.

„Felmerül a kérdés: azzal, hogy Csorbai Ferenc a szeptember végi időközi választás előtt pár héttel lefejezi a hivatalt, vajon választási csalásra készül?”- pendítette meg a fideszes közlemény, amiben felkérték a fideszes megyei önkormányzat főjegyzőjét, Partos Jánost, hogy fokozott figyelemmel kövesse a választást. Három nappal később Partos - a területi választási iroda vezetőjeként - visszahelyezte Kovácsot a mohácsi választási iroda élére, amiről a Magyar Nemzet is beszámolt azzal, hogy Csorbainak „nem sikerült félreállítania a jegyzőt”.

A Csorbait jelölő egyesület szerint összeférhetetlen, ha a polgármester által frissen elbocsátott jegyző vezeti a választási irodát egy olyan választás idején, amin a polgármester is indul.

Megkérdeztük Szigeti Józsefet, szerinte milyen hátrány érheti őket emiatt a választáson. „Az első probléma már adott, az aláírásgyűjtő íveinket szombaton hibás fejléccel adták ki. Amikor jogorvoslatot kértünk, és ezt jegyzőkönyvben akartuk rögzíteni, megtagadták” - mondta. A fejléc annyiban volt hibás, hogy az egyesület nem Változást, hanem Választást Akarók Nemzedéke néven szerepelt rajta.

Egy megyei jobbikos képviselő lehetséges szándékosságról beszélt, ami az összegyűjtött aláírások érvénytelenítéséhez vezethet. Partos János másnap azt nyilatkozta a HírTV-nek, hogy az elírásnak nem lesznek következményei, könnyen kijavítják a dolgot, és „az eddig összegyűjtött aláírások is érvényesek lesznek”. Szigeti azt mondta nekünk, ő nem feltételezi rögtön, hogy szándékosság történt, de szeretné, ha írásba adnák a szóbeli ígéretet.

Az egyesület az elírás és az összeférhetetlenség miatt is kifogást nyújtott be a helyi választási bizottságnak. Ez nem azononos a Kovács vezette választási irodával, de van kapcsolat a kettő között. A választási irodák látják el a bizottságok titkári feladatat, és az ő dolguk döntésre előkészíteni a bizottsági ügyeket. Például a részben róla szóló bizottsági ülés meghívóját is Kovács írta alá.

A bizottság kedden érdemi vizsgálat nélkül elutasította az összeférhetetlenségi panaszt, mondván, nem tartozik a hatáskörébe. Az ívekről pedig azt írták a határozatban, hogy a választási iroda nem volt köteles jegyzőkönyvet felvenni, ráadásul már szombaton telefonon biztosították az egyesületet, hogy érvényesek lesznek az aláírások. Vagyis megállapították, hogy nem sérült a választás tisztasága.

Az egyesület fellebbezést nyújtott be. Állításuk szerint nem tudják, milyen telefonbeszélgetésekre utal a bizottság. Szerintük azon túl, hogy megtagadta a jegyzőkönyvezést, a bizottság nem sokat segített az ügyben, és arról sem kaptak értesítést, amikor a központi rendszerben javították a hibát.

Nem kaptak új aláírási íveket sem, így továbbra is a hibásat használják, és szerintük nem elég szóban megígérni, hogy valóban érvényesek lesznek az aláírások.Nehezményezik azt is, hogy nem mondták meg, miért ne tartozna a bizottság hatáskörébe az összeférhetetlenség kérdése. Kovács Mirella erről az ügyről azért nem akart beszélni, mert a fellebbezés miatt még folyamatban van az eljárás.

444
Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Durván odaszóltak Orbánnak: Miniszterelnök úr, kabaré, amit ezzel az országgal művel,
Egy szemtanú szerint ebédelni ment helikopterrel Szijjártó Péter
Egészen új módszerrel próbálják csalók csőbe húzni az időseket
Hivatalos: Magyarországon erősödött a korrupció elleni fellépés - állítják az Állami szervek
Állami szervek adtak ki közös nyilatkozatot arról, hogy milyen jól felléptek a korrupció ellen az elmúlt években. A Belügyminisztérium, az Állami Számvevőszék, a Kúria, a Legfőbb Ügy...
  
Hivatalos: Magyarországon erősödött a korrupció elleni fellépés - állítják az Állami szervek
Állami szervek adtak ki közös nyilatkozatot arról, hogy milyen jól felléptek a korrupció ellen az elmúlt években. A Belügyminisztérium, az Állami Számvevőszék, a Kúria, a Legfőbb Ügy...
  
Kerékpárost gázolt egy taxis Budapesten
Baleset történt Budapest V. kerületében, a Nádor utca és Garibaldi utca találkozásánál egy taxi és egy kerékpár ütközött össze – adta hírül a Balesetinfo Facebook-csoport. A ker...
  
Hadházy Ákos: Egy szemtanú szerint Szijjártó Péter ebédelni is helikopterrel ment
A független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán osztotta meg, hogy egy szemtanú szerint Szijjártó Péter mégsem Őcsényben landolt a rendőrségi helikopterrel, hanem a szekszárdi Bo...
  
Megérkezett Mészáros Lőrinc, és nyereségessé is vált a klub
Tavaly áprilisban vette meg a klubot az ország leggazdagabb emberének cége Csányi Sándor fiától. Felfutott az alcsútdobozi golfklub, mióta megérkezett a Mészáros család: a Mészáros L...
  
7,3 millió forintot is hazavihet egy másodosztályú focista Magyarországon
A Vasas és a Debrecen kiemelkedően sokat tud fizetni, de nagy pénzeket lehet keresni a középcsapatoknál is. Nem Dzsudzsák lesz az NB II. legjobban fizetett focistája. A Blikknek is feltűnt,...
  
Elszabadult a pokol: rendőrökre lőttek a tüntetők Amerikában
Nem csitulnak a hónapok óta tartó zavargások az Egyesült Államokban, sőt, újabb lökést kaptak az eredetileg a rendszerszintű rasszizmus ellen irányuló zavargások. A gyakorlatilag a rassz...
  
Elszabadult a pokol: rendőrökre lőttek a tüntetők Amerikában
Nem csitulnak a hónapok óta tartó zavargások az Egyesült Államokban, sőt, újabb lökést kaptak az eredetileg a rendszerszintű rasszizmus ellen irányuló zavargások. A gyakorlatilag a rassz...
  
2,5 milliárd forintot kap Tihany
Igen nagy összeget, 2,5 milliárd forintot kapott Tihany a Magyar Turisztikai Ügynökségtől különböző turisztikai tervei megvalósítására, írja a 24.hu. A támogatás ténye az önkormány...
  
Egy szemtanú szerint ebédelni ment helikopterrel Szijjártó Péter
Hadházy Ákos független parlamenti képviselőnek tűnt fel néhány hete, hogy Szijjártó Péter a nyáron rendőrségi helikopterrel utazott egy tolnai programjára, ahol pályázati támogatást...
  
Pataky Attila: Talán majd odaát megértem, kik és miért szabadították ránk...
Pataky Attila ugyan már hazamehetett a kórházból, ám hosszadalmas gyógyulási folyamat elé néz: a koronavírussal megküzdő énekes szerint lelki sérüléseiből lassabban fog felépülni, m...
  
Elképesztő: Csúcsgázsikat osztogatnak az NB II-ben - Dzsudzsák Balázs havi 3,65 millió
Debrecen–Budapest — „Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci” – tartja a Puskás Ferencnek (†79) tulajdonított mondás, amelynek igazságában az NB II-es Debrecennél és Vasasnál is...
  
Európa lépett: egyre többet tagadják meg Lukasenka elnökségét
Nem sokkal Aljakszandr Lukasenka titkos beiktatásának híre után öt európai ország Németország, Szlovákia, Lettország, Litvánia és Észtország kormány is jelezte, nem hajlandók elismer...
  
Rengeteg családnak törlesztenie kell januártól
A hiteltörlesztési moratóriumra jogosult háztartási hitelek 26 százalékára és a vállalati hitelek kevesebb, mint 7 százalékára vonatkozik a kormány döntése, hogy a moratóriumot bizony...
  
Nagyító alatt az Orbán által vizionált korlátlan kórházi kapacitások
A miniszterelnök az elmúlt napokban többször is kijelentette: Magyarország felkészülten, „teljes fegyverzetben” várja a koronavírusjárvány második hullámát. Felkészültségünk bizo...
  
Kiderült, hogy mennyiért, és hány darab tesztet vásárolt a magyar kormány
Kiderült, hogy mennyiért, és hány darab koronavírus kimutatására alkalmas tesztet vásárolt a magyar kormány. Ujhelyi István szocialista EP-képviselő közérdekű adatigényléssel fordult...
  
Blikk: Milliókat is lehet keresni a másodosztályban
A Blikk információi szerint a magyar másodosztály két leggazdagabb csapatánál, a Vasasnál és a DVSC-nél átlagosan egymillió forintot keresnek a labdarúgók. A Debrecennél 10 ezer euró...
  
Három év alatt 380 internáló tábort építettek - durvul a helyzet
2017 óta 380 internáló láger épült Kína nyugati, muszlim ujgurok lakta tartományában, Hszincsiangban, ahol a kínai propaganda megfogalmazása szerint "átnevelik" az ujgurokat. Kína igyeksz...
  
Valami történt: újabb Fideszes polgármester mondott le
Vele együtt az egyik alpolgármester és egy képviselő is távozott. Szeptember 30-i hatállyal távozik hivatalából a Fejér megyei Perkáta polgármestere, Somogyi Balázs. Vele együtt lemon...
  
3200 milliárddal többet költ a kormány idén a költségvetéshez képest
Az önkormányzatok forrásait a járványra hivatkozva csökkentik, a többletkiadások jelentős része mégsem a válságkezeléshez kapcsolódik. A kormány a parlament által elfogadott költs...
  
Közel egy hónapot kell várni két tesztre
Az új eljárásrend értelmében hétfőtől a háziorvos is karanténba küldheti a koronavírus-fertőzés gyanús pácienseket. Cserni István, a Háziorvosok Online Szervezet (HaOSz) alelnöke e...
  
Levetetik a maszkot egy pécsi bankban az ügyfelekről
Bármilyen furcsán is hangzik, csak maszk nélkül lehet belépni abba a pécsi pénzintézetbe, amelyet korábban kétszer is kiraboltak. A bankban biztonsági okokból mindenkit lefényképeznek, ...
  
Egészen új módszerrel próbálják csalók csőbe húzni az időseket
Teljesen új átverésre hívta fel a figyelmet a napokban a fogyasztóvédelmi hatóság. Az elsősorban egészségmegőrzőnek mondott étrend-kiegészítőket telefonon kínálják a cégek, és c...
  
Pataky Attilát hazaengedték a kórházból, mutatjuk a részleteket
Budapest – A felesége szerint az Edda Művek vezetője már túl van a nehezén. – Attila sokkal jobban van, már el is hagyhatta a kórházat. Túl van a nehezén, itthon lábadozik – árulta...
  
Ördög Nóri botrány: így védik a birtokukat az akarattyaiak
Balatonakarattya — Továbbra is zúgolódnak a helyiek Ördög Nóra (38) és Nánási Pál (46) balatoni kisboltja miatt. A műsorvezető és fotóművész párjának üzlete rövid idő alatt nag...
  
Újabb dolog amit szeretne az EU-s bizottság, de mi nem akarjuk megtenni - kitalálod mi az?
Egy augusztus végi rendezvényen dicsérte „Európa legjobbjaként” a magyar vadászati törvényt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, de a KDNP politikusa már akkor figyelmeztetett, hogy B...
  
Durván odaszóltak Orbánnak: Miniszterelnök úr, kabaré, amit ezzel az országgal művel,
Már az őszi ülésszak hétfői nyitónapján egymásnak feszült Jobbik pártelnöke a kormányfővel, de az élcelődő kérdésre Orbán meglepő válasszal reagált. Jakab Péter arról beszélt...
  
Orbán: Készüljünk föl rá, hogy nagy számban fognak érkezni keresztények Nyugat-Európából!
Már az őszi ülésszak hétfői nyitónapján egymásnak feszült Jobbik pártelnöke a kormányfővel, de az élcelődő kérdésre Orbán meglepő válasszal reagált. Jakab Péter arról beszélt...
  
Botrány: Trump kormánya megvonná az állami támogatásokat New Yorktól
Anarchista városnak titulált három amerikai nagyvárost Donald Trump kormánya, amelyektől megvonna minden szövetségi támogatást - írja a BBC. New York, Portland és Seattle azért nem érdem...
  
Megint Magyarország: 500 millió forint értékben vettek fel jogtalanul EU-s támogatásokat
Több mint száz vádlott ellen emelt vádat a főügyészség költségvetési csalás bűntette miatt, az elsőfokú ítéletben a bíróság több terheltet súlyos, letöltendő szabadságvesztés...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum
ThePost
Kirúgott jegyző, hibás ajánlóívek: aggódnak a választás tisztasága miatt

Mohácson tavaly egyedüli jelöltként nyerte a polgármesterválasztást az MSZP-s Csorbai Ferenc, mivel a fideszes jelölt hetekkel korábban elhunyt.
A fideszes testület idén júliusban feloszlatta magát, hogy új választást írhassanak ki. Ez szeptember 27-én lesz.
Még el sem kezdték gyűjteni az aláírásokat, amikor mindkét fél aggódni kezdett a választás tisztaságáért. A Fidesz a jegyző kirúgása miatt, a Csorbait jelölő egyesület pedig azért, mert az exjegyzőt visszahelyezték a választási iroda élére.
Az iroda aztán hibásan adta ki az egyesület aláírásgyűjtő íveit. Bár szóban ígéretet kaptak, hogy ettől nem lesznek érvénytelenek, ennél többet szeretnének.

Alig kezdtek el kampányolni, máris mindkét oldal a mohácsi időközi választás tisztaságát félti.

Igaz, már senkit sem lepnek meg a politikai feszültségek, mióta tavaly szeptemberben elhunyt a várost 21 éve vezető, fideszes Szekó József, aki hatodszor is polgármester szeretett volna lenni. Az akkor MSZP-s színekben induló Csorbai nem fogadta meg az ellenzéki pártok kérését, és nem lépett vissza, így októberben ő maradt az egyetlen jelölt. Természetesen meg is nyerte a választást, de sokkal többen szavaztak érvénytelenül, mint amennyien őt támogatták.

Az egyéni körzeteket egytől egyig fideszes jelöltek nyerték, akik jelezték is, hogy amint lehet, fel fogják oszlatni a testületet az új választás érdekében. Ez végül július 6-án történt meg, ezért lesznek választások szeptember 27-én.

Csorbai ezúttal nem MSZP-sként, hanem a Változást Akarók Nemzedéke (VAN) nevű egyesület jelöltjeként, az ellenzéki pártok támogatásával indul. Ezt egy helyi orvos, Szigeti József vezeti, akit Csorbai korábban alpolgármesternek szeretett volna, de a fideszes többség nem támogatta. Annak ellenére sem, hogy ő - halogatás után - alpolgármesterré terjesztette elő Pávkovics Gábort, a Fidesz helyi elnökét. A szeptemberi választáson ő lesz Csorbai ellenfele.

Pávkovics több mint fél évvel ezelőtt, januárban nyilatkozott nekünk a polgármester és a jegyző konfliktusáról. Azt mondta, Csorbai „úgy járkál a hivatalban, mint elefánt a porcelánboltban. A jegyző elbocsátásával fenyegetőzik, akivel annak ellenére tértivevényes levélben értekezik, hogy alig néhány méterre van egymástól az irodájuk. Tíz évre visszamenőleg bekérette az összes dokumentumot digitalizálva, erre öt napot adott, és ugyanezeket kérte a városi cégek vezetőitől is. Jelzem, több teherautónyi anyagról van szó”. A polgármester akkor csak annyit reagált erre: nem érti, miért lenne gond, hogy bekérette a korábbi vezetés által kötött szerződéseket.

Augusztus elején Csorbai azonnali hatállyal menesztette Kovács Mirellát „méltatlanság” miatt, de azóta sem derült ki, hogy ez pontosan mit jelent. Csorbai és Szigeti azt mondták, erről csak az elbocsátott jegyző beszélhetne nyilvánosan, nekik nincs hozzá joguk.

Kovács azt mondta nekünk, hogy munkaügyi bíróságon támadta meg a döntést, és amíg nem zárul le az eljárás, nem akarja elárulni a részleteket. „Statáriális volt a menesztés, a polgármester sosem beszélt azokról a tényezőkről, amiket felsorolt a felmentésben. Iratokba sem tekinthettem be, csak annyi volt a feladatom, hogy írjam alá a papírt, és menjek el. Ha valami, ez méltatlan.”

A helyi Fidesz döbbent közleményben reagált a kirúgásra, azt írták: „Kovács Mirella hosszú éveken át közmegelégedésre szolgálta Mohács városát, munkáját soha nem érte panasz. Csorbai Ferenc sem jelezte a megválasztása óta, hogy a jegyző munkájával ne volna elégedett”, és azért is érthetetlen a dolog, mert Csorbai az elmúlt 10 hónapban jutalmat is jóváhagyott a részére, ami „egyértelműen munkájának elismerését jelenti”.

Csorbai erre most annyit mondott nekünk, hogy „korábban nem volt olyan, ami most volt”, és megerősítette, hogy egy konkrét esemény miatt döntött így.

Kovács kirúgása azért fontos a választás szempontjából, mert jegyzőként automatikusan ő vezette a helyi választási irodát is. Vagyis a szervezetet, amely többek közt a választás előkészítéséért, megszervezéséért, a választópolgárok tájékoztatásáért, valamint a választási iratok kezeléséért és őrzéséért felel.

„Felmerül a kérdés: azzal, hogy Csorbai Ferenc a szeptember végi időközi választás előtt pár héttel lefejezi a hivatalt, vajon választási csalásra készül?”- pendítette meg a fideszes közlemény, amiben felkérték a fideszes megyei önkormányzat főjegyzőjét, Partos Jánost, hogy fokozott figyelemmel kövesse a választást. Három nappal később Partos - a területi választási iroda vezetőjeként - visszahelyezte Kovácsot a mohácsi választási iroda élére, amiről a Magyar Nemzet is beszámolt azzal, hogy Csorbainak „nem sikerült félreállítania a jegyzőt”.

A Csorbait jelölő egyesület szerint összeférhetetlen, ha a polgármester által frissen elbocsátott jegyző vezeti a választási irodát egy olyan választás idején, amin a polgármester is indul.

Megkérdeztük Szigeti Józsefet, szerinte milyen hátrány érheti őket emiatt a választáson. „Az első probléma már adott, az aláírásgyűjtő íveinket szombaton hibás fejléccel adták ki. Amikor jogorvoslatot kértünk, és ezt jegyzőkönyvben akartuk rögzíteni, megtagadták” - mondta. A fejléc annyiban volt hibás, hogy az egyesület nem Változást, hanem Választást Akarók Nemzedéke néven szerepelt rajta.

Egy megyei jobbikos képviselő lehetséges szándékosságról beszélt, ami az összegyűjtött aláírások érvénytelenítéséhez vezethet. Partos János másnap azt nyilatkozta a HírTV-nek, hogy az elírásnak nem lesznek következményei, könnyen kijavítják a dolgot, és „az eddig összegyűjtött aláírások is érvényesek lesznek”. Szigeti azt mondta nekünk, ő nem feltételezi rögtön, hogy szándékosság történt, de szeretné, ha írásba adnák a szóbeli ígéretet.

Az egyesület az elírás és az összeférhetetlenség miatt is kifogást nyújtott be a helyi választási bizottságnak. Ez nem azononos a Kovács vezette választási irodával, de van kapcsolat a kettő között. A választási irodák látják el a bizottságok titkári feladatat, és az ő dolguk döntésre előkészíteni a bizottsági ügyeket. Például a részben róla szóló bizottsági ülés meghívóját is Kovács írta alá.

A bizottság kedden érdemi vizsgálat nélkül elutasította az összeférhetetlenségi panaszt, mondván, nem tartozik a hatáskörébe. Az ívekről pedig azt írták a határozatban, hogy a választási iroda nem volt köteles jegyzőkönyvet felvenni, ráadásul már szombaton telefonon biztosították az egyesületet, hogy érvényesek lesznek az aláírások. Vagyis megállapították, hogy nem sérült a választás tisztasága.

Az egyesület fellebbezést nyújtott be. Állításuk szerint nem tudják, milyen telefonbeszélgetésekre utal a bizottság. Szerintük azon túl, hogy megtagadta a jegyzőkönyvezést, a bizottság nem sokat segített az ügyben, és arról sem kaptak értesítést, amikor a központi rendszerben javították a hibát.

Nem kaptak új aláírási íveket sem, így továbbra is a hibásat használják, és szerintük nem elég szóban megígérni, hogy valóban érvényesek lesznek az aláírások.Nehezményezik azt is, hogy nem mondták meg, miért ne tartozna a bizottság hatáskörébe az összeférhetetlenség kérdése. Kovács Mirella erről az ügyről azért nem akart beszélni, mert a fellebbezés miatt még folyamatban van az eljárás.
Itt találod a hét legvitatottabb témáit!
Olvasd nálunk azokat a híreket amiket a leginkább imádtak vagy utáltak az olvasók!
Ami Minszkben történik arra már nincsenek szavak
Orbán levelétől hangos a magyar sajtó
Durván odaszóltak Orbánnak: Miniszterelnök úr, kabaré, amit ezzel az országgal művel,
Fotón az ismeretlen nő, aki a rendőrökre támadt Bíró Ica botrányos kilakoltatásán
Elképesztő katonai eszközöket vásárol Magyarország
Egy szemtanú szerint ebédelni ment helikopterrel Szijjártó Péter
Egészen új módszerrel próbálják csalók csőbe húzni az időseket
Újabb botrány: Luxusszálló ellen tüntetnek
Megint Magyarország: 500 millió forint értékben vettek fel jogtalanul EU-s támogatásokat
Levetetik a maszkot egy pécsi bankban az ügyfelekről
Valami történik: Lekapcsolták az internetet Minszkben
Ment a felvétel amikor Orbán elment a kórházba, majd a szemébe mondták, hogy a lélegeztetőgépekhez szakemberek is kellenek
Gárpár Bea kétségbeesett: Nem élném túl, ha Győzőt börtönre ítélnék
Nemzetközi botrány: magyar bank mögé bújt egy gyanús ügyleteket bonyolító offshore cég
Óriási fogás: hat szírt találtak Fejér megyében
Szuperkupa botrány Budapesten: majdnem az összes jegyet visszamondta a Sevilla
Szijjártó szerint szégyen lenne, ha nem Trump kapná a Nobel-békedíjat
Nagyító alatt az Orbán által vizionált korlátlan kórházi kapacitások
Elképesztő: Csúcsgázsikat osztogatnak az NB II-ben - Dzsudzsák Balázs havi 3,65 millió
Orbán már úgy emlékszik, hogy 2010-ben is Soros ellen harcolt
Ördög Nóri botrány: így védik a birtokukat az akarattyaiak
Valami történt: újabb Fideszes polgármester mondott le
Rengeteg családnak törlesztenie kell januártól
Svájc: Michael Schumacher már soha nem fog felépülni
Orbán: A kormány ellen harcolni káros és erkölcstelen
Tesco: Óriási változás jön
Ártatlannak vallja magát a nevelt lányáról készült felvételekkel meggyanúsított volt fideszes politikus
Matolcsyék döntik el a jövő héten, hogy mi lesz a forint sorsa
3200 milliárddal többet költ a kormány idén a költségvetéshez képest
Hat hónappal meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, de nem mindenkinek
Óriási botrány: Döbbenetes képeket osztott meg az orvosi kamara, lepusztult állapotok
Kiborultak Majkáék: Azonnal rohant az orvos a TV2 stúdiójába
Hadüzenet: 2022-ben megmenthetjük az Európai Uniót Orbántól
Népszava: Elkezdték átvezényelni az egészségügyi dolgozókat
Orbán bejelentette a második hullám legrosszabb forgatókönyvét
10 napra rövidül a hatósági karantén ideje Magyarországon
Hihetetlen: 53 embernek volt négyese az ötös lottón
Újra Fideszes lett Izsák polgármestere - még mindig büntetőeljárás folyik ellene
Fejdísszel a fején temetik el a Szegeden elgázolt kislányt
Nyilatkozott a magyar űrkutatásért felelős miniszteri biztos
Orbán Viktor: segítsék a lányokat, hogy derék és tiszteletre méltó asszonyok legyenek
Romokban a gazdaság: 363,17 forintba került egy euró
Orbán: Készüljünk föl rá, hogy nagy számban fognak érkezni keresztények Nyugat-Európából!
Óriási botrány: Döbbenetes képeket osztott meg az orvosi kamara, lepusztult állapotok
Mészáros Lőrinc: Gyurcsány és Medgyessy ledarálta a magyar építőipart
Orbán: 2022 tavaszán választás lesz. Addig védekezés lesz
Pataky Attilát hazaengedték a kórházból, mutatjuk a részleteket
Újabb dolog amit szeretne az EU-s bizottság, de mi nem akarjuk megtenni - kitalálod mi az?
Hadházy Ákos: Egy szemtanú szerint Szijjártó Péter ebédelni is helikopterrel ment
Mészárosé a legnagyobb családi vállalkozás és ezen a válás sem változtat
Hétszázezres számlával sokkolta a díjbeszedő a magyar asszonyt
Mutatjuk hány ember kell egy bicikliút átadásához Magyarországon
Közel egy hónapot kell várni két tesztre
Büntetőügyekkel tűzdelt kampány Izsákon
Ami a világ minden pénzéért sem szerezhető be azonnal: a megfelelő szakszemélyzet
Éjjel-nappali őrség alakult, hogy ne szereljék le a gázórát
Teszt nélkül is fertőzöttnek minősíthet a háziorvos
Egy férfi felmászott a Szabadság hídra: mutatjuk mi történt
Elárulták hányszor intézkedtek az iskolaőrök a tanév kezdete óta
Botrány: katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország
Visszatér Müller Cecília és az operatív törzs
Szivárognak dokumentumok: Menczer szerint a külügyminiszter úr még nem rúgott ki elég embert
Szijjártó szerint Boris Johnson a barátja, DE.....
Döntenünk kell Kína és az USA között
Mindenkit kiakadt: buldózerekkel mentek neki a Négyszögletű Kerek Erdőnek
Szégyenlista: Magyarország az európai tesztelési rangsor legvégén van
Rengeteg kérdés merül fel az Orbán által bejelentett hitelmoratórium kapcsán
Digi botrány: szerintük ellehetetlenítik indulásukat az új frekvenciapályázaton
Óriási a botrány: Kilakoltatna az önkormányzat egy nagymamát és az unokáját
Nyilatkozott a Blikknek a tiltott felvétellel gyanúsított politikus
Három év alatt 380 internáló tábort építettek - durvul a helyzet
Mindenki Dzsudzsák Balázs bemutatására számított.. DE...
ThePost
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum