A rendőrség lépett: egy év alatt egymilliárd forint értékű közbeszerzést nyert a fideszes képviselő barátja

Rendőrségi nyomozás indult annak kiderítésére, hogyan nyert egy év alatt egymilliárd forint értékű közbeszerzést az egyik szabolcsi fiedeszes képviselő barátja az illető választókerületében.

Nyomozást rendelt el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság abban az ügyben, hogy Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő barátjának cége néhány év alatt egymilliárd forintnyi közbeszerzést nyert el a térségben – írja a 24.hu. A nyírségi tendereken taroló társaság, a fő profilként mérnöki tevékenységgel és műszaki tanácsadással foglalkozó GÉ-65 Mérnökiroda Kft. az elmúlt években összesen 13 közbeszerzést nyert el olyan településeken, amelyek Kovács Sándor választókerületéhez tartoznak.

A fideszes és független polgármesterek által vezetett települések közbeszerzéseinek többségén egyedüli pályázóként indult a társaság, amelynek tulajdonosát, Galambosi Csabát nem csupán baráti szálak fűzik a kormánypárti politikushoz: a közelmúltig egy másik cégben még üzlettársa volt Kovács feleségének.

Arról, hogy a közbeszerzési siker nem összeférhetetlen-e azzal, hogy Galambosi a fideszes képviselő feleségének az üzlettársa, személyesen is a hírportál sajtómunkásai megkérdezték korábban Kovács Sándort, aki azt közölte, nem gondolják annak, de az összeférhetetlenség megszüntetésére megindultak a tárgyalások. Kovács azt is mondta, szerinte egyáltalán nem aggályos, ami történt, és tiszta a lelkiismerete





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....