Tinilánynak adott el százmilliókat érő ingatlanokat a fideszes önkormányzat Budapesten

Jócskán áron alul.

1,6 milliárdnyi belvárosi ingatlant adott el a fideszes vezetésű V. kerület 850 millióért, az egyik vevő egy 19 éves tinilány — írta meg a Népszava hétfőn.

Mint ismert, az V. kerületi, fideszes vezetésű önkormányzat még tavaly októberben hirdetett meg több belvárosi ingatlant, esélyt sem hagyva a fővárosi önkormányzatnak arra, hogy elővásárlási jogával éljen.

A Főváros kifogásolja az árat is: körülbelül 1,6 milliárd értékű ingatlan cserélt gazdát mindössze a feléért, 850 millióért januárban. A Fővárosi Önkormányzat a több százt milliós hasznot önkormányzati lakások felújítására fordította volna, így azonban a pénz fideszes magánzsebekben landolt.

A lap felhívja a figyelmet, hogy a nyolcból öt ingatlan vevője egy

19 éves nő,

egy dunaharaszti takarító vállalkozás, a Top Full Clean Kft. tulajdonosa.

Ő összesen 574,2 milliót költött az öt ingatlanra.

A vállalkozás 2019-ben és 2020-ban is 335 milliós forgalmat ért el, de így is nehezen hihető, hogy a most vásárolt ingatlancsomag egyik darabjára, V. Kerületi, Aulich utcai irodára van szüksége — mutat rá a Népszava.

A négy másik ingatlan a Báthory utcában van: egy volt bank 442 négyzetméteres páncélterme, két kisebb iroda továbbá egy egyéb helyiség.

Az Aulich utcai iroda esetében a legszembetűnőbb a látványosan nyomott négyzetméterár: 587 ezret fizettek egy négyzetméterért, miközben a környéken az 1,1 millió forint a jellemző.

A három másik ingatlantól is jelentősen nyomott áron szabadult meg az V. kerületi önkormányzat.

kép illusztráció forrás google





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen