Kitört a népharag: Gumibottal ütötte a gyerekeket egy nyíregyházi iskolaőr

Egy nyíregyházi szakiskolában gumibottal üthette meg a gyerekek tenyerét és talpát egy iskolaőr az RTL híradója szerint.

Az egyik kilencedikes osztályban a tanár nem tudott rendet tenni a hangoskodók között, ezért az iskolaőr segítségét kérte. Három fiút küldött ki a teremből, akiket az iskolaőr az irodájába kísért, ahol

letérdeltette őket, és a tenyerükre és a talpukra is ráütött a gumibotjával.

A fiatalok elmondása szerint az iskolaőr azt is mondta nekik, hogy ne ordítsanak, amikor megüti őket, mert minél hangosabbak, annál nagyobbat fog ütni.

A gyerekek nem szóltak otthon, de az igazgató valószínűleg megtudta, hogy mi történt. Az egyik szülő szerint ő értesíthette a hatóságokat, akik aztán felkeresték a szülőket. Az egyik gyerek édesanyja azt mondta: nem az iskolára haragszik, mert az iskolaőr hibázott.

Az iskolaőr kényszerítő eszközzel rendelkező, sajátos jogokkal felruházott személy, aki közfeladatot lát el, és rendőrségi alkalmazott. Joga van ahhoz, hogy leállítsa a veszélyesnek ítélt diákot, és ahhoz is, hogy rendőrt hívjon rá, ahogyan bizonyos esetekben testi kényszert vagy bilincset is alkalmazhat. Az iskolaőrök csak az iskolák területén, tanítási időben intézkedhetnek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy az ügyben bántalmazás miatt nyomoznak. Az iskolaőrt kihallgatták, a munkaviszonyát pedig megszüntették.

Az érintett iskola, a fenntartó és a minisztérium nem válaszolt az RTL megkereséseire.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....