Kovács feleségének üzlettársa is fizetést kapott a vadászkiállításban



Kovács Róbertnek közös cége volt a vadászkiállítás kormánybiztosának feleségével, mikor a vadászkiállítás projektcégében felügyelőbizottsági tag lett.

Orbán Viktor 2018 végén nevezte ki a 2021-es vadászati világkiállítás kormánybiztosává Kovács Zoltán egykori kormányszóvivőt, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt. Néhány hónap múlva az állam tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. céget alapított a vadászati világkiállítás lebonyolítására: az Egy a Természettel Nonprofit Kft.-t 563 millió forintos alaptőkével hozták létre. A cég létesítő okirata alapján a felügyelőbizottságban már ekkor, 2019 februárjában pozíciót és havi bruttó 250 ezer forintos apanázst kapott Kovács Róbert.

Aki a cégadatbázis tanúsága szerint akkor már csaknem egy éve a vadászati kiállításért felelős kormánybiztos, Kovács Zoltán feleségének, Szikora Lindának az üzlettársa volt a Kartal-Ép Kft.-ben (a cég neve ma már Násfa-Hunyor). A cégből Kovács Róbert néhány hete szállt ki – írja a 24.hu.

Az MNV a lappal azt közölte, hogy „a döntés-előkészítés során nem merült fel jogszabályon alapuló összeférhetetlenség a megválasztani javasolt tisztségviselők tekintetében”.

A kiállításnak helyt adó Hungexpo vezérigazgatója, Ganczer Gábor épp bejelentette, hogy gőzerővel készülnek a nyitásra, szeptembertől megtartják a rendezvényeket – köztük a kiállítást.

Az Átlátszó összesítése szerint – a Hungexpo 55 milliárdos, az előkészítés 10 milliárdos, és a reklámozás 2 milliárdos költségével együtt – 67 milliárdnál áll a vadászkiállítás kiadásainak számlálója. Lesz például 16 méter magas és 20 méter széles szarvasagancskapu is több tízmillió forintért.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....