Hozzászólás miatt tört ki a népharag: Kutya, mész, ásó, lapát: Így intézné el a fideszes...

Előbb lájkolta, majd kilájkolta Szabó Lajos sárvári ellenzéki képviselő azt a Facebook-kommentet, amiben annak írója burkoltan megfenyegette azokat, akik a kormánypárt által indított petícióhoz aláírásokat gyűjtenek, és esetleg bekopognának hozzá.



A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnökjelölt-jelöltje, Márky-Zay Péter egy korábbi sárvári látogatása hívta életre a Mindenki Sárvárért Mozgalmat, amelynek közösségi oldalán jelent meg az a komment, ami gyűlöletkeltő hangnemet üt meg.



Érdekesség, hogy országjáró kampányában Márki-Zay pár napja Szombathelyen arról beszélt, hogy „mi valóban hiszünk abban, hogy ennek a nemzetnek ennyi megosztottság után végre szeretetre van szüksége”. Ezzel azonban teljesen ellentétes az az üzenet, ami a sárvári közösségi oldalon máig olvashatunk. Egy férfi abban a Fidesz által indított Stop Gyurcsány, stop Karácsony! petíció kapcsán arra kérte Szabó Lajos ellenzéki városi képviselőt, hogy a következő képviselő-testületi ülésen tolmácsolja üzenetét, mi szerint: „engem zaklassanak, nagyon szívesen látom őket, és amennyiben nem sikerül jobb belátásra bírni őket… (ide beszúrt egy figyelemre intő kézjelet is – a szerk.) a kert nagy, kutya van, mész van, ásó, lapát van, a többit a képzelőerejükre szeretném bízni!” – áll a bejegyzésben.



Meglepő módon azt Szabó Lajos, aki korábban MSZP-s országgyűlési képviselő volt, lájkolta – ezt a drót.info.hu oldal szúrta ki. A portál által közzétett fotó szerint a szocialista politikuson kívül még hárman jelezték tetszésüket.



Megnéztük mi is a Mindenki Sárvárért Mozgalom Facebook-oldalát: a vihart kavaró komment még csütörtökön is elérhető volt, bár a lájkolók száma 1-re csökkent. Így Szabó Lajos neve is eltűnt, úgy tűnik, meggondolta magát a képviselő.



Az, hogy a szeptember végén kikerült komment október 14-én is látható volt a sárvári ellenzéki politikai közösség Facebook-oldalán, azt mutatja, hogy annak üzemeltetői, Márki-Zay mozgalmának sárvári követői nem érzik annak tartalmát kínosnak, hiszen azt nem távolították el.



Kiemelt képünkön: Szabó Lajos az egyik korábbi képviselő-testületi ülésen





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....