Orbán apuka a címlapokon: Las Vegas-i mintára készült magánkönyvtár a titkos hatvanpusztai birtokon

Olyan fotót közölt a HVG, ami a lap állítása szerint az Orbán-család titkos főúri birtokán, Hatvanpusztán készült, ahol József főherceg egykori majorsága helyére milliárdos költséggel lényegében vadonatúj uradalmat építenek. A HVG cikke szerint ennek egyik épülete teljes egészében könyvtárként fog szolgálni. Nem is akármilyenként: a régi főűri-apátsági könyvárakat felidéző, festett mennyezetű, belül karzatos, egyik végén hatalmas kandallóval díszített térről van szó. Csak maga a könyvtárszoba nagyjából 180 négyzetméteres. Az épületben a lap szerint még egy konyha is található. A mennyezet ívelt gerendái közé XVIII. századi református templomokban található eredetikről mintázott, festett kazettákat rögzítettek. Az egyik kazettában például a csengersimai református templom egyik mennyezeti díszítőelemének hű mása látható.

A birtokról Gulyás Gergely kancelláriaminiszter egy héttel ezelőtt azt állította, hogy ott Orbán Viktor vállalkozó apja építkezik, és ez egy olyan majorság, ahol az épületek nagy része gazdasági épület.

Az alapoktól teljesen újjáépített könyvtárépület biztosan nem ilyen. A 444 2016-ban írta meg, hogy Orbán Viktorék családi kutyája, Nárcisz a hatvanpusztai birtokon lakik.

A vadonatúj betonépületben kialakított kamuantik kazettás mennyezet nem Orbán találmánya. A kilencvenes évek legvégén egy kínai riportúton találkoztam először ezzel a divattal, ott drágább éttermekben volt divat a fából vagy műanyagból kialakított kazettás műreneszánsz mennyezet, benne az európai festészet klasszikus alkotásainak másolataival.

Ez az ízlésvilág Kínán kívül Las Vegas főutcájáról, a Stripről ismerős. Orbánék ízlésének megfelelő mennyezete van ugyanis a számtalan filmben is feltűnő Caesars Palace hotel-kaszinónak is:





A HVG felhívja a figyelmet arra, hogy az Orbán Viktor igényei alapján kialakított Karmelita Kolostorban, a miniszterelnök munkahelyén a kormányfő az informális találkozóinak lebonyolítására hasonló faszerkezetű, galériázott könyvtárszobát építtetett magának.




A festett mennyezeti képek replikáinak modern épületben történő használatát Makovecz Imrétől is láthatta Orbán, az ő kakasdi faluházának plafonja alá is hasonló táblák vannak lógatva, de azokhoz nem építettek műantik kazettákat







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....