Törvényt módosítanak, hogy a fideszes polgármester két helyről vehessen fel fizetést?


Szél Bernadett szerint, ha a kormánytöbbség elfogad egy frissen benyújtott törvénytervezetet, a kecskeméti fideszes polgármester, Szemereyné Pataki Klaudia már törvényesen is két helyről vehet majd fel fizetést.



Az ellenzéki képviselőnő azt írja a Facebookon, hogy a városvezető polgármesteri illetménye mellé a kecskeméti Neumann János Egyetem fölé helyezett közérdekű(nek csúfolt) vagyonkezelő alapítvány felügyelőbizottsági tagja is. Ezt jogszerűen nem tehetné meg. Bodrozsán Alexandra momentumos kecskeméti önkormányzati képviselő és a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje utána is ment ennek, de a megye fideszes helytartója úgy döntött, nem méltatja válaszra.

Ekkor én is írtam a kormányhivatalnak, de nem választ kaptam, hanem egy törvénymódosítást – tegnap délután fél 5-kor nyújtották be: a tervezet szerint a 3000 fő feletti lakosságszámú település főállású polgármestere a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumának vagy felügyelőbizottságának tagja vagy vagyonellenőre kivételével (!) egyéb, munkavégzésre irányuló jogviszonyt nem létesíthet, más kereső foglalkozást nem folytathat – magyarul lehet Szemereyné polgármester és vagyonkezelő alapítványban pozícióban egyszerre

– fejtette ki Szél.

Probléma megoldva.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....