Óriási botrány: a Parlament lerohanásával fenyegetőzött egy magyar férfi

Azt is mondta a 112-es segélyhívónak, hogy terrortámadásra készül. A gyanúsított letartóztatásban marad.

Meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) annak a férfinak a letartóztatását, aki terrortámadással és a Parlament lerohanásával fenyegetőzött tavaly decemberben – közölték pénteken.

A gyanú szerint a férfi tavaly december 12-én egy nyilvános telefonfülkéből felhívta a 112-es segélyhívószámot, majd a hívást fogadó operátornak terrortámadással és a Parlament szilveszteri lerohanásával fenyegetőzött.

A férfi ellen közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt eljárás indult a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészségen. A bíróság december 22-én jogerőre emelkedett végzésével idén január 15-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. Az ügyészség a szökés, az elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta ezt.

A férfi tettéért akár három évet is kaphat.

A gyanúsított hajléktalan, bejelentett munkahelye, legális jövedelme nincs. Többször állt pszichiátriai kezelés alatt. Büntetett előéletű, a legutóbb – mint visszaesőt – közfeladatot ellátó személy elleni, bántalmazással elkövetett erőszak miatt a bíróság 2 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. Jelenleg két eljárás folyik ellene garázdaság vétsége miatt.

A BKKB szerint a gyanúsított személyi és családi körülményei, korábbi magatartása, valamint a bűncselekmény jellege miatt továbbra is indokolt a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazása, ezért további három hónapra, április 15-ig rendelte el a férfi letartóztatását.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....