360 milliós magángéppel repked Matolcsy fia

Április óta többször járt Olaszországban, Franciaországban és Görögországban az a T7-MNG lajstromjelű, Bombardier Challenger 601 típusú magánrepülőgép, amelyet Matolcsy György jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám használ – derül ki a 24.hu cikkéből.

A portál többször is lefotózta Matolcsy Ádámot és barátnőjét a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kisgépes terminálján, kérdésére pedig a jegybankelnök fia nem tagadta az utazásai tényét, csak azt írta, nincs a tulajdonában légi jármű, a magánjellegű utazásairól pedig nem akar nyilatkozni. Ettől függetlenül előfordult, hogy barátnője az Instagramon posztolt képeket a magánrepülőgépről.

A Matolcsy-féle Bombardier Challenger 601 a legtöbbször egyébként a pezsgő éjszakai életéről ismert görögországi Mikonoszon szállt le. Június közepén is innen tért vissza a ferihegyi repülőtérre, amikor a 24.hu lefotózta Matolcsy Ádámot és a barátnőjét. Nem sokkal ezután a tulajdonos letiltatta a magánrepülőgép követhetőségét a radarportálokon.

Matolcsy Ádám a többi között arról az egyik cége, a Balaton Bútor Belsőépítészeti, Bútorgyártó és Kereskedelmi Tanácsadó Kft. sikerével vált ismertté. A céget 2015-ben nagyrészt az édesapja vezette MNB által kitalált és finanszírozott Növekedési Hitelprogram segítségével vette meg, amihez hitelt pedig az édesapja unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdonában lévő Növekedési Hitelbank nyújtotta neki a vásárláshoz. Azóta a cég több üzletet is elnyert, 2021 áprilisában derült ki, hogy a cég bútorai landoltak az MNB épületében, 2020 decemberében pedig az egyik győztese lett egy 20 milliárd forintos keretösszegű állami bútorbeszerzésnek

A kilenc férőhelyes Bombardier Challenger 601-et 1987-től 1993-ig gyártotta a kanadai cég, kialakítása és felszereltsége azonban mostanáig megfelel a business kategóriának. Átlagosan 1,2 millió dollárért (átszámítva körülbelül 360 millió forintért) lehet venni egyet a Business Jet Traveler portál szerint, ami pedig a Matolcsy-féle példányt illeti, annak a fejlesztésére a World Jet Trading szerint több mint 1,1 millió dollárt, azaz mintegy 330 millió forintot költött az előző tulajdonos. Eladási árat nem hozták nyilvánosságra, és a NER-nek nem is ez a leghírhedtebb magánrepülőgépe, hanem az a Bombardier Global 6000, amely a március 15-i ünnep előtt Dubajba vitte Mészáros Lőrincet és jövendőbelijét, Várkonyi Andreát.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....