Kövér László büntetőeljárást indítana - kiborították a nyilatkozatok


Kövér László, az országgyűlés elnöke szerint átlépik a büntetőjog határát azok, akik szerint egyszerű parlamenti többséggel is megváltoztatható az alaptörvény.


– Én azok táborához tartozom, akik szerint ezek a nyilatkozatok átlépték a büntetőjog határát, és ha nekem van igazam, akkor holnap büntetőeljárást kellene indítani azokkal szemben, akik az alkotmányos rend felforgatására uszítanak – mondta Kövér az Inforádiónak, amit a Népszava szemlézett.

"Bár ma nem vehetők komolyan, akik ilyen állításokat tesznek az alkotmányról, minden világégés abból indult (...), hogy néhány, komolyan nem vehető bohóc elkezdett uszítani, aztán lett belőle nácizmus, kommunizmus"

– hívta fel a figyelmet a fideszes politikus.


Mint ismert, az ellenzéki előválasztáson Dobrev Klára DK-s miniszterelnök-jelölt azzal kampányol, hogy akár feles többséggel is megváltoztatnák a Fidesz uralmának lebontása érdekében az alkotmányellenes kétharmados törvényeket. Márki-Zay Péter sem zárta ki, hogy egyszerű többséggel törlik a kormánypártok hatalmát bebetonozó kétharmados rendelkezéseket.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....