Egy német tévé döbbenetes magyar szegénységről készített videót - itt tartunk

Jó hírünk a nagyvilágban



Magyarországon járt a ZDF német televíziócsatorna riportere, hogy az Auslandsjournal című műsornak készítsen egy körképet azokról a magyar állapotokról, amelyek



nem férnek bele Orbán Viktor “szárnyal a gazdaság-narratívájába.




Először Kiss Anikó nyugdíjas professzort kísérték el Körömre, ahol segélycsomagot adott át egy ottani családnak. A professzor elmondta: maga a polgármester sem vesz tudomást a faluban uralkodó szegénységről, noha vannak, akik 19-es laknak egy kicsi házban, és



napi egy eurónak megfelelő segélyből próbálnak megélni.




A riportban kitérnek arra, hogy míg Budapest épül-szépül, a szegény emberekről rendre elfeledkezik a kormány. A narrátor külön felhívja a figyelmet arra, hogy



az EU-ból érkező pénzből Orbán és a haverjai gazdagodnak,




a valóban rászorulók semmit nem látnak belőle. A riporter Orbán régi bajtársát, Fodor Gábort is megkérdezte a magyarországi helyzetről.

Fodor elmondta:



A rendszerváltáskor olyan társadalmat szerettünk volna, amit a tehetség hajt előre, nem a B-vitamin. Ennek a kormánynak az a legfőbb bűne, hogy nem szünteti meg a nepotizmust.



A riport kitér az irredentizmusra is. A riporter kiemeli: Orbán munkahelye körül Nagy-Magyarország hercegségeinek zászlói lobognak, és ezt pont olyan, mintha a német kancellári hivatal előtt Szilézia és Poroszország zászlói lennének.



Fodor Gábor szerint Orbán így akar magának szavazókat szerezni.



Szó van a műsorban a kormány Brüsszel-ellenességéről is, de megszólal Iványi Gábor lelkész is, akit a riporter Orbán egyik legnagyobb kritikusának nevez. Ő úgy nyilatkozik:



Két népcsoport létezik Magyarországon. Az emberek 60 százalékának elviselhető az életszínvonala, a maradék 40 százalék helyzetét nem kell magyaráznom.

Elhangzik, hogy



a bruttó nemzeti jövedelemhez képest Magyarország kapja a legtöbb támogatást az Európai Unióban.




Ebből pedig a legszegényebbekhez szinte semmi nem jut. Iványi hozzáteszi:



Orbán Putyin leghűségesebb tanulója. A politikát saját magára alakította. Semmi nem érdekli, ahonnét nem tud pénzt szerezni magának.



A televízió szerette volna megszólaltatni Orbán Viktor szóvivőjét is, de tőle nem kaptak interjút.










Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....