Botrány: Bíró Icát is kisemmizte a lecsukott végrehajtó - Bementem a bankomba, ott derült ki, hogy ...


Nem tétlenkedtek a végrehajtói maffia korrupciós bűncselekményekkel meggyanúsított és időközben előzetes letartóztatásba került tagjai, sokmilliós ügyben jártak el az elmúlt években.


Egyikük, dr. M. Eszter, aki minden bizonnyal a Blikkben a tegnap bemutatott – és Völner Pál igazságügyi miniszterhelyetteshez köthető – „bűnözői polip” tagjaként végezhette rendkívül jól jövedelmező munkáját. A hölgyet munka közben is láthatták olvasóink, ugyanis ő volt az, aki Bíró Icát a kamerák kereszttüzében könyörtelenül kilakoltatta a házából, hiába tiltakozott és nevezte jogszerűtlennek az eljárást a népszerű énekes.


Az eset már akkor is óriási port vert fel, Bíró Ica az ingatlanokra felvett és az évek alatt többszörösére nőtt törlesztőrészleteket nem tudta fizetni. A végrehajtó rendőri segítséggel birtokba vette a nagy értékű ingatlant. Egyébként – a Blikk felvételét látva – volt, aki megjegyezte annak idején, hogy egy katalógus áron félmillióért kínált luxusmárkájú mellényben adta a nyilatkozatot a megalázott Bíró Ica háza előtt M. Eszter.


– Tudni kell, hogy az eljárás teljesen jogszerűen zajlott, jelentős összeget engedtek már el az ő tartozásából, ez igazából csak egy komoly balhé, amit csinál – fogalmazott a Blikknek akkor M. Eszter.


Az azóta indult, a Fidesz államtitkárát is érintő korrupciós nyomozás ismeretében persze, a jogszerűségére vonatkozó kitétel egészen más értelmet nyert. Hiszen az eddigi gyanú szerint Völner Pál azért vehetett át Schadl Györgytől legkevesebb 21 alkalommal 2-5 millió forint közötti összeget, hogy biztosítsa egyes végrehajtók kinevezését, pozíciójuk megmaradását.

Bíró Ica hosszú évek óta küzd az igazáért. A Metál Ladyt már többször is kilakoltatták. Az egykori sztármodell ügyét is dr. M. Eszter vette át. – Rengeteg jogtalanság történt az ügyemben, és nagyon sok a gyanús körülmény is. Az egyik árverési vevő offshore ügyvéd, akinek az ingatlanom kifizeteséről a végrehajtó nem tudott hiteltérdemlő befizetési bizonylatot bemutatni, csak egy kétes értekü átvételi elismervényt, ami a dátuma szerint kifutott a befizetési határidőből, ezért érvénytelenné vált. A másik árverési vevőnél is így volt, mégís érvényesítették.

Mindkét ingatlanomból ugyanazon a napon lakoltattak ki, ami embertelen, ráadásul ugye rossz ingatlanból lakoltattak ki, mert összekeverték a helyrajzi számokat. Ez végrehajtói munkaköri vétség ,óriási kárt okozott nekem. Minden kártérítés nélkül ,másfél év múlva, harmadszor is kilakoltattak ráadásul a kulcsot nem adták vissza ,így csak falbontással tudtam bejutni a saját lakásomba

A legelső, 2018-as kilakoltatási próbálkozáson csak a végrehajtó helyettese volt jelen, s aláhamisított papírok alapján már akkor kiakartak tenni házamból. Azt mondta, hogy túl jó ingatlanjaim vannak túl jó helyen, és ezek kellenek másnak is…

Sorolhatnám a jogtalanságokat, amikről több beadványt is beadtam a rendőrségnek is korábban. Remélem, most a rendőrség végre kivizsgálja ezeket, mert szeretnék tanúskodni, van több tanúm is az engem ért jogtalanságokra . Ezt korábban nem tehettem meg, mert a saját tárgyalásomon sem engedtek szóhoz jutni – mondta a Blikknek feldúltan Bíró Ica, aki azt is hozzátette, hisz benne, hogy előbb-utóbb kiderül az igazság és mindenki visszakapja azt, ami az övé, sőt, kártérítést is kell kapnia a vele történtek miatt.

Az említett végrehajtóval egyébként másoknak is meggyűlt a bajuk. Perjés Zoltán rádiós műsorvezető például ezt írta a közösségi oldalán: „Előzetesben van az a dr. M. Eszter XII. kerületi végrehajtó, aki az én bankszámláimról 1,1 millió forintot emelt le parkolási díjak címén, amelyeket sose tudtam ellenőrizni, nem kérhettem részletfizetést, pedig mindkettőre jogom lett volna.”


– A legfelháborítóbb az volt, hogy úgy vett le a pénzt a számlámról, hogy nem is tudtam róla. Tavaly nyáron történt, hogy pénzt akartam felvenni a számlámról, de azon egy fillér sem volt – idézte fel a Blikknek Perjés Zoltán.

– Bementem a bankomba, ott derült ki, hogy egy nappal előtte lenullázta egy végrehajtó a számlámat. Rajta volt a családi pótlékom is, amit például egyáltalán nem volt joga leemelni. Három napra rá kaptam meg az értesítést M. Esztertől, hogy végrehajtás alatt állok. Utólag viszont nem volt lehetőségem fellebbezni, netán részletfizetést kérni – mondta a rádiós, aki hozzátette: akkor egy ügyvéd ismerőséhez fordult, hogy ki ez Városmajor utcai végrehajtó. Az ügyvéd pedig csak annyit jegyzett meg, hogy M. Eszter a legmegveszekedettebb végrehajtó, akit ismer.


A Blikk tegnap a dr. M. Eszter vezette végrahajtói irodánál járt. Ott egy öles felirat hirdette: az irodában az ügyfélfogadás technikai okok miatt szünetel.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....