Elképesztő botrány: bilincsbe vert háziorvos borzolja a kedélyeket


Hatalmas lakat lóg a háziorvos rendelőjének kapuján. Mögötte táblán hosszú lista hirdeti, hogy a helyiek kilenc szakvizsgával rendelkező kedvenc dokija, A. Akeef mikor rendel.


Még a telefonszámát is feltüntette, amit hiába hívunk. Ugyanis az orvost a hétvégén bilincsbe verve vitték el a fogdába, hétfőn pedig letartóztatták. A gyanú szerint alkalmanként 50 ezer forintért állított ki védettségi igazolványt olyan embereknek, akik be sem oltatták magukat.

– Túlságosan is menő orvos volt Akeef ahhoz, hogy védettségi igazolványokkal mutyizzon. Saját praxisa volt itt a faluban, nem volt rászorulva arra a kis pénzre, amit a hamis igazolványokért kapott. Talán valaki megzsarolhatta, kényszeríthette erre – vélte a rendelővel szemben élő Lukács Rajmund. – Hogy ki volt a doki társa, aki felhajtotta az ügyfeleket? Fogalmam sincs, ő egy 30 milliós luxusterepjáróval érkezett a rendelőbe, amikor a nyomozók lecsaptak rájuk.

A kocsmában tűt sem lehet leejteni, de a tulajdonosa, Brigitta kérés nélkül is mesél. Arról, hogy volt, amikor a Nyíregyházán lakó Akeef doki még az éjszaka közepén is ellátta a kétéves kisfiát, amiért még pénzt sem kért.

– Akik fizettek a védettségiért, azok ugyanúgy bűnösök, mint a doki, a mellette lévő zárkában lenne a helyük. Velük most mi van, ők megúszták? – tette fel a kérdést az egyik vendég.

Este tíz elmúlt, amikor Miki bácsi a nyaralásból hazahazaért a feleségével. A kapuban azzal várta őt a szomszédja, hogy Akeef doki volt, nincs.

– Nagyon kedveltük őt, a feleségemnek és nekem is ő adta be a védőoltást – újságolta a Blikknek Miki bácsi.

– A szomszéd szerint annyi rendőr volt itt, amennyit a falu még nem látott. Bilincsbe verve vitték el a doktorunkat, állítólag az oltási igazolványokkal mutyizott. Most ki fogja helyettesíteni őt? Van ugyan itt egy másik orvos is, de ő nem fogad minket, mert túl sok betege van.

A helyiek azóta sem tértek magukhoz a döbbenettől. Kótajon senki sem akadt, aki rosszat mondott volna a háziorvosra.

– Mindenki sajnálja a doktorunkat, akit háromezer betege vár vissza. Mivel a rendőrség bűnjelként lefoglalta az összes számítógépét most azok pótlása folyik. A helyettese talán délután már rendelhet – reménykedett Orosz Mihály, Kótaj polgármestere.

A tét nagy: ha beigazolódik a kótaji háziorvos bűnössége, a bíróság vesztegetés, valamint védettségi igazolással való visszaélés miatt akár 12 év börtönbüntetésre ítélheti.

Legyen kötelező a védőoltás

Bizonyos munkakörökben kötelezővé tenné a koronavírus-elleni védőoltást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezetője. Parragh László szerint a vállalatok amúgy is elvárják ezt a dolgozóiktól, az akár már a héten elkészülő jogszabály csak lekövetné az igényt. Parragh javaslatait általában megfogadja a kormány, így volt ez tavaly a társasági nyereségadó 5 százalékra csökkentésével és az iparűzési adó egy évre szóló felfüggesztésével is.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....