Leperelem a polgármesterről a gatyáját is - Elítélték a munkatársnőjét molesztáló faluvezetőt


Mátészalka–Tyukod — Csak két ember nem ment be szerdán dolgozni a tyukodi községházára. Egyikük a polgármester, őt vádlottként, míg Németh Kiss Pálmát, a helyi anyakönyvvezetőt sértettként idézte be a Mátészalkai Járási Bíróság.


„Czibere József bűnös” – mondta ki első fokon a bíróság. A szeméremsértéssel és testi sértéssel vádolt tyukodi polgármestert a taláros testület 300 ezer forint pénzbüntetéssel, illetve a bűnügyi költség megfizetésével sújtotta. Czibere annyira biztos volt magában, hogy el se ment az ítélethirdetésre, még a bírót és az ügyvédjét sem értesítette. Áldozata az ítéletet hallva megkönnyebbülten sóhajtott fel.



– Azt a polgármestert, aki szexuálisan molesztálja a megözvegyült munkatársnőjét, örök életre eltiltanám a falu vezetésétől – szögezte le dr. Helmeczy László, a molesztált nő jogi képviselője.

Mint azt a Blikk megírta, 2017-ben Pálma férje hirtelen meghalt. Májusban a polgármester bement a gyászban megroppant anyakönyvvezető szobájába. A vád szerint úgy megszorította a közeledése ellen tiltakozó nő karját, hogy az megsérült, majd megfogta a mellét és belemarkolt a fenekébe. A gyalázatos tett híre pillanatok alatt körbeszaladt a hivatalban. Nyíltan senki nem mert kiállni Pálma mellett, mindenki az állását féltette. Szerencsére az anyakönyvvezető nem hagyta annyiban, látleletet vetetett és bíróságra vitte az ügyet.

– A feleségem felháborodva mesélte, mi történt Pálma munkahelyén négy és fél évvel ezelőtt. Most, hogy a bíróság elmarasztalta a polgármestert, szerintem Czibere Józsefnek sürgősen távoznia kell a közéletből – fakadt ki a Blikknek Kajdi Szabolcs tyukodi önkormányzati képviselő.

A polgármester bűnösségét kimondó ítélet híre előbb ért a faluba, mint az anyakönyvvezető.

– Te vagy a mi hősünk, Pálma! Ideje volt, hogy kiderüljön az igazság – kiabálta egy bicikliző nő a hivatal előtt.



– Bátor voltál, Pálma, jól csináltad! – tette hozzá egy babakocsit toló kismama. Az anyakönyvvezető temérdek sms-t is kapott, valamennyit nők írták. Mind méltatta a kitartását, és erőt kívánt a harc folytatásához.

A községházán a titkárnő meglepődve fogadta, hogy Czibere József mégsem jelent meg az ítélethirdetésen. Ő úgy tudta, azért vett ki szabadságot, hogy részt vegyen rajta. A Blikk otthonában érte utol a tyukodi polgármestert, ő azonban nem kívánt nyilatkozni.

– Czibere úr ügyvédje fellebbezett az ítélet ellen, így másodfokon folytatódik az ügyem. De akkor sem adom fel, végigcsinálom. És ha kell, leperelem a polgármesterről a gatyáját is, hogy örök életre elmenjen a kedve a molesztálástól – ígérte az anyakönyvvezető.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....