Cégóriást hizlal a kormány: Zárt pályázat, állami támogatás és Tiborcz Istvánnak is szívességet tevő cégcsoport



A kormány egyik kedvenc üzletemberénél landolt a hazai ásványvagyon jelentős része. Zárt pályázat, állami támogatás és engedékeny hatóságok segítik a Tiborcz Istvánnak is szívességet tevő Balázs Attila cégcsoportját.

Egy átlagos kavicskitermelő bánya területének harmincszorosán bányászhat egyedüliként kavicsot a következő évtizedekben a Bayer Construct cégcsoport. A társaság egyik leányvállalatának négy bánya kitermelési jogát is odaadományozta a kormány – az építőipari áremelkedésre hivatkozva –, de korábban egy másik leányvállalata is hozzájutott egy homokbányához – derül ki a nyomtatott HVG e heti számából.

A kormány azonban nem csak a bányászati jog odaítélésével segíti a céget, de milliárdokkal is támogatja beruházásait, üzemeiben pedig rendszeresen megfordulnak országos politikai vezetők.

A nagylelkű segítség magyarázata talán nem teljesen független attól, hogy a cég tulajdonosa a hazai milliárdosok listáján 57. helyen jegyzett Balázs Attila, aki tavaly nagy szívességet tett Tiborcz Istvánnak, a kormányfő vejének.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....