Orbán: Hálával gondolok a volt tanáraimra, akik megpróbáltak belőlem embert faragni

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán kívánt sok sikert a hétfőn érettségizőknek. A székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium előtt vették fel a videót, ott érettségizett, az osztályba 6 fiú és 30 lány járt. Általában elérzékenyül kicsit, ha arrafelé jár, mert hálával gondol a tanáraira, akik megpróbáltak embert faragni belőle. Az osztályfőnököt, Rimele Gézát név szerint megemlítette. József Attila, Petőfi és valamelyik orosz, ebből lehetett választani magyarból, amikor ő érettségizett.

Tudja, hogy a mostani érettségi nehezebb, mert nem volt személyes fölkészülési lehetőség, és digitális oktatás volt, de azt kívánja a diákoknak, hogy jusson eszükbe minden, amit eddig tanultak.

Hétfőn kilenc órától 71 ezren vizsgáznak középszinten, és közel 2 ezren írják a nehezebb, egyetemi felvételihez szükséges emelt szintű írásbelit. Szóbeli nem lesz, a vizsga négyórás, a Telexen pedig Kovács Péter, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára ismerteti egy videón a középszintű feladatsor megoldásait.

Kedden a matematikával, szerdán a történelemmel folytatódik az érettségi az iskolákban és a Telexen is.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....