2011 óta tart a fideszes maszatolás, a menekülés a felelősség alól - Teljes bontásra ítélték Rogán haverjának villáját

Teljes bontásra ítélték Rogán haverjának természetromboló hármashatár-hegyi villáját!

A Csipak-villa ügyében 2011 óta tart a fideszes maszatolás, a menekülés a felelősség alól – de ennek most végre vége! A független médiával karöltve sikerült kikényszeríteni a döntést, és most meg is szereztem a határozatot, amely kimondja: „kötelezem az Építtetőt, hogy a tárgyi ingatlanon a szomszédos 16022/1 hrsz.-ú és 015980/13 hrsz.-ú ingatlanokra is átnyúlóan megvalósított egylakásos lakóépületet, a hozzá kapcsolódóan egy szerkezeti egységként felépített gépjármű tárolót és terepszint alatti építményeket jelen határozatom véglegessé válásától számított 90 napon belül bontsa el”.

Magyarország a narancsuralom alatt egy következmények nélküli országgá vált, ahol a NER-lovagoknak, a fideszes haveroknak mindent lehet. Nos, az már talán a rezsim végének kezdetét jelzi, hogy mégse tehetnek meg büntetlenül bármit!

Rogán Antal régi haverja, a korrupt fideszes ex-polgármester jóvoltából gazdagodó milliárdos, Csipak Péter 1800 nm-es palotát építtetett a budai Fenyőgyöngye közelébe, de a még jobb kilátás kedvéért egyszerűen feljebb tolták a villát. Ehhez több mint 2300 nm(!) területet hasított ki a védett erdőből, egyszerűen lekerítve a köztulajdonban álló zöldterületet, kivágatva az ott álló fák nagy részét.

Csipak Pétert természetkárosításért már elítélték elsőfokon két év felfüggesztett börtönre, de a villa bontásáról szóló 2011-es határozat csak nem tudott hatályba lépni.

Idén március 31-én megkérdeztem a minisztériumot, hogy mégis mikor lesz már végleges döntés, mikor bontják le a törvénytelen gigavillát, mikor adják vissza a természetnek, ami a természeté. Április 19-én azt válaszolta Orbán Balázs államtitkár, hogy az ügy „jelenleg is folyamatban van az építésügyi hatóság előtt. Reményeink szerint az eljárás rövid időn belül végleg lezárul.”

Másnap, április 20-án, egy nappal az államtitkár válasza után meg is jelent az építésügyi nyilvántartásban, hogy a kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztálya egy „kötelezést” adott a Csipak-villa fennmaradási ügyében.

Ezek után adatigénylést indítottam, aminek eredményeképp hozzájutottam az április 21-re(!) datált határozathoz. (Úgy tűnik, a kapkodás némi időutazáshoz is vezetett – „de legalább tudnak kormányozni”, na, igen…) És ahogy ígértem, ezt most megosztom veletek is! Kommentben megtalálható a teljes határozat, én most csak néhány apró részletet emelnék ki belőle:

„Az emeleti részen a női és férfi dolgozó oldalán … alapterületi növelés került ábrázolásra. A tetőszinti alaprajzon lévő szivarszobát fürdőhelyiséggel bővítették, és két tetőterasszal.”

„A lakóépülethez tartozó gépjármű tároló építmény a szomszédos, védett erdőterületre átnyúlik. A portaépület és a gépkocsifelhajtó pedig részben a 16022/1. hrsz. turisztikai erdő besorolású övezetű ingatlanon található.”

„a tárgyi ingatlanon folytatott építés, és ezzel kapcsolatba hozható tevékenységek a 015980/13 hrsz.-ú ingatlant is igénybe vették 2316 m2 kerítéssel lehatárolt területen, elpusztítva ott az erdőt.

... a beépítés által a védett természeti területen és Natura 2000 területen lévő élőhely megsemmisült, a művi létesítmények által a védett természeti terület természetbeni állapota visszafordíthatatlanul megváltozott.”

Bízom benne, hogy a kormányváltás után ezek a fideszes vircsaftok, a budai zöldet károsító beruházások ügyei rövid időn belül mind hasonlóképpen fognak lezárulni.

Mert természeti értékeink megóvása elsődleges, és senki sem állhat a törvények felett! Tudjátok: több zöld, kevesebb narancs!





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-