Ennyi volt: megszüntették a nyomozást, hiába tűnt el 9 milliárdnyi közpénz Tarlósék idejében

A párt szerint Poltnak ezért is bíróság előtt kell majd felelnie.

“Budapest fideszes városvezetése 9 milliárd forintot herdált el a soha nem működő e-jegyrendszerre. A Tarlós István vezette fővárosi önkormányzat és a Vitézy Dávid által irányított BKK közös pénzégetése nyomán egy vállalkozó úgy jutott hozzá ezekhez a közpénz-milliárdokhoz, hogy Budapestnek soha nem volt működő e-jegyrendszere”

– kezdte csütörtöki online sajtótájékoztatóját Sermer Ádám, az ellenzék mezőkövesdi országgyűlési képviselőjelöltje, a Liberálisok ügyvivője.

Sermer felidézte 2018 őszén ezért úgy döntöttek, feljelentést tesznek az ügyben.

Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes elmondta, a Nemzeti Nyomozó Iroda bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást és lezárta az ügyet.

“Polt Péter legfőbb ügyész szerint tehát teljesen rendben van, hogy egykori párttársai, Tarlós István és Vitézy Dávid úgy herdált el 9 milliárd forintot, hogy azért a budapestiek nem kaptak semmit”

– jelentette ki a DK alelnöke.

“A Demokratikus Koalíció és a Liberálisok szerint ez az újabb bizonyítéka annak, hogy

a kormányváltás után Polt Péternek is bíróság előtt kell majd felelnie az eltussolt fideszes korrupciós ügyekért, ahogy Tarlós István és Vitézy Dávid sem alhat nyugodtan.

Ami a budapesti e-jegyrendszert illeti, a hatpárti ellenzéki összefogás által vezetett Budapestnek a nulláról kellett elkezdenie a munkát, de mi meg fogjuk csinálni, amire a Fidesz csak hivatkozott, miközben eltüntetett 9 milliárd forint közpénzt”

– közölte Gy. Németh.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....