Vége a bűnözésnek: újabb több milliós eszközök segítik a rendőrséget

25 új motorkerékpárral és 4 nagyteljesítményű gépkocsival bővült a rendőrségi járműflotta.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság beszerzésében az országos rendőrfőkapitány október 28-án 25 szolgálati motorkerékpárt, valamint 4 civil kivitelű gépkocsit adott át a rendőr-főkapitányságoknak.

A BMW R 1250RT típusú motorkerékpárokat 1254 cm3 lökettérfogatú, az Euro 5 környezetvédelmi követelményeknek megfelelő, 136 lóerős, kéthengeres, boxer elrendezésű motorral szerelték, továbbá a gyártó speciálisan a rendőri munkára optimalizáltan tervezte és gyártotta. A korábban beszerzett motorkerékpárokhoz képest a legszembetűnőbb változást a megújult műszerfal, a megnövelt méretű, integrált navigációval szállított TFT kijelző jelenti.

Magyarországon a rendőri motorkerékpáros szolgálat 95 éves múltra tekint vissza. Első alkalommal 1926. július 29-én lépett szolgálatba rendőrségi motorkerékpáros, eleinte megfigyelő, felderítő, futár és összekötő feladatokat láttak el.

A hazánkba látogató államfők és magas rangú személyiségek utazásainak biztosítására és kísérésére 1960 tavaszán 24 fővel díszmotoros egység alakult. A feladatokat Simson motorkerékpárokkal látták el.


A rendőrség 2011 óta 178 új, korszerű, rendészeti célra gyártott motorkerékpárt vásárolt.

A többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból való kiszűrése céljából elindított „Pofátlan(tan)ítás” kampány 2020 őszén indult, de már 2018 óta folyamatosan hajtott végre a rendőrség civil gépkocsikkal mozgás közbeni forgalomellenőrzést – írja a Police.hu.

Eleinte 20 civil kivitelű, mobil megkülönböztető jelzéssel felszerelt nagyteljesítményű gépkocsi kiválasztásával indult az ellenőrzés. A járműpark 2019 végén bővült 12 új, szintén nagyteljesítményű gépkocsival, majd 2020 tavaszán újabb 8 járművel. Most ismét bővült ez a flotta 4 darab Skoda Octavia RS gépkocsival. Az autók kétliteres, turbós benzinmotorral – valamint 245 lóerővel és 370 Nm forgatónyomatékkal – érkeztek.

Gyorsan meg is néztük, hogy jelenleg mennyibe kerül a Skoda csúcsmodellje. A hétfokozatú automataváltóval szerelt Octavia RS 13,4 millió forintról indul. Szóval összesen minimum 53,6 millióról beszélhetünk.

A BMW R 1250RT motorkerékpár pedig alsó hangon 6,5 millió forint, ebből 25 darab 162 millió forintnál is többe kerül.













Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-