Kvízjáték: ki építi nettó 30 milliárdért a Heim Pál gyermekkórház új tömbjét? - írd le hozzászólásban


Új gyermeksürgősségi, baleseti, sebészeti és fekvőbeteg-ellátó tömb épül a Heim Pál gyermekkórház területén, ahol még helikopterleszálló is lesz az épület tetején.

A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő ZÁÉV Zrt. egy kisebb céggel, az Építő és épületkarbantartó Zrt.-vel közösen építi majd fel a Heim Pál gyermekkórház új gyermeksürgősségi, baleseti, sebészeti és fekvőbeteg-ellátó tömbjét – áll az uniós közbeszerzési értesítő kedden megjelent számában, amit az Mfor szúrt ki.



A generálkivitelezésért felszámított végső ár nettó 31,7 milliárd forint lett, noha a kiíráskor még 21,3 milliárdot jelöltek meg. A növekedés hátterében az állhat, hogy az elmúlt hónapokban óriásit ugrottak az alapanyagárak, illetve a munkaerő sem lett olcsóbb.

A két nyertes cég feladata lesz összesen 9 db használati szintű, új építésű egészségügyi ellátást szolgáló épület minden szakágra (építészet, tartószerkezet, épületgépészet, orvosi gázellátás, beépített orvostechnológiai elemek, erősáram, gyengeáram, tűzvédelem, akusztika (építészeti- gépészeti- teremakusztika), közműellátás, útépítés, kertészet) kiterjedő, rendeltetésszerű használatra alkalmas megépítése összesen 20 694 négyzetméter összes bruttó szintterülettel, összesen 16 731 négyzetméter nettó hasznos alapterülettel.

A 7. emeleti tetőszinten mentőhelikopter-leszállót kell építeni a megközelítéshez szükséges komplett rámparendszerrel együtt, a már meglévő háromszintes „D” épületet pedig teljesen el kell bontani. A beruházás európai uniós alapokból finanszírozott projekttel és programmal kapcsolatos. A teljesítés véghatárideje a munkaterület átadásától számított 21 hónap, de legkésőbb 2023. március 31





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....