Kezdőlap   Csatlakozz hozzánk facebookon
Magyarország soha nem látott hatalmas összeggel igyekszik segíteni a külhoni magyarok gazdasági tevékenységét

Magyarország soha nem látott hatalmas összeggel igyekszik segíteni a külhoni magyarok gazdasági tevékenységét. A legnagyobb program a Vajdaságban működik, elsősorban mezőgazdaságot, azon belül is agrárintegrációt céloz meg. Baj csak akkor van, ha az integrátor nem fizet. A vajdasági Seb-Agrar cégcsoport régóta csak ígérget, a gazdák most abban bíznak, hogy nehéz helyzetükre mégis lesz megoldás.

A Magyar Állam négy éve nagyon intenzíven, összesen mintegy 65 milliárd forinttal segítette a vajdasági magyar vállalkozókat, gazdálkodókat.A program egyik célja, hogy a határon túli magyarság helyben boldogulhasson. Az elmúlt években sok kiváló elemzés jelent már meg a programot koordináló Prosperitati Alapítvány munkájáról.
Alapvetően pozitív szerep

Az írások olykor felvetik, hogy a támogatás sűrűsödik a leggazdagabb vajdasági magyarok, Csákány Lajos, vagy a topolyai fociklubot üzemeltető Zsemberi János érdekeltségeinél, de a 24.hu helyszíni riportja azért alapvetően azt állapította meg, hogy a támogatások szórtak, sokaknak segítenek, elsősorban a mezőgazdaságban, azon belül is a gépvásárlásban és az agrárintegrátori rendszer kialakításában.

A témával talán a legalaposabban foglalkozó Gyurkovics Virág írásai ugyan megkérdőjelezik, hogy a program segíti-e a magyarok helyben maradását, lásd például az Átlátszó cikkében, de tapasztalatunk szerint azt kevesen vitatják, hogy a magyar átlagjövedelemhez képest csak mintegy fele akkora átlagos jövedelemből élő vajdaságiaknak elkel a támogatás és, hogy a helyben élők közül valóban sokan követik a pályázatokat és igyekeznek élni a programok kínálta lehetőségekkel.
Egy zentai cég felemelkedése és eltűnése

Az elmúlt hónapokban azonban története legsúlyosabb válságát éli át a vajdasági támogatás, és ez az egyik legfontosabb programhoz, az agrárintegrációhoz kapcsolódik.

Az agrárintegrátor a modern mezőgazdaság egyik legfontosabb szereplője.

A gazdáknak műtrágyát, vetőmagot, gépeket ad el, cserébe átveszi a megtermelt terményeket, segít azok értékesítésében, majd a sokféle oda-vissza gazdasági kapcsolat végén a felek elszámolnak. Legalábbis jó esetben, mert olyan is van, hogy nem számolnak el, erről szól a mostani eset.

Egy éve, 2019 elején még lelkes cikkben ismertette a Magyar Szó vajdasági lap, hogy a zentai Seb-Agrar Kft. a magyar állam Prosperitati Alapítványának támogatásával bővíti silókapacitásait.

A cikket átvette az alapítvány honalapja is, és a tudósításokból kiderült, hogy a repcét, szójababot és napraforgót feldolgozó üzem 167 millió dináros (460 millió forintos) beruházásából 45 százalék volt a támogatás, 30 százalék a kedvezményes hitel, 25 százaléka pedig az önrész.

Sirmer Szebasztián, a Seb-Agrar tulajdonosa szívesen fotóztatta magát a környék politikusaival és a magyar állam helyi potentátjaival, büszkén hangsúlyozta, hogy a Prosperitati Alapítvánnyal szerződésbe foglalták, hogy több mint ötszáz termelővel írnak alá integrátori szerződést,

Csak aztán nem fizettek

Azóta már senki nem szeretne egy fotón szerepelni Sirmer Sebastiannal, aki amúgy benzinkutas vállalkozással és egy malommal is rendelkezik a Vajdaságban. A Prosperitati Alapítvány vezetői, valamint a vezető vajdasági politikusok, akik amúgy örömmel büszkélkednek mindig a program sikereivel, többször is kínos helyzetbe kerültek mostanában.

Az újságírók ugyanis arról kérdezték őket, hogy mi van a Seb-Agrar cégcsoporttal, amely a több száz vajdasági magyar mezőgazdasági termelőt hosszú hónapok óta nem fizeti ki. Pedig a termelők átadták a napraforgót, szóját, kukoricát, ám a Prosperitati Alapítvány által alaposan megtámogatott integrátor nem teljesít, bujkál.

Mint a Szabad Magyar Szó írja, az alapítvány először még 2017 októberében emelte be az amúgy minimális tőkével rendelkező Seb-Agrart az integrátori rendszerbe, annak ellenére, hogy a cégnek sem érdemi tőkéje nem volt, sem jelzálogmentes ingatlanjai. Ezért a gazdák haragja a Prosperitati ellen fordult, mondván, ők csakis azért fordultak ehhez az integrátorhoz, mert az alapítvány jelentett nekik egyfajta garanciát, reputációt.

Jadranka Joksimovic (j) szerb európai integrációs miniszter Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter (j2) Pásztor István (b2) a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke és Pintér Attila (b) belgrádi nagykövet a Prosperitati Alapítvány ünnepélyes szerzõdéskötési rendezvényén Zentán 2019. október 11-én.

Ígéretből Tiszát lehet rekeszteni

A Seb-Agrar ugyanis fűt-fát ígért a magyar gazdáknak, és vagy félezer szerződést kötött. A cégvezető az árukat átvette, azóta nem fizet, elég „gagyi” leveleket közöl az FB oldalán, utoljára 2019. október 24-én jelezte, hogy bocsánat, de most már tényleg azonnal fizet.

November 29-én még a Facebookján küldött egy „értesítést”, amelyben a kedves termelőket arról tájékoztatta, hogy megérkeztek az uszályok, és az elkövetkezendő 15 napban mindenkit kifizet, elnézést kért mindenkitől. Ám aztán abból sem lett semmi.

Az uszályok úgy jönnek ide, hogy fizetési nehézségeiért a cégvezető olykor az elhúzódó beruházását, olykor a Tisza alacsony vízállását és hajózhatatlanságát okolta.
Költözés

A korábban zentai Seb-Agrar közben Pacsérra költözött, de hiába jelentek meg a sajtóban egyre megrázóbb, személyes beszámolók, mint például itt, a gazdák helyzete nem változott.

Kerestük a kérdéseinkkel az alapítványt (egyelőre nem kaptunk választ), magát a céget (még ők sem válaszoltak) és több környékbelivel is beszéltünk, amikor váratlanul február közepén egy önmagában talán kevésbé érthető, de bizakodásra okot adó közlemény jelent meg.

Eszerint a Seb-Agrar Kft. által átvett termények alapján keletkezett adósságok és a késedelem okán felszámolt és megállapított kártérítések kifizetését a csonoplyai Agroturs Kft megkezdte.

A csonoplyai Agroturs Kft. értesíti az érintett integrált mezőgazdasági termelőket, amelyek egyben Prosperitati Alapítvány nyertes pályázói is, hogy a Seb-Agrar Kft. által átvett termények alapján keletkezett, eddig ki nem fizetett adósságot teljes egészében átvállalta, az adósság kifizetése a mai nappal elkezdődött....

...az elmaradt kifizetések lezárását követően a megkezdett projekt fenntartása érdekében megtesszük a megfelelő lépéseket.”

Azt nem részletezi a közlemény, ahogy egyelőre mi sem tudtuk meg, hogy a Seb-Agrarral mi történt, mi lett a pénzzel, mi lett a terményekkel (igaz a gazdáknak nyilván az a legfontosabb, hogy megkapják a járandóságukat). De adófizetői szempontból azért ez sem lényegtelen.

(Borítókép: Nyertes pályázók a Prosperitati Alapítvány ünnepélyes szerződéskötési rendezvényén Zentán 2019. október 11-én. / Fotó: Molnár Edvárd / MTI)

https://index.hu/
Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Kitört a botrány egy magyar pedagógus képei miatt
Hivatalos: Elfogadták a javaslatot, amely megelőzné az uniós pénzek ellopását
Milliós büntetést sóztak Hadházy nyakába
Szijjártó és a 225 millióból felújított apátsági múzeum esete
A miniszter 225 millió forintból, pályázati támogatásból megújított apátsági múzeum átadóünnepségén beszélt erről. Csak azok a nemzetek lehetnek sikeresek, amelyeknek erős nemzet...
  
Megmutatjuk ki áll a fideszes csodajachtokat birtokló máltai cég mögött
Az új uniós szabályoknak köszönhetően nyilvánosságra kellett hozni a máltai offshore cégek valódi tulajdonosait, így derült ki, hogy a kormányközeli üzletemberek és fideszes politikus...
  
Orbán Viktor jövő heti bejelentéseit találgatja mindenki
Orbán Viktor a hétvégén áttanulmányozza a szakértők által készített javaslatcsomagot és a jövő héten jelenthet be újabb intézkedéseket a koronavírus-járvány elleni védekezéshez....
  
Kiderült ki a tulajdonosa a Mészárost is furikázó hírhedt adriai jachtoknak
Magyarország negyedik leggazdagabb embere az L&L Charter Ltd. valódi tulaja. 2018 nyarán egy magánrepülőgép és egy luxusjacht híre járta be a magyar sajtót, a két exkluzív járművel a ...
  
Gyöngyös: 89 ukrán vendégmunkás van járványügyi megfigyelés alatt
A két hétig tartó kötelező házi karantén idején folyamatosan ellenőrzik a vendégmunkások egészségügyi állapotát, a rendőrség pedig kontrollálja, hogy betartják-e a járványügyi s...
  
Angola köszönetett mondott Szijjártónak: angolai diákok számára biztosít ösztöndíjat a magyar kormány
Magyarország és Angola között hosszú múltra visszatekintő együttműködés van, amelynek további fejlesztése mindkét ország érdeke - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külü...
  
Na végre: Csepel díszpolgára lett Tarlós István
A Csepeli Lelkészi Kört megalapító Hantos Jenő munkáját is így ismerték el. Díszpolgárrá választották Tarlós Istvánt, Budapest korábbi főpolgármesterét, valamint Hantos Jenő nyu...
  
Már a polgármester is tüntetett Siófokon - óriási a botrány
A siófoki meteorológiai állomást féltve tartottak közös sajtótájékoztatót politikusok és civilek pénteken a Balaton-parti városban, írja az MTI. A közös fellépés oka, hogy épít...
  
Újból előszedték Borkait - de hol tart a nyomozás?
A Borkai-féle szexvideók ügyében indult nyomozások továbbra is a nyomozati szakaszban vannak. Az Audi-féle földügyben még gyanúsítotti kihallgatás sem volt. A Pesti Hírlap most azt is me...
  
Vadiúj magyar bicikliutat fotóztak le, vagy csak a festék új?
Ja, nem új. Csak a festék. Örvendetesen szaporodik a bicikliutak száma és hossza Nyíregyházán. Boldogság ez, hiszen a kerékpározás nemcsak egészséges, hanem környezetbarát is. A ...
  
Gulyás: Ahol Magyarországon fertőzési góc alakult ki, oda külföldi hozta be a vírust
Járványügyi készültség van Magyarországon. Az első csatát megnyertük, de amíg nincs vakcina, a fertőzés velünk marad, fenn kell tartani a készültséget. Ahol Magyarországon fertőzés...
  
Óriási fogás: Huszonhárom migránst tartóztattak fel a rendőrök
Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonhárom migráns Csongrád-Csanád megyében. Az egyenruhások feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket. A ...
  
Botrány: nem elérhetők a nyugdíjak az egyik banknál (frissített: elhárították a hibát)
Technikai problémák miatt gond volt a 2020. július 10-én esedékes nyugdíjak jóváírásával a Takarékbankban - írta a 24.hu. A pénzintézet azt közölte, hogy a technikai problémát rövi...
  
Orbán is elbúcsúzott a hirtelen meghalt országgyűlési képviselőtől
Péntek délelőtt közlekedési balesetben életét veszítette Koncz Ferenc országgyűlési képviselő - írja a Borsod 24. A lap szerint Koncz motorozás közben nekiütközött Legyesbénye polg...
  
Botrány a Kaleta-ügy titkosítása körül
Demeter Márta LMP-s politikus arra kéri a parlament külügyi bizottságának fideszes elnökét, Németh Zsoltot, hogy oldja fel a titkosítást a gyermekpornográfia miatt elítélt volt limai nag...
  
Négy év körüli kislány zuhant ki egy második emeleti ablakból Kőszegen
Életveszélyesen megsérült egy négy év körüli kislány, aki péntek reggel kizuhant egy kőszegi ház második emeleti ablakából – írta a Vaol.hu. A portál értesülése szerint a baleset...
  
Budakeszi: Egy édesanyát és 2 éves kislányát gázolták el
Egy édesanyát és két éves kislányát gázolta el egy autó Budakeszin pénteken délelőtt. Áll a forgalom. Temető u Fő utca sarkán gyalogos gázolás történt, áll a forgalom mindkét ir...
  
Hivatalos: Elfogadták a javaslatot, amely megelőzné az uniós pénzek ellopását
Cseh Katalin az Európai Parlament elé benyújtotta „Lex Mészáros” javaslatát, melyet az nagy többséggel meg is szavazott – tájékoztatott pénteken a Momentum. Az európai parlamenti ké...
  
A rendőrök állítják, 703 km/h-s gyorshajtáson kaptak egy Ford Focust
Tény, egészen elképesztő adatokat tudnak produkálni a Fordnál a Focus átépítésével, de az alábbi szám így is túlzásnak tűnik. Az olasz rendőrök szerint ugyanis állítólag 703 km/...
  
Ha meglátod mi Mészáros Lőrinc következő nagy dobása...
A CIG Pannónia Nyrt. irányításának megszerzése lehet az eszköz a hazai biztosítói piacon való nyomuláshoz, ha ez megvan, akkor elindulhat a Takarékbank, az MKB és a Budapest Bank ügyfele...
  
Orbán aggódik a magyarokért: Több Balaton, kevesebb Adria
Kell majd újabb korlátozó intézkedéseket hozni a koronavírus miatt, csak még nem tudjuk pontosan, hogy milyeneket – mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban. A kormányfő sze...
  
Hivatalos: A rendőrség előtt az önkormányzati lakást bérbeadók ügye
A kérdés az, hogy történt-e bűncselekmény. Néhány hete írta meg a hvg.hu, hogy busás haszonnal turistáknak adtak ki önkormányzati bérlakásokat. Mint írtuk, akár egy-két nap a...
  
Szerbia népe bizonyította 1 nap alatt - azért a víz az úr
Csütörtök este békés tüntetést tartottak Szerbia több városában is, a demonstrálók a nagyobb városok fontosabb épületei előtt ülve tiltakoztak. Ez jelentős változás a megelőző k...
  
Szolgálatba álltak az új terepjárók a magyar határon
Nemzetközi együttműködés keretében két új terepjárót kaptak a Bács-Kiskun és a Csongrád-Csanád megyei rendőrök az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökségtől (Frontex). A Front...
  
Olyan horrorkaravánt fogtak a magyar rendőrök amire nincsenek szavak
A járőrök az M1-es autópályán intézkedtek egy bolgár sofőrrel szemben. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály rendőrei 2020. július 9-én déle...
  
Dzsudzsák már tárgyalt is a Lokival - a hazai másodosztályban fojtathatja sikertörténetét
Mint ahogyan arról tegnap a Blikk is beszámolt, Dzsudzsák Balázs jó eséllyel megtalálta új klubját: ezzel a lépéssel pedig szó szerint hazatérhet, ugyanis nem kizárt, hogy 12 év után ...
  
Szigorításokra kell számítani, bármikor bejelenthetik őket
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a koronavírus terjedéséről. Szerinte nem kizárt, hogy újabb korlátozó intézkedések les...
  
Kitört a botrány egy magyar pedagógus képei miatt
Magyarország — Egy pillanat alatt a feje tetejére állt az élete annak a tanár-képviselőnek, akinek pornográf tartalmú videója miatt áll a bál egy észak-alföldi településen. Úgy tudj...
  
Több mint 200 ezer forintért toborozzák az iskolaőröket
Megjelentek az első fecskék: a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szeptember elsejei kezdéssel már meg is hirdette az iskolaőri állást. Tehát a toborzás megkezdődött. A hirdetés szer...
  
Orbánról vitáznak az EP-ben - Orbán bandája hihetetlenül meggazdagodik
Az Európai Parlament csütörtöki plenáris ülésén áttekintették, hogy áll az a kezdeményezés, hogy az uniós pénzek felhasználását a jogállamisági feltételek teljesítéséhez köss...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum
Magyarország soha nem látott hatalmas összeggel igyekszik segíteni a külhoni magyarok gazdasági tevékenységét
Magyarország soha nem látott hatalmas összeggel igyekszik segíteni a külhoni magyarok gazdasági tevékenységét. A legnagyobb program a Vajdaságban működik, elsősorban mezőgazdaságot, azon belül is agrárintegrációt céloz meg. Baj csak akkor van, ha az integrátor nem fizet. A vajdasági Seb-Agrar cégcsoport régóta csak ígérget, a gazdák most abban bíznak, hogy nehéz helyzetükre mégis lesz megoldás.

A Magyar Állam négy éve nagyon intenzíven, összesen mintegy 65 milliárd forinttal segítette a vajdasági magyar vállalkozókat, gazdálkodókat.A program egyik célja, hogy a határon túli magyarság helyben boldogulhasson. Az elmúlt években sok kiváló elemzés jelent már meg a programot koordináló Prosperitati Alapítvány munkájáról.
Alapvetően pozitív szerep

Az írások olykor felvetik, hogy a támogatás sűrűsödik a leggazdagabb vajdasági magyarok, Csákány Lajos, vagy a topolyai fociklubot üzemeltető Zsemberi János érdekeltségeinél, de a 24.hu helyszíni riportja azért alapvetően azt állapította meg, hogy a támogatások szórtak, sokaknak segítenek, elsősorban a mezőgazdaságban, azon belül is a gépvásárlásban és az agrárintegrátori rendszer kialakításában.

A témával talán a legalaposabban foglalkozó Gyurkovics Virág írásai ugyan megkérdőjelezik, hogy a program segíti-e a magyarok helyben maradását, lásd például az Átlátszó cikkében, de tapasztalatunk szerint azt kevesen vitatják, hogy a magyar átlagjövedelemhez képest csak mintegy fele akkora átlagos jövedelemből élő vajdaságiaknak elkel a támogatás és, hogy a helyben élők közül valóban sokan követik a pályázatokat és igyekeznek élni a programok kínálta lehetőségekkel.
Egy zentai cég felemelkedése és eltűnése

Az elmúlt hónapokban azonban története legsúlyosabb válságát éli át a vajdasági támogatás, és ez az egyik legfontosabb programhoz, az agrárintegrációhoz kapcsolódik.

Az agrárintegrátor a modern mezőgazdaság egyik legfontosabb szereplője.

A gazdáknak műtrágyát, vetőmagot, gépeket ad el, cserébe átveszi a megtermelt terményeket, segít azok értékesítésében, majd a sokféle oda-vissza gazdasági kapcsolat végén a felek elszámolnak. Legalábbis jó esetben, mert olyan is van, hogy nem számolnak el, erről szól a mostani eset.

Egy éve, 2019 elején még lelkes cikkben ismertette a Magyar Szó vajdasági lap, hogy a zentai Seb-Agrar Kft. a magyar állam Prosperitati Alapítványának támogatásával bővíti silókapacitásait.

A cikket átvette az alapítvány honalapja is, és a tudósításokból kiderült, hogy a repcét, szójababot és napraforgót feldolgozó üzem 167 millió dináros (460 millió forintos) beruházásából 45 százalék volt a támogatás, 30 százalék a kedvezményes hitel, 25 százaléka pedig az önrész.

Sirmer Szebasztián, a Seb-Agrar tulajdonosa szívesen fotóztatta magát a környék politikusaival és a magyar állam helyi potentátjaival, büszkén hangsúlyozta, hogy a Prosperitati Alapítvánnyal szerződésbe foglalták, hogy több mint ötszáz termelővel írnak alá integrátori szerződést,

Csak aztán nem fizettek

Azóta már senki nem szeretne egy fotón szerepelni Sirmer Sebastiannal, aki amúgy benzinkutas vállalkozással és egy malommal is rendelkezik a Vajdaságban. A Prosperitati Alapítvány vezetői, valamint a vezető vajdasági politikusok, akik amúgy örömmel büszkélkednek mindig a program sikereivel, többször is kínos helyzetbe kerültek mostanában.

Az újságírók ugyanis arról kérdezték őket, hogy mi van a Seb-Agrar cégcsoporttal, amely a több száz vajdasági magyar mezőgazdasági termelőt hosszú hónapok óta nem fizeti ki. Pedig a termelők átadták a napraforgót, szóját, kukoricát, ám a Prosperitati Alapítvány által alaposan megtámogatott integrátor nem teljesít, bujkál.

Mint a Szabad Magyar Szó írja, az alapítvány először még 2017 októberében emelte be az amúgy minimális tőkével rendelkező Seb-Agrart az integrátori rendszerbe, annak ellenére, hogy a cégnek sem érdemi tőkéje nem volt, sem jelzálogmentes ingatlanjai. Ezért a gazdák haragja a Prosperitati ellen fordult, mondván, ők csakis azért fordultak ehhez az integrátorhoz, mert az alapítvány jelentett nekik egyfajta garanciát, reputációt.

Jadranka Joksimovic (j) szerb európai integrációs miniszter Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter (j2) Pásztor István (b2) a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke és Pintér Attila (b) belgrádi nagykövet a Prosperitati Alapítvány ünnepélyes szerzõdéskötési rendezvényén Zentán 2019. október 11-én.

Ígéretből Tiszát lehet rekeszteni

A Seb-Agrar ugyanis fűt-fát ígért a magyar gazdáknak, és vagy félezer szerződést kötött. A cégvezető az árukat átvette, azóta nem fizet, elég „gagyi” leveleket közöl az FB oldalán, utoljára 2019. október 24-én jelezte, hogy bocsánat, de most már tényleg azonnal fizet.

November 29-én még a Facebookján küldött egy „értesítést”, amelyben a kedves termelőket arról tájékoztatta, hogy megérkeztek az uszályok, és az elkövetkezendő 15 napban mindenkit kifizet, elnézést kért mindenkitől. Ám aztán abból sem lett semmi.

Az uszályok úgy jönnek ide, hogy fizetési nehézségeiért a cégvezető olykor az elhúzódó beruházását, olykor a Tisza alacsony vízállását és hajózhatatlanságát okolta.
Költözés

A korábban zentai Seb-Agrar közben Pacsérra költözött, de hiába jelentek meg a sajtóban egyre megrázóbb, személyes beszámolók, mint például itt, a gazdák helyzete nem változott.

Kerestük a kérdéseinkkel az alapítványt (egyelőre nem kaptunk választ), magát a céget (még ők sem válaszoltak) és több környékbelivel is beszéltünk, amikor váratlanul február közepén egy önmagában talán kevésbé érthető, de bizakodásra okot adó közlemény jelent meg.

Eszerint a Seb-Agrar Kft. által átvett termények alapján keletkezett adósságok és a késedelem okán felszámolt és megállapított kártérítések kifizetését a csonoplyai Agroturs Kft megkezdte.

A csonoplyai Agroturs Kft. értesíti az érintett integrált mezőgazdasági termelőket, amelyek egyben Prosperitati Alapítvány nyertes pályázói is, hogy a Seb-Agrar Kft. által átvett termények alapján keletkezett, eddig ki nem fizetett adósságot teljes egészében átvállalta, az adósság kifizetése a mai nappal elkezdődött....

...az elmaradt kifizetések lezárását követően a megkezdett projekt fenntartása érdekében megtesszük a megfelelő lépéseket.”

Azt nem részletezi a közlemény, ahogy egyelőre mi sem tudtuk meg, hogy a Seb-Agrarral mi történt, mi lett a pénzzel, mi lett a terményekkel (igaz a gazdáknak nyilván az a legfontosabb, hogy megkapják a járandóságukat). De adófizetői szempontból azért ez sem lényegtelen.

(Borítókép: Nyertes pályázók a Prosperitati Alapítvány ünnepélyes szerződéskötési rendezvényén Zentán 2019. október 11-én. / Fotó: Molnár Edvárd / MTI)
Szijjártó és a 225 millióból felújított apátsági múzeum esete
Megmutatjuk ki áll a fideszes csodajachtokat birtokló máltai cég mögött
Orbán Viktor jövő heti bejelentéseit találgatja mindenki
Kiderült ki a tulajdonosa a Mészárost is furikázó hírhedt adriai jachtoknak
Gyöngyös: 89 ukrán vendégmunkás van járványügyi megfigyelés alatt
Angola köszönetett mondott Szijjártónak: angolai diákok számára biztosít ösztöndíjat a magyar kormány
Na végre: Csepel díszpolgára lett Tarlós István
Már a polgármester is tüntetett Siófokon - óriási a botrány
Újból előszedték Borkait - de hol tart a nyomozás?
Vadiúj magyar bicikliutat fotóztak le, vagy csak a festék új?
Gulyás: Ahol Magyarországon fertőzési góc alakult ki, oda külföldi hozta be a vírust
Óriási fogás: Huszonhárom migránst tartóztattak fel a rendőrök
Botrány: nem elérhetők a nyugdíjak az egyik banknál (frissített: elhárították a hibát)
Orbán is elbúcsúzott a hirtelen meghalt országgyűlési képviselőtől
Botrány a Kaleta-ügy titkosítása körül
Négy év körüli kislány zuhant ki egy második emeleti ablakból Kőszegen
Budakeszi: Egy édesanyát és 2 éves kislányát gázolták el
Hivatalos: Elfogadták a javaslatot, amely megelőzné az uniós pénzek ellopását
A rendőrök állítják, 703 km/h-s gyorshajtáson kaptak egy Ford Focust
Ha meglátod mi Mészáros Lőrinc következő nagy dobása...
Orbán aggódik a magyarokért: Több Balaton, kevesebb Adria
Hivatalos: A rendőrség előtt az önkormányzati lakást bérbeadók ügye
Szerbia népe bizonyította 1 nap alatt - azért a víz az úr
Szolgálatba álltak az új terepjárók a magyar határon
Olyan horrorkaravánt fogtak a magyar rendőrök amire nincsenek szavak
Dzsudzsák már tárgyalt is a Lokival - a hazai másodosztályban fojtathatja sikertörténetét
Szigorításokra kell számítani, bármikor bejelenthetik őket
Kitört a botrány egy magyar pedagógus képei miatt
Több mint 200 ezer forintért toborozzák az iskolaőröket
Orbánról vitáznak az EP-ben - Orbán bandája hihetetlenül meggazdagodik
Már egy fideszes polgármester is sokallta a tervezett fairtást
Így adták át a magyar bicikliutat - hullámvasútnak hívják a helyiek
Tömött sorok és negatív rekordok - valami történik az az USA-ban
Milliós büntetést sóztak Hadházy nyakába
32 milliárdra drágult a magyar gigaprojekt - Mészáros Lőrinc érdekeltsége is érintett
A dombot is beleépítették egy kerékpárútba - de most nem mi voltunk
A nyugdíjas orvosok harmada nem tért vissza a munkába
Orbán: magához tér a gazdaság, ismét mindenkinek lesz munkája
Közel egymilliárdra büntette a GVH az Alza.hu-t
Koronavírusos lett egy ukrán vendégmunkás Magyarországon
Orbán: Nehéz megérteni a Lánchíd körüli szerencsétlenkedést
Tüntetnek a bíróság előtt Kaleta Gábor botrányos ítélete miatt
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum