Leleplezték a pofátlanságot: EU-s pénzből gyártja a kormánypropagandát a hevesi fideszes

Más ügyek miatt már több nyomozás is zajlik a körzetében.

Önkormányzatnak szánt EU-s projekt pénzéből fizeti a propagandáját a helyi Fidesz Heves megyében — írta meg Hadházy Ákos szerdán Facebook-oldalán.

A képviselő egy propagandaújságról közölt fotókat, amelyet egy EU-s projekt keretében adtak ki, ám tartalma szerint kifejezett propagandacélokat szolgál.

Az eset annak a Szabó Zsoltnak a körzetében történt, akinek korábbi kétes ügyei miatt több nyomozás is folyik már a megyében.

Jelenleg két eljárásban vizsgálják Boconád, Kisköre, Ludas, Tarnaméra, Tarnaörs, Boldog, Atkár, Lőrinci, Nagyfüged, illetve Nagyréde uniós pénzből épült “piacait”.

A települések a fideszes Szabó Zsolt választókerületében vannak, akiről még 2018-ban írta meg a Magyar Nemzet, hogy 1,2 milliárd forintot tart egy belize-i offshore számlán. A politikus mindent tagadott, de ettől függetlenül

nyomozás indult az ügyben.

Szabó korábban azzal került az országos lapokba, hogy több településen is milliókat vert el piacok térkövezésére:

Atkáron és Boconádon is több tízmillió ment el néhány bódéra, amelyeket piacnak neveznek ugyan, de árusítás soha nem történt rajtuk.

Hadházy a mostani ügyet is jelenti az OLAF-nak:

A hevesi Fidesznek még ahhoz is van képe, hogy A HEVES MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT EU-S PROJEKTJÉBŐL FIZESSÉK A KÉPVISELŐJELÖLTEK KAMPÁNYÚJSÁGJÁT.

A mellékelt fotók egy olyan újságról készültek, amelyet az 1.4 milliárd forintos(!) “Heves Megyei Foglalkoztatási Paktum a megyei foglalkoztatás fellendítésére” című projekt keretében adtak ki. A címlapon a három fideszes jelölt vigyorog, többek között “El a kezekkel a vidéki kórházaktól” címmel, a belső oldalakon pedig ugyanezek az elkövetők osztogatnak “Virágos falu” díjakat, vagy rajzpályázatok ajándékait, vagy éppen két kilométer új elkészültének ujjonganak.

Az amúgy is messziről bűzlő projektnek papíron ilyen célkitűzései vannak a hivatalos dokumentumok szerint, hogy például “A Heves megyei foglalkoztatási megállapodás célja, hogy a Heves megyei önkormányzat vezetésével, az egész megyére kiterjedően létrejövő foglalkoztatási együttműködés, partnerség (paktum) hozzájusson azon forráshoz, mely segítségével – a projekt megvalósítása során kialakított stratégia mentén – a konzorciumi partnereink bevonásával

képzési és foglalkoztatási programokat valósítsunk meg.

Ezen intézkedések segítik a megyei foglalkoztatási szint növelését, hozzájárulva a megye gazdaságának fejlődéséhez.”

Az ügyet jelentem az OLAF-nak, az elmúlt években sok pofátlanságot láttam, de ez a dobogósok között van.

Szabó Zsolt körzetében amúgy több nyomozás zajlik, az egyik a képviselő offshore számlája miatt, a másik pedig a manipulált közbeszerzések miatt.

Ezen felül az elcsalt minipiacok ügyében az OLAF is vizsgálódik.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....