Jajjjj - Megkérdezték az MTVA vezértől: Mennyi pénzt kap Putyintól, amiért orosz propagandát tol a köztévé

Más magyarázat nincs arra az ocsmányságra, ami a köztévében megy.

Beszámoltunk róla, hogy az orosz-ukrán háború ügyében teljes gőzzel tolja a gyilkos, agresszor orosz fél propagandáját az adófizetők pénzéből fenntartott, közszolgálatinak hazudott kormányszolgálati tévé.

Az eset kapcsán Ungár Péter LMP-s képviselő nyílt levelet írt Papp Dániel MTVA-vezérigazgatónak – akit a Fővárosi Ítélőtábla Kúria által is jóváhagyott 2015. évi jogerős ítélete szerint jogszerűen lehet hírhamisítónak nevezni.

Ungár Péter levelét változtatás nélkül közöljük:

Nyílt levél Papp Dánielnek, az MTVA vezérigazgatójának

Tisztelt Papp Dániel vezérigazgató úr!

Biztos tudja, hiszen politikai felettesei mesélték Önnek, hogy a Kreml részéről évekkel ezelőtt felmerült, hogy alapítanak egy oroszbarát televíziót, hogy a Kreml álláspontját sugározza, de letettek erről, mert arra jutottak, hogy az MTVA elvégzi helyettük ezt a feladatot.

A helyzet az, hogy azok a műsorok, amik az Ukrajna ellen folyó katonai agresszió kapcsán adásba kerületek a köztelevízión árnyalatlan, kontextus nélküli orosz propagandaanyagok voltak.

Nem két ellenkező értelmezés bemutatása volt, nem egy mély geopolitikai elemzés, hanem a Kreml álláspontja és semmi más.

Értelemszerűen, hogy Fábry Sándort idézzem egy régebbi köztévéről: lehet ezt csinálni, csak nem közpénzen. Egy magántelevízióban lehet.

Ráadásul Ön egy olyan politikai oldal kiszolgálója, amely hazaárulónak nevezi saját ellenzékét, ha bármiben, az adópolitikától a kultúrpolitikáig, a Miniszerelnök véleményével eltérő álláspontot fogalmaz meg.

Ehhez képest Ön külföldi nagyhatalom propagandáját folytatja az adófizetők pénzén.

Ezzel kapcsolatban a következő kérdéseim lennének Önhöz:

1. Kapott-e pénzt a Kremltől azért, hogy kiszolgálja a geopolitikai érdekeiket?

2. Kellett jelentést tennie az orosz nagykövetség valamelyik alkalmazottjának?

3. Milyen formában kapja Moszkvától az instrukciókat a műsor elkészítéséhez?


Válaszát várva,

Ungár Péter





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....