Nem akármire bólintott rá Magyarország - Orbán Viktor meglepő nyilatkozata szerint...


Orbán Viktor nyilatkozata szerint nem blokkolja az EU szankcióit Oroszággal szembe.


Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke kijelentette, hogy támogat minden Oroszországgal szembeni EU-szankciót, és nem blokkol.



"Magyarország világossá tette, hogy támogatunk minden szankciót, tehát semmit nem fogunk blokkolni. Amiben az Európai Unió miniszterelnökei meg tudnak állapodni, azt elfogadjuk és támogatjuk" – mondta angolul a Reuters szerint Orbán.

A Guardian közben arról ír, hogy Magyarország is rábólintott arra, hogy zárják ki Oroszországot a SWIFT-ből, vagyis a bankközi fizetési rendszerből.

Szombaton korábban azt mondta, egyetért azzal, hogy Oroszországot blokkolják a határokon átnyúló Swift fizetési rendszerből. Orbánt korábban Vlagyimir legközelebbi szövetségesének tartották az Európai Unió tagállamainak vezetői közül.

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő azonban úgy fogalmaz, hogy minden szankciót meg kell tárgyalni Olaf Sholz német kancellárral való találkozó előtt.

"Azért jöttem Berlinbe, hogy felélesszem Németország lelkiismeretét, hogy végre valóban kemény szankciókról döntsenek, amelyek befolyásolják a Kreml döntéseit" - mondta Morawiecki


"Le kell zárnunk az Északi Áramlatot, meg kell szüntetni a nyersanyagoktól való függőséget, el kell zárnunk az orosz pénzintézeteket a tőkepiacoktól, el kell koboznunk az oligarchák eszközeit, le kell zárnunk a SWIFT-et Oroszország számára… minden lehetőséget az asztalra kell helyeznünk "-tette hozzá






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....