thepost / Magyarország / Budapest / 2020.06.04
THE POST
           
04
A szomszédos országokban mindenhol szigorúbb intézkedésekkel várják a húsvéti ünnepeket, mint nálunk
Sokan arra számítottak, hogy a húsvét miatt szigorítani fog a kormány a kijárási korlátozásokon, hogy ne induljanak el tömegek szerte az országba. Szlovákiában járás- és városelhagyási korlátozásokat hoztak, több országban már alapból ez a helyzet. Orbán Viktor végül a polgármesterekre bízta a döntést, akiknek viszont nem lesznek eszközeik a szabályok betartatására.
A szlovák miniszterelnök teljes zárat akarna

Szlovákiában a húsvéti ünnepek miatt április 8. és április 13. között utazási korlátozást vezettek be. A nagyobb várost vagy a járást nem lehet elhagyni, csak munkáltatói igazolással. Településen/járáson belül el lehet menni alapvető dolgokat vásárolni, és sétálni is lehet, de csak az egy háztartásban élők mozoghatnak együtt.

A maszkviselés közterületen már korábban is kötelező volt, akin nincs, akár ezer eurós büntetést kaphat. A kötelező karantén szabályainak be nem tartása miatt 1659 eurós büntetést szabhatnak ki. Szlovákiában a Közegészségügyi Hivatalnak jogszabályban biztosítottak hozzáférést ahhoz, hogy a mobilszolgáltatóktól adatokat kaphassanak az előfizetőikről, ezt „a karanténintézkedések betartatásának szükségességével” indokolták.

A szlovák miniszterelnök, Igor Matovič szerint a húsvéti rokonlátogatások „tűzgyújtói lehetnek a járvány terjedésének”. A március 21-én hivatalba lépett kormányfő a kinevezése óta hangoztatja, hogy a járvány megállítására szerinte az elhúzódó intézkedések helyett az ország totális leállítása lehetne a megoldás pár hétre, kijárási tilalommal, katonai fegyelemmel, és utána gyorsan újra lehetne indítani a gazdaságot. Ebben nem kapta meg a kormánykoalíciótól sem a támogatást.

Szlovákiában szigorúbb boltzárat vezettek be, mint nálunk. Csak az élelmiszerüzletek, drogériák, állateledel-kereskedések és benzinkutak tarthattak nyitva, és teljes vasárnapi üzletstopot hirdettek március 24-án. Ez utóbbi alól végül a gyógyszertárakat és az állatorvosi rendelőket kivették. És szigorított higiéniai intézkedések valamint korlátozások mellett, de újra kinyithattak a kertészüzletek, építőanyag-lerakatok, ügyvédi és közjegyzői irodák. A vevőknek ugyanakkor kötelező kesztyűt biztosítani. Hamarabb vezették be azt is, a 65 évesnél idősebbek reggel 9-től 12 óráig vásárolhatnak az üzletekben.
Szerb szigor

Szerbiában is szigorúbb korlátozások vannak a magyarnál, hétvégére pedig még szigorúbbakat léptettek életbe. A szükségállapotot március 15-én hirdették ki, hasonló lépésekkel, mint máshol: lezárták a határokat, bezárták az iskolákat, a vendéglátóhelyeket, sportpályákat, parkokat. De ott zárva vannak a piacok is. Ami a legkeményebb döntés:

a 65 év feletteik egyáltalán nem léphetnek az utcára.

Emiatt éri bírálat Aleksandar Vučić szerb elnököt, de szerinte a vuhaninál is rosszabb állapotok lennének, ha az 1,8 millió nyugdíjas megjelenne az utcákon.

Hétköznap délután 5 és reggel 5 között kijárási tilalom van, a hétvége ennél is szigorúbb volt eddig: szombaton 13 órától hétfő hajnali 5 óráig tilos az utcára lépni. Ezt tovább keményítették most: már péntek 17 órától kijárási tilalom van. A nyugdíjasoknak azt megengedték, hogy pénteken hajnali 4 (!) és reggel hét között elmehetnek bevásárolni. (Az ortodox húsvét nem most lesz, hanem 13 nappal később.)

Annyit enyhítettek a napokban, hogy kutyát lehet sétáltatni éjjel 11 és hajnali 1 között, de csak a lakás 200 méteres körzetében. Amikor ki lehet menni az utcára, kettőnél több ember nem bandázhat.

A Szerbiába érkező kínai szakemberek szerint a szerbek fegyelmezetlenek, ezért 24 órás kijárási tilalmat javasoltak. Ezt a szerb politikai vezetők egyelőre nem osztják, bár naponta tárgyalnak róla. Szerintük ha mindenki betartaná az előírásokat, akkor a teljes napi tilalomra azért nem lenne szükség. Vučić szerint az emberek 10 százaléka nem tartja be az előírásokat.

A szabályok bevezetése nem ment könnyen, több ortodox papot sem sikerült meggyőzni, hogy ne ugyanazzal a kanállal áldoztassanak, és nem csókolják meg egymás után a hívők a keresztet. Az egyház szerint „érzéketlen és kifejezetten rosszindulatú, hogy olyanok akarják megfosztani a híveket a számukra legfontosabb szentségektől, akik nem járnak templomba és nem is szoktak áldozni”, és hazugság, hogy bármelyik egyházi gyakorlat is veszélyeztetné a lakosság egészségét. Egy ortodox püspök mindenesetre belehalt a betegségbe, és több pap is megfertőződött.

Romániához hasonlóan Szerbiában is sok a Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkás, de ebben is keményebbek a szabályok, mint máshol, 14 nap helyett 28 nap a karantén, ha valami járványgócból jön haza. A karantén szabályainak megsértése miatt már börtönbüntetést is kiszabtak.
A horvát járási tilalom

Horvátországban is bezártak már jóideje az iskolák és az óvodák, részleges boltzárat is bevezettek. Március 24-én leállították a tömegközlekedést, bezártak a piacok is és lakhelyelhagyási tilalmat is bevezettek. Utóbbi azt jelenti, hogy alapesetben senki sem hagyhatja el azt a várost vagy járást, ahová be van je
lentve. Felmentést lehet adni ez alól, leginkább munkavégzés miatt. Miután kiderült, hogy sokan hamisítják az igazolásokat, papír helyett már csak elektronikusan kiadott felmentéseket fogadnak el. Csakhogy a horvát belügyminiszter a napokban már arra panaszkodott, hogy naponta 100 ezer QR-kódos lakhelyelhagyási engedélyt adnak ki a hatóságok. Szerint ha ilyen tempóban adják ki a felmentéseket, akkor nincs semmi értelme a korlátozásnak. Húsvét előtt a termelői piacokat megnyitották, és az élelmiszerüzletek nyitvatartását is meghosszabbítják az eddig 8-17 óra helyett 7-20 órára. A legtöbb üzlet ugyanakkor bezár húsvét vasárnap és hétfőn. Vili Beros horvát egészségügyi miniszter felszólította az állampolgárokat, hogy maradjanak otthon a húsvéti ünnepek alatt. Szerinte otthon maradni az ünnepek alatt fontosabb, mint eddig valaha: "A járvány terjedése megakadályozásának sikere a mi kezünkben van".
Szlovénia már az enyhítésen gondolkodik

Szlovénia két-három héten belül enyhíthet a korlátozásokon - közölte Janez Jansa kormányfő hétvégén. A külügyminiszter ugyanakkor arra kérte a külföldön élő és dolgozó szlovéneket, hogy ne utazzanak haza a húsvéti ünnepekre.

Szlovéniában csak az élelmiszer- és élelmiszer jellegű boltok, a drogériák, gyógyszertárak, valamint a benzinkutak tarthatnak. A szlovén kormány a külföldről, sok esetben gócpontokról hazahozott állampolgárainál nem engedi az otthoni karantént, hanem közös, hatósági karantént rendelt el számukra. Tesztelik is őket, többen is koronavírusosak voltak. Március 30-án elrendelték a kötelező maszk- és védőkesztyű viselést is, és - miután nem tartották be a kijárási korlátozásokat - lakhelyelhagyási (járás- vagy városelhagyási) tilalmat is bevezettek, hogy megszüntessék a kirándulásokat a tengerhez és a hegyekbe. Ezt a tilalmat a jövő hét végéig biztosan fenntartják.

A boltokban reggel 8 és 10 óra között csak nyugdíjasok, mozgássérültek és terhes nők vásárolhatnak. Janez Jansa szlovén kormányfő kedden este azt mondta, vizsgálják annak lehetőségét, hogy megfelelő óvintézkedések mellett már jövő keddtől fokozatosan újraindítsák a gazdasági tevékenységeket és idővel enyhítsenek a szigorú mozgáskorlátozásokon is. A kormányszóvivő szerint arról egyelőre vita van, hogy a tömegközlekedést mikor indítsák újra, kedden arról döntenek, hogy a gumiszervízeket, autómosókat, valamint az építőanyagot, háztartási gépeket és egyéb gépeket értékesítő áruházakat újra nyissák.
Romániában biciklizni sem szabad

Romániában március 25-e óta csak azok hagyhatják el lakásukat, akiknek munkahelyi kötelezettségeik, gyógykezelésük, rászoruló hozzátartozójuk ellátása, vagy a legszükségesebb árucikkek beszerzése miatt ez elkerülhetetlen. Minden esetben a munkáltató által kibocsátott igazolást, vagy saját felelősségre kiállított nyilatkozatot kell felmutatni a lakás elhagyására magyarázatot kérő rendfenntartóknak. Korlátozzák a testmozgást is, a katonai rendelet „csak a lakóház, a gazdaság, a tömbház körüli rövid utakat engedélyezi”. Biciklizni például nem lehet, „kerékpár használata csak munkahelyre való közlekedéskor vagy munkavégzés céljából lehetséges”.
Ausztria csak húsvét után enyhít

Ausztriában sokkal szigorúbb a boltzár, mint nálunk, lényegében csak az élelmiszerboltok, patikák vannak nyitva. Húsvét után fokozatosan enyhítenek. Előbb a 400 négyzetméternél nem nagyobb üzletek, a barkácsáruházak és a szabadtéri piacok nyitnak ki, de ezekben kötelező lesz a szájmaszk viselése, és korlátozzák a vevők számát is. Május elsejétől valamennyi üzlet kinyithat Ausztriában, így a bevásárlóközpontok és a fodrászüzletek is, de szintén óvintézkedések betartásával. A tömegközlekedési eszközökön is kötelező lesz a szájmaszk. A vendéglátó-ipari egységek és a szállodák legkorábban május közepétől, fokozatosan nyithatnak ki, ennek részleteiről április végéig döntenek majd. Az iskolák pedig május közepéig folytatják az otthoni, digitális eszközök segítségével történő oktatást. A kijárási korlátozásokat április végéig meghosszabbítják, így továbbra is négy okból lehet elhagyni a lakást: munkavégzés, bevásárlás céljából, mások segítésére vagy rövid sétára. Az adatok szerint Ausztria túl van a nehezén.

"Kérem, ne találkozzanak senkivel!" - üzente Sebastian Kurz kancellár pénteken. Hangsúlyozta, hogy az óvintézkedések érvényben vannak, így húsvétkor is otthon kell maradni, kerülni kell a találkozásokat, és be kell tartani a legalább egy méteres távolságot.
Ukrajnában még csak most szigorítanak igazán

Ukrajnában még csak most kezd súlyosbodni a járvány. Hétfőtől ezért újabb intézkedések léptek életbe. Kötelező a szájmaszk, a 60 évesnél idősebbek legfeljebb két kilométeres távolságra hagyhatják el a lakásukat, csakis élelmiszer- vagy gyógyszervásárlás céljából, valamint legfeljebb kétszer megsétáltathatják a háziállatukat. Állattal legfeljebb egy ember sétálthat, közterületeken legfeljebb kettesével járkálhatnak az emberek. Tiltott lett a szabadtéri sportlétesítmények, játszóterek, parkok és vízparti területek látogatása is.
A szomszédos országokban mindenhol szigorúbb intézkedésekkel várják a húsvéti ünnepeket, mint nálunk
Sokan arra számítottak, hogy a húsvét miatt szigorítani fog a kormány a kijárási korlátozásokon, hogy ne induljanak el tömegek szerte az országba. Szlovákiában járás- és városelhagyási korlátozásokat hoztak, több országban már alapból ez a helyzet. Orbán Viktor végül a polgármesterekre bízta a döntést, akiknek viszont nem lesznek eszközeik a szabályok betartatására.
A szlovák miniszterelnök teljes zárat akarna

Szlovákiában a húsvéti ünnepek miatt április 8. és április 13. között utazási korlátozást vezettek be. A nagyobb várost vagy a járást nem lehet elhagyni, csak munkáltatói igazolással. Településen/járáson belül el lehet menni alapvető dolgokat vásárolni, és sétálni is lehet, de csak az egy háztartásban élők mozoghatnak együtt.

A maszkviselés közterületen már korábban is kötelező volt, akin nincs, akár ezer eurós büntetést kaphat. A kötelező karantén szabályainak be nem tartása miatt 1659 eurós büntetést szabhatnak ki. Szlovákiában a Közegészségügyi Hivatalnak jogszabályban biztosítottak hozzáférést ahhoz, hogy a mobilszolgáltatóktól adatokat kaphassanak az előfizetőikről, ezt „a karanténintézkedések betartatásának szükségességével” indokolták.

A szlovák miniszterelnök, Igor Matovič szerint a húsvéti rokonlátogatások „tűzgyújtói lehetnek a járvány terjedésének”. A március 21-én hivatalba lépett kormányfő a kinevezése óta hangoztatja, hogy a járvány megállítására szerinte az elhúzódó intézkedések helyett az ország totális leállítása lehetne a megoldás pár hétre, kijárási tilalommal, katonai fegyelemmel, és utána gyorsan újra lehetne indítani a gazdaságot. Ebben nem kapta meg a kormánykoalíciótól sem a támogatást.

Szlovákiában szigorúbb boltzárat vezettek be, mint nálunk. Csak az élelmiszerüzletek, drogériák, állateledel-kereskedések és benzinkutak tarthattak nyitva, és teljes vasárnapi üzletstopot hirdettek március 24-án. Ez utóbbi alól végül a gyógyszertárakat és az állatorvosi rendelőket kivették. És szigorított higiéniai intézkedések valamint korlátozások mellett, de újra kinyithattak a kertészüzletek, építőanyag-lerakatok, ügyvédi és közjegyzői irodák. A vevőknek ugyanakkor kötelező kesztyűt biztosítani. Hamarabb vezették be azt is, a 65 évesnél idősebbek reggel 9-től 12 óráig vásárolhatnak az üzletekben.
Szerb szigor

Szerbiában is szigorúbb korlátozások vannak a magyarnál, hétvégére pedig még szigorúbbakat léptettek életbe. A szükségállapotot március 15-én hirdették ki, hasonló lépésekkel, mint máshol: lezárták a határokat, bezárták az iskolákat, a vendéglátóhelyeket, sportpályákat, parkokat. De ott zárva vannak a piacok is. Ami a legkeményebb döntés:

a 65 év feletteik egyáltalán nem léphetnek az utcára.

Emiatt éri bírálat Aleksandar Vučić szerb elnököt, de szerinte a vuhaninál is rosszabb állapotok lennének, ha az 1,8 millió nyugdíjas megjelenne az utcákon.

Hétköznap délután 5 és reggel 5 között kijárási tilalom van, a hétvége ennél is szigorúbb volt eddig: szombaton 13 órától hétfő hajnali 5 óráig tilos az utcára lépni. Ezt tovább keményítették most: már péntek 17 órától kijárási tilalom van. A nyugdíjasoknak azt megengedték, hogy pénteken hajnali 4 (!) és reggel hét között elmehetnek bevásárolni. (Az ortodox húsvét nem most lesz, hanem 13 nappal később.)

Annyit enyhítettek a napokban, hogy kutyát lehet sétáltatni éjjel 11 és hajnali 1 között, de csak a lakás 200 méteres körzetében. Amikor ki lehet menni az utcára, kettőnél több ember nem bandázhat.

A Szerbiába érkező kínai szakemberek szerint a szerbek fegyelmezetlenek, ezért 24 órás kijárási tilalmat javasoltak. Ezt a szerb politikai vezetők egyelőre nem osztják, bár naponta tárgyalnak róla. Szerintük ha mindenki betartaná az előírásokat, akkor a teljes napi tilalomra azért nem lenne szükség. Vučić szerint az emberek 10 százaléka nem tartja be az előírásokat.

A szabályok bevezetése nem ment könnyen, több ortodox papot sem sikerült meggyőzni, hogy ne ugyanazzal a kanállal áldoztassanak, és nem csókolják meg egymás után a hívők a keresztet. Az egyház szerint „érzéketlen és kifejezetten rosszindulatú, hogy olyanok akarják megfosztani a híveket a számukra legfontosabb szentségektől, akik nem járnak templomba és nem is szoktak áldozni”, és hazugság, hogy bármelyik egyházi gyakorlat is veszélyeztetné a lakosság egészségét. Egy ortodox püspök mindenesetre belehalt a betegségbe, és több pap is megfertőződött.

Romániához hasonlóan Szerbiában is sok a Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkás, de ebben is keményebbek a szabályok, mint máshol, 14 nap helyett 28 nap a karantén, ha valami járványgócból jön haza. A karantén szabályainak megsértése miatt már börtönbüntetést is kiszabtak.
A horvát járási tilalom

Horvátországban is bezártak már jóideje az iskolák és az óvodák, részleges boltzárat is bevezettek. Március 24-én leállították a tömegközlekedést, bezártak a piacok is és lakhelyelhagyási tilalmat is bevezettek. Utóbbi azt jelenti, hogy alapesetben senki sem hagyhatja el azt a várost vagy járást, ahová be van je
lentve. Felmentést lehet adni ez alól, leginkább munkavégzés miatt. Miután kiderült, hogy sokan hamisítják az igazolásokat, papír helyett már csak elektronikusan kiadott felmentéseket fogadnak el. Csakhogy a horvát belügyminiszter a napokban már arra panaszkodott, hogy naponta 100 ezer QR-kódos lakhelyelhagyási engedélyt adnak ki a hatóságok. Szerint ha ilyen tempóban adják ki a felmentéseket, akkor nincs semmi értelme a korlátozásnak. Húsvét előtt a termelői piacokat megnyitották, és az élelmiszerüzletek nyitvatartását is meghosszabbítják az eddig 8-17 óra helyett 7-20 órára. A legtöbb üzlet ugyanakkor bezár húsvét vasárnap és hétfőn. Vili Beros horvát egészségügyi miniszter felszólította az állampolgárokat, hogy maradjanak otthon a húsvéti ünnepek alatt. Szerinte otthon maradni az ünnepek alatt fontosabb, mint eddig valaha: "A járvány terjedése megakadályozásának sikere a mi kezünkben van".
Szlovénia már az enyhítésen gondolkodik

Szlovénia két-három héten belül enyhíthet a korlátozásokon - közölte Janez Jansa kormányfő hétvégén. A külügyminiszter ugyanakkor arra kérte a külföldön élő és dolgozó szlovéneket, hogy ne utazzanak haza a húsvéti ünnepekre.

Szlovéniában csak az élelmiszer- és élelmiszer jellegű boltok, a drogériák, gyógyszertárak, valamint a benzinkutak tarthatnak. A szlovén kormány a külföldről, sok esetben gócpontokról hazahozott állampolgárainál nem engedi az otthoni karantént, hanem közös, hatósági karantént rendelt el számukra. Tesztelik is őket, többen is koronavírusosak voltak. Március 30-án elrendelték a kötelező maszk- és védőkesztyű viselést is, és - miután nem tartották be a kijárási korlátozásokat - lakhelyelhagyási (járás- vagy városelhagyási) tilalmat is bevezettek, hogy megszüntessék a kirándulásokat a tengerhez és a hegyekbe. Ezt a tilalmat a jövő hét végéig biztosan fenntartják.

A boltokban reggel 8 és 10 óra között csak nyugdíjasok, mozgássérültek és terhes nők vásárolhatnak. Janez Jansa szlovén kormányfő kedden este azt mondta, vizsgálják annak lehetőségét, hogy megfelelő óvintézkedések mellett már jövő keddtől fokozatosan újraindítsák a gazdasági tevékenységeket és idővel enyhítsenek a szigorú mozgáskorlátozásokon is. A kormányszóvivő szerint arról egyelőre vita van, hogy a tömegközlekedést mikor indítsák újra, kedden arról döntenek, hogy a gumiszervízeket, autómosókat, valamint az építőanyagot, háztartási gépeket és egyéb gépeket értékesítő áruházakat újra nyissák.
Romániában biciklizni sem szabad

Romániában március 25-e óta csak azok hagyhatják el lakásukat, akiknek munkahelyi kötelezettségeik, gyógykezelésük, rászoruló hozzátartozójuk ellátása, vagy a legszükségesebb árucikkek beszerzése miatt ez elkerülhetetlen. Minden esetben a munkáltató által kibocsátott igazolást, vagy saját felelősségre kiállított nyilatkozatot kell felmutatni a lakás elhagyására magyarázatot kérő rendfenntartóknak. Korlátozzák a testmozgást is, a katonai rendelet „csak a lakóház, a gazdaság, a tömbház körüli rövid utakat engedélyezi”. Biciklizni például nem lehet, „kerékpár használata csak munkahelyre való közlekedéskor vagy munkavégzés céljából lehetséges”.
Ausztria csak húsvét után enyhít

Ausztriában sokkal szigorúbb a boltzár, mint nálunk, lényegében csak az élelmiszerboltok, patikák vannak nyitva. Húsvét után fokozatosan enyhítenek. Előbb a 400 négyzetméternél nem nagyobb üzletek, a barkácsáruházak és a szabadtéri piacok nyitnak ki, de ezekben kötelező lesz a szájmaszk viselése, és korlátozzák a vevők számát is. Május elsejétől valamennyi üzlet kinyithat Ausztriában, így a bevásárlóközpontok és a fodrászüzletek is, de szintén óvintézkedések betartásával. A tömegközlekedési eszközökön is kötelező lesz a szájmaszk. A vendéglátó-ipari egységek és a szállodák legkorábban május közepétől, fokozatosan nyithatnak ki, ennek részleteiről április végéig döntenek majd. Az iskolák pedig május közepéig folytatják az otthoni, digitális eszközök segítségével történő oktatást. A kijárási korlátozásokat április végéig meghosszabbítják, így továbbra is négy okból lehet elhagyni a lakást: munkavégzés, bevásárlás céljából, mások segítésére vagy rövid sétára. Az adatok szerint Ausztria túl van a nehezén.

"Kérem, ne találkozzanak senkivel!" - üzente Sebastian Kurz kancellár pénteken. Hangsúlyozta, hogy az óvintézkedések érvényben vannak, így húsvétkor is otthon kell maradni, kerülni kell a találkozásokat, és be kell tartani a legalább egy méteres távolságot.
Ukrajnában még csak most szigorítanak igazán

Ukrajnában még csak most kezd súlyosbodni a járvány. Hétfőtől ezért újabb intézkedések léptek életbe. Kötelező a szájmaszk, a 60 évesnél idősebbek legfeljebb két kilométeres távolságra hagyhatják el a lakásukat, csakis élelmiszer- vagy gyógyszervásárlás céljából, valamint legfeljebb kétszer megsétáltathatják a háziállatukat. Állattal legfeljebb egy ember sétálthat, közterületeken legfeljebb kettesével járkálhatnak az emberek. Tiltott lett a szabadtéri sportlétesítmények, játszóterek, parkok és vízparti területek látogatása is.
https://444.hu/
Ezt olvassák mások:
Legalább húsz mentővel és egy busszal szállították el az embereket - Pesti úti idősotthon
Teljesen kiürítik a Pesti úti idősotthont, mert száznál is több bentlakó fertőződött meg ...
Döbbenetes ösztöndíjjal csábítják rendőrnek a magyarokat: szinte bárki jelentkezhet
Varga Mihály szerint recesszió lesz, Matolcsy e hét elején még növekedést jósolt
Törvényjavaslat: nemzetgazdasági érdek lesz, hogy ki üzemeltethet Magyarországon kaszinókat
  
Müller Cecília: a vírus itt van velünk, továbbra is világjárványról beszélünk
  
New York-i lap: Orbán Viktor provokál
  
Matolcsy György fiához kötődő kft 287 millió forintot meghaladó állami támogatásban részesül
  
A gépkarabéllyal ismerkedtek a szentesi újoncok
  
Lehet menni nyaralni Horvátországba, de hazatérve két hét karantén vár
  
Közlemény: kötelező a vasárnapi miselátogatás a híveknek
  
Közlemény: kötelező a vasárnapi miselátogatás a híveknek
  
Szijjártó: az embercsempész hálózatokat fel kell számolni
  
Magyarország továbbra is az élbolyban van az Európai Tanács korrupcióellenes jelentésének negatív ranglistáján
  
10 katonaiskola indulhat az országban a következő években
  
Közel 2 milliárd forintot ad a kormány a Nemzeti Atlétikai Központ építésére
  
Nem szólalhat fel a trianoni szerződés évfordulóján tartott parlamenti emlékülésen az ellenzék
  
Kövér László: a megveszekedett nemzetgyűlölők, Gyurcsány Ferencék és a momentumos élcsapat
  
Ákos koncert a kormányzati megemlékezésen
  
Vajna Tímea a szerelme nélkül maradt magára a kaliforniai pokolban
  
Bécsben dolgozik az a magyar orvos aki az első tüdőátültetést végezte koronavírusos betegen
  
Csúnya adok-kapok a parlamentben - Szijjártó meccslátogatása és a Mészáros 17 milliárdos támogatása
  
Matolcsy: Magyarország és a V4-ek már Európa jövője
  
Farkas Flrián és 1,6 milliárd forint: az OLAF azt javasolta, büntetőeljárás keretében vizsgálják az ügyet
  
Kásler nagyon elégedett a járvány magyarországi alakulásával
  
Deutsch Tamás: még most sem nyugszik a Soros-hálózat
  
Orbán Viktor: fantasztikus évünk lehet 2021-ben
  
Fidesz: 237 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák péntektől vasárnapig
  
15 milliárd eurót kaphat Magyarország a nagy EU-s helyreállítási alapból
  
Novák Katalin: tíz év után eljutottunk oda, hogy a magyarok visszanyerték a kormány munkájába vetett bizalmat
  
Novák Katalin: tíz év után eljutottunk oda, hogy a magyarok visszanyerték a kormány munkájába vetett bizalmat
  
Kocsis Máté: az ellenzék részéről azonban érezhető egy kommunikációs zavar
  
Elindultak a katonai középiskolák megépítésének az előkészületei
  
Kipingáltak egy szellőzőaknát Budapesten, tucatnyi rendőr érkezett a helyszínre
  
Átlátszó: Közpénzen kitömött jóbarátja almáit osztogatta Németh Szilárd
  
Feljelentették Győzikét: milliókat követelnek tőle
  
Szijjártó nagyon durván nekiment Donald Tusknak
  
40 millió forintos pályázatot írt ki Áder János, már meg is van a győztes
  
Letartóztatás: Intézkedő rendőr kezét törte el egy szigethalmi férfi
  
Letartóztatás: Intézkedő rendőr kezét törte el egy szigethalmi férfi
  
Érkezik a postás hozzád is: Soros György tervét is tartalmazza a nemzeti konzultációs kérdőív
  
Nagy Feró: A halálom után nem én leszek szomorú, hanem a világ!
  
Szikora Róbert lesz a vallási nagykövet
  
Több hónapig tartó, fokozott ellenőrzést rendeltek el!
  
Káosz - Bunkerbe menekíthették Trumpot
  
Kósa közölte: Németországban több újságírót tartóztatnak le, mint itt
  
Kína már készen állna ismét ellátni a világot áruval, de a világ nem kér belőle
  
Videón ahogy elvezetik a gyulai késelés gyanúsítottját a rendőrök
  
Hivatalos: 1,2 millió forintra büntette a rendőrség a 71 éves dudálós tüntetőt
  
Szijjártó: nem fordulhat elő, hogy egy emberi élet megmentése egészségügyi kapacitás kérdése legyen
  
2,4 milliárd forintot csoportosítottak át az űrtevékenység támogatására
  
18 milliárd forintot kap a Magyar Honvédség
  
Fideszes politikus: Maszk nélkül adott át csomagot időseknek
  
Magyarország történetének legdrágább Duna-hídját építi meg Mészáros Lőrinc üzlettársa 92 milliárdért
  
Gulyás: a baloldali pártokra nem számíthattak, nem támogatták az eredményes védekezés feltételeit megteremtő törvényt
  
Orbán hétvégi beszéd: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára
  
Az Operatív Törzs pénteken megerősítette a maszkok rossz minőségéről szóló hírt
  
Friss felmérés: 404 ezer forint félretett pénze van átlagosan a magyar fiataloknak
  
Összeült Németh Szilárd és Orbán Viktor: gazdaságvédelmi akcióterv, 900 millió forint és nemzetgazdasági szempontok
  
Áder aláírta: titkosak a Budapest–Belgrád-vasútvonal szerződései
  
Orbán: minden döntés időben történt meg, gyorsabban, mint a nyugati országoknál
  
A kormány megduplázza a vidéki papok támogatását
  
Kovács Zoltán személyes levélben szólít fel bocsánatkérésre külföldi kutatókat, amiért kétségbe vonták a magyar demokráciát
  
A Quaestor-botrány főszereplőjének titkára mindenkit beperelt, aki írt róla
  
Kapaszkodj meg: 20 milliárdos osztalékot vett ki cégeiből Mészáros Lőrinc
  
Müller Cecília a dohányzás káros hatásairól is beszélt
  
A kormány 300 millió forinttal segítette ki az egri vízilabdát - videóban köszönték meg neki
  
Szél Bernadett szerint az elmaradt rendőri fellépés mutatja, hogy a kormány egyre leplezetlenebbül politizál a rendőrségen keresztül
  
Orbán Viktor: Bevetési egységet hozunk létre
  
Orbán videóban ünnepelteti az elmúlt tíz évét
  
Dzsudzsák Balázs is részt vett a Mi Hazánk tüntetésén
  
Decemberben alapított cégével nyert 8 milliárdos állami támogatást a volt magyar focista
  
Levél érkezik mindenkinek Orbán Viktortól: Soros-terves Nemzeti Konzultációt indít
  
Kósa Lajos: A Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok megszorítási és leépítései teljes csődöt okoztak
  
Kósa Lajos: A Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok megszorítási és leépítései teljes csődöt okoztak
  
Orbán Viktor levelet csempészett a házhoz küldött diplomák mellé
  
Több mint 2 millió liter fertőtlenítőt szállított ki a Mol eddig
  
Több mint 2 millió liter fertőtlenítőt szállított ki a Mol eddig
  
800 alkalmazottat küldött el Mészáros Lőrinc szállodalánca, közben 17 milliárdos támogatást kapott
  
KSH jelentés: 400 ezer forint volt a havi bruttó átlagkereset márciusban
  
A rendőrség eltávolította a körözést! - köszönjük a megosztásokat! 13 éves kisfiút keres a rendőrség - Eltűnt, ismeretlen helyen lévő személy
  
Varga Judit: Nem ez az első alkalom, hogy a magyar kormányt alaptalanul vádolják
  
Müller Cecília megnyugtatott mindenkit, hogy szennyvíz útján nem tud terjedni vírus
  
5 milliárdot kap Áder János alapítványa a kormánytól
  
160 milliárddal több jutna honvédelmi kiadásokra jövőre
  
Jogvédők: csak szemfényvesztés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény
  
Pezsgővel köszöntötték fel Szikora Róberték Orbán Viktort
  
Kiderült miért vonult ki a TEK egy budapesti ügyvédhez
  
Törvényjavaslat: a kormány az országos tisztifőorvos javaslatára egészségügyi válsághelyzetet rendelhetne el
  
140 milliárddal több külföldi adósságot kell törlesztenie az Orbán-kormánynak jövőre
  
Deutsch Tamás: Soros György ezáltal akarja megvenni az Európai Uniót
  
Óriási a titkolózás: luxusszállót építenek a tatai Öreg-tó partjára
  
Megszorultál? - Németh Szilárd megmutatta hogyan lehet ételt főzni pusztán maradékból
  
Megszorultál? - Németh Szilárd megmutatta hogyan lehet ételt főzni pusztán maradékból
  
Szijjártó és Dzsudzsák zárt kapus meccsen szelfizett - maszk és távolságtartás sem volt
  
129 ezren vesztették el az állásukat, de csak 21 ezer hivatalosan munkanélküli
  
Hiába marasztalta el Kövér Lászlót az strasbourgi bíróság, minden marad a régiben
  
Három pert is megnyertek Magyarországgal szemben
  
Jövőre sem adja vissza az önkormányzatoknak a gépjárműadót a kormány
  
Orbán azonnali hatállyal felmentett egy helyettes államtitkárt
  
Müller Cecília: 100 ezer lakosra öt elhunyt és 38 beteg jut
  
Palkovics: a magyar emberek munkából akarnak és tudnak megélni
  
Hazavinné a Mercedes a teljes nyereségét - Ez közel 95,6 millió eurós osztalékot jelent
  
Honvédelem: Megerősített határvédelem a déli határszakaszon
  
Bruttó 1 millió 507 ezer forintra változott Orbán Viktor fizetése
Bruttó 1 millió 507 ezer 350 forintra vágták meg a bérét. Több mint tíz év után változott a miniszterelnök, Orbán Viktor fizetése - írta a Blikk a kormany.hu-ra feltöltött dokumentu...
  
Törvényjavaslat: nemzetgazdasági érdek lesz, hogy ki üzemeltethet Magyarországon kaszinókat
Ha elfogadják a javaslatot, jövőre az eddigi 5 helyett már 7 kaszinója lehet egy embernek, és Nyugat-Magyarországon is nyílhat még egy. A jövőben kiemelt nemzetgazdasági érdek lesz, hog...
  
Müller Cecília: a vírus itt van velünk, továbbra is világjárványról beszélünk
Kedvező tendencia látható az idősek otthonaiban, nem nőtt a fertőzéssel érintett intézmények száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felel...
  
New York-i lap: Orbán Viktor provokál
A magyar miniszterelnök provokál és a környező országok kulturális értelemben vett bekebelezésére tör, olvasható a New York-i lap publicisztikájában. A modern magyarságtudat alapvető...
  
Matolcsy György fiához kötődő kft 287 millió forintot meghaladó állami támogatásban részesül
A múlt héten zárult versenyképesség-növelő pályázat jelentkezői 376 milliárd forint értékű beruházást és 143 600 munkahely megtartását vállalták, de Szijjártó Péter már jelezt...
  
A gépkarabéllyal ismerkedtek a szentesi újoncok
A fegyverismeretről, a fegyverhasználatról és a lövészetre történő felkészítésről szólt az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél május közepén kezdődött alapfelkészítés ...
  
Lehet menni nyaralni Horvátországba, de hazatérve két hét karantén vár
Ez hangzott el az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján. Horvátországba a jelenleg hatályos szabályok szerint szabadon beutazhatnak a magyarok, lehet menni nyaralni, ugyanakkor Horvátors...
  
Közlemény: kötelező a vasárnapi miselátogatás a híveknek
Közleményt adott ki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. Június 14-étől a katolikus híveknek ismét kötelező lesz részt venniük a vasárnapi szentmisén, az idősek, betegek azon...
  
Közlemény: kötelező a vasárnapi miselátogatás a híveknek
Közleményt adott ki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. Június 14-étől a katolikus híveknek ismét kötelező lesz részt venniük a vasárnapi szentmisén, az idősek, betegek azon...
  
Szijjártó: az embercsempész hálózatokat fel kell számolni
Még egyszer nem fordulhat elő, hogy Európa stratégiai kérdésekben ilyen védtelen legyen - értékelte a koronavírus-járvány miatti helyzetet keddi megbeszélésén a dán és a magyar külü...
  
Magyarország továbbra is az élbolyban van az Európai Tanács korrupcióellenes jelentésének negatív ranglistáján
Magyarország továbbra is az élbolyban van az Európai Tanács korrupcióellenes jelentésének negatív ranglistáján, bár az előrelépés, hogy a magyar kormány most hozzájárult a dokumentum...
  
10 katonaiskola indulhat az országban a következő években
Ez nem jelenti azt, hogy a sorkatonaság is visszatér. A tervek szerint 2030-ig 8-10 honvédközépiskola és kollégium, illetve honvédkollégium kezdi meg működését Magyarországon - közölt...
  
Közel 2 milliárd forintot ad a kormány a Nemzeti Atlétikai Központ építésére
161 milliárd forintot csoportosított át a költségvetésen belül egy határozattal a kormány. A pénz legnagyobb részét, 154 milliárd forintot a Gazdaságvédelmi Alapból veszik el. Az át...
  
Nem szólalhat fel a trianoni szerződés évfordulóján tartott parlamenti emlékülésen az ellenzék
Kövér László és Áder János mondanak majd beszédet a csütörtöki megemlékezésen. Lett volna esély arra, hogy az Országgyűlés politikai törésvonalaktól mentesen tartsa meg emlékül...
  
Kövér László: a megveszekedett nemzetgyűlölők, Gyurcsány Ferencék és a momentumos élcsapat
"A baloldal politikusainak egy kisebb része szégyelli és nem szívesen hirdeti a nemzettel kapcsolatos álláspontját. Más részük politikai számításból próbálja bizonyos kérdésekben nem...
  
Ákos koncert a kormányzati megemlékezésen
Online programmal emlékezik a magyarság a nemzeti összetartozás napjára, június 4-re, közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán...
  
Vajna Tímea a szerelme nélkül maradt magára a kaliforniai pokolban
Los Angeles — Pokoli napokat él át Vajna Tímea (37) az Egyesült Államokban, ráadásul mindezt egyedül, a szerelme nélkül. A filmmogul Andy Vajna (†74) özvegye okkal retteg és zárkóz...
  
Bécsben dolgozik az a magyar orvos aki az első tüdőátültetést végezte koronavírusos betegen
A magyar Lang György végezte Bécsben a világ első tüdőátültetését aktív vírusfertőzött betegen - írja a Válasz Online, amely interjút is készített az orvossal. A Bécsi Orvostudom...
  
Csúnya adok-kapok a parlamentben - Szijjártó meccslátogatása és a Mészáros 17 milliárdos támogatása
Szóba került Szijjártó Péter meccslátogatása, az önkormányzatok bevételeinek megcsapolása és a vasúti szárnyvonalak elsorvasztása is az Országgyűlésben. Azonnali kérdések A mini...
  
Matolcsy: Magyarország és a V4-ek már Európa jövője
A Magyar Nemzeti Bank elnöke levonta a válságkezelés tanulságait. Matolcsy György szerint a mai nehézségek nem állnak össze rendszerszerű válsággá, nem a rendszer válságával vagy a ...
  
Farkas Flrián és 1,6 milliárd forint: az OLAF azt javasolta, büntetőeljárás keretében vizsgálják az ügyet
Bár a Farkas Flórián vezette Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Híd a munka világába nevű programja a hátrányos helyzetű romák megsegítésére volt hivatott, az erre szánt milliárdok r...
  
Kásler nagyon elégedett a járvány magyarországi alakulásával
Az emberi erőforrások minisztere nagyon elégedett a koronavírus-járvány magyarországi alakulásával. A magyar kormány vállát veregette a Facebookon a Miniszteri Percek című sorozatának ...
  
Deutsch Tamás: még most sem nyugszik a Soros-hálózat
A Fidesz európai parlamenti delegációvezetője szerint csak ürügyként használja Magyarország megtámadására a koronavírus-törvényt az európai baloldal. Deutsch Tamás, a Fidesz EP-deleg...
  
Orbán Viktor: fantasztikus évünk lehet 2021-ben
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről. A kérdőív nagy része elkészült, és várhatóan már péntek délután meg is indítjá...
  
Fidesz: 237 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák péntektől vasárnapig
A Fidesz facebook oldalának közlése szerint a párt küldetése, hogy megvédje Magyarország függetlenségét, megvédje a magyar családokat! Ennek megfelelően posztolták a következő inform...
  
15 milliárd eurót kaphat Magyarország a nagy EU-s helyreállítási alapból
Rácáfolt azokra az előzetes félelmekre ma az Európai Bizottság, miszerint nem a mi régiónk és benne Magyarország van a fókuszban a koronavírus-válság miatti uniós helyreállítási alap...
  
Novák Katalin: tíz év után eljutottunk oda, hogy a magyarok visszanyerték a kormány munkájába vetett bizalmat
A Le Figarónak azt mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, hogy "tíz év után eljutottunk oda, hogy a magyar...
  
Novák Katalin: tíz év után eljutottunk oda, hogy a magyarok visszanyerték a kormány munkájába vetett bizalmat
A Le Figarónak azt mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, hogy "tíz év után eljutottunk oda, hogy a magyar...
  
Kocsis Máté: az ellenzék részéről azonban érezhető egy kommunikációs zavar
A törvény múlt keddi benyújtása után a DK előállt azzal, hogy a kormány ahhoz is gyenge, hogy diktatúrát tartson fönt, másnap pedig megjelentek a liberális jogértelmezők, akik szerint...
  
Elindultak a katonai középiskolák megépítésének az előkészületei
A Népszava információi szerint 2030-ig 8-10 honvéd középiskola és kollégium, illetve honvéd kollégium kezdi meg működését. A katonai középiskolák nagy része a kötelező sorkatonai...
  
Kipingáltak egy szellőzőaknát Budapesten, tucatnyi rendőr érkezett a helyszínre
Három járőrautóval érkeztek az egyenruhások, eljárás is indult a festegetés miatt. Egy készenlétis különítmény, több rendőr és legalább három rendőrautó jelent meg szerda délut...
  
Átlátszó: Közpénzen kitömött jóbarátja almáit osztogatta Németh Szilárd
Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke május 12-én, a mentők napján személyesen fejezte ki köszönetét, tiszteletét és elismerését a csepeli mentősöknek. Hálája jeléül átadott két rak...
  
Feljelentették Győzikét: milliókat követelnek tőle
Érthetetlenül állnak Győzikéék a történtek előtt. Folytatódik a Gáspár-család kálváriája, 5 millió forintot követelnek Győzikééktől. A napokban értesítést kaptak a Gyöngyös...
  
Szijjártó nagyon durván nekiment Donald Tusknak
Hosszú posztban fejtette ki a véleményét az Európai Néppárt elnökéről, Donald Tuskról Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebookon Nem hagyta szó nélkül Donald Tusk újbóli megsz...
  
40 millió forintos pályázatot írt ki Áder János, már meg is van a győztes
Áder János köztársasági elnök környezetvédelemre fókuszáló Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványa márciusban tett közzé egy nyílt eljárásos pályázatot 40 millió forintos kerette...
  
Letartóztatás: Intézkedő rendőr kezét törte el egy szigethalmi férfi
A Debreceni Járásbíróság vasárnap egy hónapra elrendelte annak a 42 éves férfinak a letartóztatását, aki eltörte egy intézkedő rendőr kezét. A férfit hivatalos személy elleni erősz...
  
Letartóztatás: Intézkedő rendőr kezét törte el egy szigethalmi férfi
A Debreceni Járásbíróság vasárnap egy hónapra elrendelte annak a 42 éves férfinak a letartóztatását, aki eltörte egy intézkedő rendőr kezét. A férfit hivatalos személy elleni erősz...
  
Érkezik a postás hozzád is: Soros György tervét is tartalmazza a nemzeti konzultációs kérdőív
A kormány véglegesítette a nemzeti konzultációs kérdőívet, és a következő napokban témakörönként mutatja be a kérdéseket. A kérdőívek gyártása és postázása június elején ind...
  
Nagy Feró: A halálom után nem én leszek szomorú, hanem a világ!
A Beatrice frontembere Nagy Feró már megbékélt a halállal. Elmondása szerint kicsit sem fél tőle. Január 14-én lett 74 éves Nagy Feró, a Beatrice énekese. A zenész, énekes most a HOT! ...
  
Szikora Róbert lesz a vallási nagykövet
A zenész nagyon várja a pápát. Szikora Róbert lesz az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus arca, erre a rendezvény sajtófőnöke kérte fel – írja a Bors. „Váratlanul hívott fel,...
  
Több hónapig tartó, fokozott ellenőrzést rendeltek el!
Több hónapig tartó, fokozott ellenőrzést rendelt el a nyárra Budapesten és az ország több megyéjében is az Országos Rendőr-főkapitányság, jelentette be a hírt vasárnap a Police.hu. ...
  
Káosz - Bunkerbe menekíthették Trumpot
Gyújtogattak a Fehér Ház környékén, könnygázzal oszlatták a tömeget az amerikai fővárosban hétfőre virradóra. Washingtonban éjjel tüzet gyújtottak a Fehér Ház melletti, ikonikus S...
  
Kósa közölte: Németországban több újságírót tartóztatnak le, mint itt
Forrást nem jelölt meg. Debrecen volt polgármestere a helyi tévének nyilatkozott több ügyben, többek közt a testvérek közötti illetékmentes öröklésről. A Debreciner oldal szúrta ki ...
  
Kína már készen állna ismét ellátni a világot áruval, de a világ nem kér belőle
Javult a kínai feldolgozóipar teljesítménye májusban - derült ki a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató köz...
  
Videón ahogy elvezetik a gyulai késelés gyanúsítottját a rendőrök
A gyanú szerint egy 18 éves fiatalember szúrta meg a barátját és egy 27 éves férfit Gyulán. A 27 éves férfi életét vesztette, támadóját a rendőrség őrizetbe vette. Ahogyan ...
  
Hivatalos: 1,2 millió forintra büntette a rendőrség a 71 éves dudálós tüntetőt
A 71 éves férfi azt mondta, inkább leüli a büntetést, minthogy kifizesse. Két alkalommal is megbüntette a rendőrség a Clarck Ádám téri dudálós tüntetésen Szabó Gábort (akinek 750 ...
  
Szijjártó: nem fordulhat elő, hogy egy emberi élet megmentése egészségügyi kapacitás kérdése legyen
Magyarországon nem fordulhat elő, hogy egy emberi élet megmentése egészségügyi kapacitás kérdése legyen - írta a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a közösségi oldalán. Szi...
  
2,4 milliárd forintot csoportosítottak át az űrtevékenység támogatására
Egyetlen esti kormányhatározattal összesen 196 milliárd forintot mozgatott meg a kormány. Ebből a legnagyobb összeget a koronavírus-járvány miatt létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból vont...
  
18 milliárd forintot kap a Magyar Honvédség
Egyetlen esti kormányhatározattal összesen 196 milliárd forintot mozgatott meg a kormány. Ebből a legnagyobb összeget a koronavírus-járvány miatt létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból vont...
  
Fideszes politikus: Maszk nélkül adott át csomagot időseknek
A pünkösdi hétvége előtt jótékonykodott. Maszk, gumikesztyű és a megfelelő védőtávolság tartása nélkül adott át csomagokat Tiba István fideszes országgyűlési képviselő Hajdúb...
  
Magyarország történetének legdrágább Duna-hídját építi meg Mészáros Lőrinc üzlettársa 92 milliárdért
A Duna Aszfalt építheti meg a Paks és Kalocsa közé tervezett új Duna-hidat és a hozzá kapcsolódó utakat majdnem 92 milliárd forintért, amivel ez lesz Magyarország történetének leg...
  
Gulyás: a baloldali pártokra nem számíthattak, nem támogatták az eredményes védekezés feltételeit megteremtő törvényt
A koronavírus-járvány elleni védekezés eredményes, sikeres volt, ezért lehet megszüntetni a különleges jogrendet, az egészségügyben azonban fenn kell tartani a járványügyi készültsé...
  
Orbán hétvégi beszéd: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára
A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója szombaton, Felcsúton, ahol bemutatták...
  
Az Operatív Törzs pénteken megerősítette a maszkok rossz minőségéről szóló hírt
A maszkok rendelkeztek megfelelő szabvánnyal, az Európai Bizottság már tárgyal a gyártóval a helyettesítésükről. Kínában gyártották azokat az Európai Bizottság által szétosztott e...
  
Friss felmérés: 404 ezer forint félretett pénze van átlagosan a magyar fiataloknak
Közel ötven százalékuknak viszont semmi. Átlagosan 404 ezer forint megtakarítása van a 19 és 29 év közötti magyar fiataloknak egy 2020 első negyedévi felmérés szerint, ezen belül a 19...
  
Összeült Németh Szilárd és Orbán Viktor: gazdaságvédelmi akcióterv, 900 millió forint és nemzetgazdasági szempontok
"A soroksári önkormányzat gazdaságvédelmi akciótervéről egyeztettünk az elnökség ülésén, eredménye: nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy, 900 millió forint előké...
  
Áder aláírta: titkosak a Budapest–Belgrád-vasútvonal szerződései
A jogszabályoknak már csak meg kell jelenniük a Magyar Közlönyben. Aláírta a köztársasági elnök azokat a törvényeket, amelyeket a felhatalmazási törvény elfogadása után nyújtott b...
  
Orbán: minden döntés időben történt meg, gyorsabban, mint a nyugati országoknál
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magya...
  
A kormány megduplázza a vidéki papok támogatását
A határon túli magyar papok jövedelempótlékának emeléséről is döntés születhet. Jövőre várhatóan már az új egyházközösségek szervezői is kaphatnak a pénzből. Két lépésben...
  
Kovács Zoltán személyes levélben szólít fel bocsánatkérésre külföldi kutatókat, amiért kétségbe vonták a magyar demokráciát
Kovács Zoltán személyes levélben szólít fel bocsánatkérésre külföldi kutatókat, amiért kétségbe vonták a magyar demokráciát mostanában. A magyar politikát harminc éve kutató Hein...
  
A Quaestor-botrány főszereplőjének titkára mindenkit beperelt, aki írt róla
A Quaestor-botrány főszereplőjének személyi titkára mindenkit beperelt, aki írt róla. Minden pert elveszített. Az Alkotmánybíróság is csak egy dologban adott neki igazat: a nevét nem ke...
  
Kapaszkodj meg: 20 milliárdos osztalékot vett ki cégeiből Mészáros Lőrinc
A felcsúti polgármester három nagyobb építő- és vasútipari cége hozta a kötelezőt. Sőt, a zászlóshajónak is tekinthető Mészáros és Mészáros Kft. még várakozáson felül is telje...
  
Müller Cecília a dohányzás káros hatásairól is beszélt
Az országos tisztifőorvos szerint az enyhítések után sem nőtt számottevően a fertőződések száma az országban. Müller Cecília azt is elmondta, hogy az elmúlt napokban idősotthonokból...
  
A kormány 300 millió forinttal segítette ki az egri vízilabdát - videóban köszönték meg neki
A klub két hete azt közölte, hogy az üzemeltetője fizetésképtelenné vált. A kormány 300 millió forinttal segítette ki őket, így megúszták a csődöt. Videó jelent meg csütörtök a...
  
Szél Bernadett szerint az elmaradt rendőri fellépés mutatja, hogy a kormány egyre leplezetlenebbül politizál a rendőrségen keresztül
Miközben az elmúlt hetekben a Clark Ádám téri tiltakozásokra óriási erővel vonult fel a rendőrség, és büntette akár több százezer forintra is a résztvevőket, "a tegnapi rasszis...
  
Orbán Viktor: Bevetési egységet hozunk létre
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről. A kérdőív nagy része elkészült, és várhatóan már péntek délután meg is indítjá...
  
Orbán videóban ünnepelteti az elmúlt tíz évét
Parádés videót osztott meg Orbán Viktor a Facebookján, amiben összefoglalja az elmúlt tíz évét. Ma van ugyanis pontosan tíz éve, hogy letette esküjét a második Orbán-kormány megalakí...
  
Dzsudzsák Balázs is részt vett a Mi Hazánk tüntetésén
A magyar válogatott csapatkapitánya nyugtatta a szurkolókat a Deák téren. Több tucat rendőr vonult ki csütörtök délután az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) VII. kerületi, Dohány ut...
  
Decemberben alapított cégével nyert 8 milliárdos állami támogatást a volt magyar focista
Sáfrány Tamás, a Tiszakécske amatőr focicsapatának egykori játékosa karácsony előtt nem sokkal alapított egy céget, majd másnap megnyílt a Magyar Turisztikai Ügynökség fontos pályáz...
  
Levél érkezik mindenkinek Orbán Viktortól: Soros-terves Nemzeti Konzultációt indít
„A járvány egy súlyos dolog, nem lehet vele játszani, szerintem itt az ideje, hogy bevessük a Nemzeti Konzultációnak az eszközét” - mondta péntek reggeli rádióműsorában Orbán Viktor...
  
Kósa Lajos: A Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok megszorítási és leépítései teljes csődöt okoztak
A válság bizonytalanná tette a világpiaci kilátásokat, ezért belföldön a lehető legjobb feltételeket kell biztosítani az újrakezdésre készülő cégek számára - jelentette ki a külga...
  
Kósa Lajos: A Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok megszorítási és leépítései teljes csődöt okoztak
A válság bizonytalanná tette a világpiaci kilátásokat, ezért belföldön a lehető legjobb feltételeket kell biztosítani az újrakezdésre készülő cégek számára - jelentette ki a külga...
  
Orbán Viktor levelet csempészett a házhoz küldött diplomák mellé
Egyetlen magyar sincs egyedül, üzeni diplomás honfitársainak a miniszterelnök. Az oklevél, annak mellékletei és az egyetem által küldött egyéb papírok mellett egy levél is a kezébe csú...
  
Több mint 2 millió liter fertőtlenítőt szállított ki a Mol eddig
Több mint 2 millió liter fertőtlenítőszert szállított ki a Mol a kéz- és felületfertőtlenítő termékekből kórházakba, állami és önkormányzati intézményeknek, közszolgáltató c...
  
Több mint 2 millió liter fertőtlenítőt szállított ki a Mol eddig
Több mint 2 millió liter fertőtlenítőszert szállított ki a Mol a kéz- és felületfertőtlenítő termékekből kórházakba, állami és önkormányzati intézményeknek, közszolgáltató c...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum