Kitört a botrány: kiderült hány milliót vihet haza egy másodosztályú focista Magyarországon



A Vasas és a Debrecen kiemelkedően sokat tud fizetni, de nagy pénzeket lehet keresni a középcsapatoknál is. Nem Dzsudzsák lesz az NB II. legjobban fizetett focistája.

A Blikknek is feltűnt, hogy az utóbbi időben szinte hétköznapivá vált egykori, vagy akár jelenlegi válogatott labdarúgók magyar másodosztályba igazolása: a héten minden idők legdrágább magyar labdarúgója, Dzsudzsák Balázs külföldi kalandozása ért véget azzal, hogy az idei szezontól másodosztályú Debrecenbe igazolt, közben a Vasas is bejelentette, hogy leigazolja Pátkai Mátét és Otigba Kenneth-et.

Mivel szinte egész Európában egyedülálló módon a magyar átigazolási összegek és fizetések sem nyilvánosak, csak informátorokon keresztül lehet megtudni, mennyi az a pénzt, amiért megéri a 28 éves Otigbának Ajkára menni csapatával vendégbe Újpest helyett: az újság információi szerint a Vasasnál és a Lokinál egymillió forint az átlagfizetés.

Anyagi lehetőségek tekintetében nagyon kiemelkedik a mezőnyből a Vasas: az ő legjobbjaik 5,4-7,3 millió forint között keresnek havonta: 7,3 milliót keres az NB I. tavalyi gólkirálya, Radó András, Otigba 6 milliót és Pátkai 4,5 milliót, Feczesin Róbert pedig még a dobogóra sem fér fel a maga 3,65 milliós fizetésével.

Debrecenben 3,65 millió jár a legjobbaknak, tehát valószínűleg nem Dzsudzsák Balázs lesz az NB II. legjobban kereső focistája. Mivel 3,65 millió forint a fizetési plafon, valószínűleg ennyit keres Debrecenben Korhut Mihály és Varga József is.

A Vasas és a Debrecen mögött nagy űr van: a jól fizetőnek számító klubok 1,1-1,4 millió forintot adnak havonta, a közepesen fizetők 600-800 ezer forintot, a legalja pedig 400-500 ezer forintot.

A fizetések fényében különösen érdekes, hogy a messze legtöbbet költő Vasas jelenleg a tizenharmadik helyen áll 11 pontot szerezve, kilenc ponttal lemaradva a húszpontos Debrecentől. Az NB II.-ből az első két helyezett jut fel a szezon végén.






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen