Szegény Schobert Norbi csak mondott valamit és máris jött egy szakértő aki megcáfolta.....


Schobert Norbi szerint a mostanában divatos mediterrán diétát egyáltalán nem a magyaroknak találták ki, hiszen megfizethetetlen. A szakértő szerint azonban ez nem így van, hisz az ország tavaiban hemzsegnek a halak, ráadásul se gyümölcsből, se zöldségből nincs hiány.


Schobert Norbi úgy gondolja, a mediterrán diéta előnyeit igazoló kutatás csak annyit állapított meg, hogy gazdagnak lenni egészséges. A fitneszguru szerint a mediterrán országokban ugyanis teljesen mások a körülmények és a jövedelmek is, egy átlagos magyar ember ezt nem tudja megfizetni.


– A hagyományos magyar étrenddel nincsen semmi gond, a szénhidrátfogyasztással viszont annál inkább, azt az ötödére kellene csökkenteni – mondta Schobert Norbert a Fókuszban.

A mediterrán diétáról egy amerikai szakértői csoport azt állítja, a világ legjobb étrendje. Norbi szerint azonban ez az értend Magyaroszágon csak a felső tízezernek megfizethető, ők viszont ritkán küzdenek súlyfelesleggel.

– A mediterrán országokban az átlagos havi jövedelem az 2000-2500 euro között mozog. Ott az átlagos ember 600-800 ezer forintot keres. Magyarországon 200 ezer forintot keresnek az emberek. Nem beszélve arról, hogy ha a mediterrán étrendet betartanánk, naponta 15-20 ezer forintot kéne elkölteni friss halra, tengergyümölcsére, teljes kiőrlésű gabonára, idénygyümölcsökre. Egy átlagos ember nem tud naponta 15-20 ezer forintot elkölteni étrendre – magyarázta Norbi, aki szerint a magyar ember nem is szívesen áldoz az egészséges életmódjára, helyette inkább a képernyőt bámuljuk. Szerinte azon kéne változtatni, hogy a tévénézés és a telefon nyomkodása helyett inkább menjünk ki a szabadba, sportoljunk valamit.

Dr. Tóth Tamás fogyókúrás szakértő azonban egyáltalán nem ért egyet Norbi állításaival. Szerinte Magyarországon se halból, se gyümölcsből vagy zöldségből nincs hiány.

– Nem lehet halat enni Magyarországon? Ne már! Hozzá lehet jutni, van egy rakat hal! Nem kell egzotikus új-zélandi ritka fajokat levadászni azért, hogy az ember halat egyen, meg Magyarországon vannak zöldségek. Magyarország mezőgazdasági szempontból egy kitüntetett ország. Itt lehet jókat kajálni – jelentette ki a szakértő.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....