Vicc ország: elhalasztották az értekezletet, ahol a Schadl-botrányról is kérdezhettek volna

Eredetileg február 7-én tartották volna a Fővárosi Törvényszék összbírói értekezletét, de Tatár-Kis Péter elnök a járványra hivatkozva február 28-ra halasztotta az ülést, írja a Népszava.

Ez azért érdekes most, mert a bírók akár a Schadl-botrányról is kérdezhették volna Tatár-Kist. Ahogy a nyomozati iratok alapján megírtuk, a Törvényszék elnöke személyesen találkozott Schadl Györggyel, a végrehajtói kar elnökével, aki a nyomozók szerint egy bíró kirúgását próbálta elérni nála.

Kettejük beszélgetését nem hallgatták le, de Schadl utólag arról számolt be a feleségének, hogy Tatár-Kis azt mondta neki: a bírót nem lehet kirúgni, „de diszkomfortossá tenni az életét és a csoportvezetői megbízását visszavonni, azt lehet, ha indokolt”.

Tatár-Kis utólag elismerte a Törvényszék belső hálózatán, hogy találkozott Schadllel, de tagadta, hogy ilyet mondott volna neki. Szerinte Schadl nem is kérte, hogy mentse fel a bírót.

A bíróságok igazgatási szervét, az Országos Bírósági Hivatalt (OBH) ellenőrző Országos Bírói Tanács (OBT) a legutóbbi ülése után nyilatkozatot adott ki, amiben felszólítja az OBH elnökét, hogy a már megindított vizsgálat mellett indítson fegyelmi eljárást is Tatár-Kis ellen.

Schadl György előzetes letartóztatásban van, többek közt azzal gyanúsítják, hogy éveken keresztül rendszeresen adott át kenőpénzeket Völner Pálnak, az igazságügyi miniszter azóta lemondott helyettesének. Völner továbbra is fideszes képviselő a parlamentben.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....