Kitört a népharag: ömlesztve tárolták a betegek szennyes ruháit egy budapesti kórházban


A higiéniát teljesen figyelmen kívül hagyva tárolták a betegek ruháit a Péterfy utcai Kórházban, ahol a hozzátartózóknak kellett kiválogatniuk a szennyeszsákokat.



Az olvasói felháborodás nyomán ugyan a kórház változtatott a gyakorlatán, ám mindez a vírusfertőzéses időszakban, a látogatási tilalom kellős közepén súlyos kérdéseket vet fel. A külön – a fertőzésveszélyes dolgok tárolására alkalmas, vagy éppen használt – nejlonzsákokba „csomagolt”, mosásra váró holmikat a kórház egy nyitott dobozban tárolta, amelyet a főépület portája mögött helyezték el, a hozzátartozók innen kereshették ki és vihették haza a szennyest.



Aki kért, gumikesztyűvel válogathatott a zacskók között és kereshette meg hozzátartozója mosandó holmiját, ám a 24.hu cikkében nyilatkozó olvasó annyira gusztustalannak és fertőzésveszélyesnek tartotta a gyakorlatot, hogy védőkesztyűvel sem volt hajlandó turkálni a dobozban, inkább otthagyta a kórházban ápolt férje szennyesét.

Bár a lap hétfőn feltette kérdéseit a a kórháznak és az Országos Kórházi Főigazgatóságnak, többek között azt tudakolva, hogy a járvány miatti látogatási tilalom miatt létezik-e egységes kórházi protokoll a betegek mosandó holmijainak átadására, egyelőre nem érkezett válasz egyetlen intézménytől sem.

Kiderült az is, hogy a megkeresés után változtattak a gyakorlaton, és most már nem kartondobozban, hanem szekrényben tárolják a betegek szennyesét, amelynek kiadását a kórház személyzete végzi.

Kép illusztráció forrás google





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....