Nekiesett a papoknak az őrjöngő hajléktalan a mise közben az egyik budai templomban


Akciófilmekbe illő jelenetek játszódtak le az egyik budai templomnál: egy 50 éves férfi az üvöltésével előbb megzavarta a 200 fős szentmisét, majd a papokkal is hadakozott, mígnem az egyik atya földre teperve hatástalanította a balhézót.



G. Zoltánra hiába hívták ki a zsarukat, másnap ismét visszatért, majd ott folytatta a torzsalkodást, ahol előtte abbahagyta. Az elképesztő eset január 7-én történt, a büntetett előéletű férfi azóta letartóztatásban ül. A kóter nem lehet újdonság számára, korábban súlyos testi sértésért már megtapasztalhatta a benti környezetet.


– A templom gondnokának a gyászmiséjét és a búcsúztatását tartottuk, a szertartás végén az urnatemetőben vettünk tőle végső búcsút. Már éppen vonultunk volna ki, amikor az előtérnél éktelen üvöltés zavarta meg a méltóságteljes csendet. A hangosan káromkodó férfi egyre közeledett felénk. Egy másik atyával odamentünk hozzá és udvariasan megkértük, legyen szíves abbahagyni a trágár viselkedést, de ő nem tágított – emlékezett vissza a Blikknek Forgács Alajos, a Városmajori Jézus Szíve-templom plébánosa, aki ezután finoman megfogta a hőbörgő karját, majd felszólította a távozásra.

Az agresszív kötekedőt mindez csak még inkább felbőszítette, és elkezdett lökdösődni. Közölte, őt onnan senki nem küldheti el, miközben szidalmazta a papokat, majd ütő és rúgó mozdulatokat is tett feléjük. Alajos atya ruházatán a stólát és a szemüveg madzagját el is szakította. A másik pap, a káplán közéjük állt, a támadó a mellkasán őt is megütötte. Kristóf atya ekkor még a földre is levitte, így sikerült végül ártalmatlanítaniuk. A rendőrök ugyan elvitték, de másnap visszatért a templomhoz, ahol fennhangon szidta az egyházat, a papokat és a keresztény közösséget. Éppen ekkor érkezett oda a káplán is, akit az előző napon történtek miatt veréssel fenyegette meg. G. Zoltánt ismét bevitték a rendőrök, de ezúttal bent is tartották.

– Gyakran járok ide, hallgatom a szentmisét. Látásból ismertem Zoltánt, aki hajléktalanként – hozzám hasonlóan – sokszor szintén ezen a környéken húzta meg magát. Mindig piált, egyszer pedig még belém is kötött és lerántott a földre. Az atyával való balhéja után még dicsekedett is vele – mesélte Kiss Gábor, aki 18 éve, a szülei halála óta él az utcán.

– Felháborító, hogy ilyen megtörténhetett – dühöngött felháborodva a szerdai mise után a 61 éves Erzsébet.

Németh Kálmán a templomból kilépve azt mondta, hallott a balhéról és mélységesen szomorúnak tartja, hogy valaki ennyire nem tartja tiszteletben embertársának a búcsúztatását.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....