Ezt nehéz visszacsinálni - Súlyos politikai hibát követett el Orbán a Putyinnal való találkozóján

Ez a találkozó ebben a formában csak az orosz félnek volt az érdeke.

Korábban Orbán Viktor arról beszélt, hogy a moszkvai útja egy “békemisszó”, amellyel ő maga meg fogja szüntetni a konfliktust Oroszország és Ukrajna között.

Sz. Bíró Zoltán Oroszország-szakértő azonban ennek ellenkezőjét mondta, szerinte ez csak egy fedősztori volt. Véleménye szerint magyar részről semmi sem indokolta a látogatás időzítését, és a találkozásra egyértelműen inkább Vlagyimir Putyinnak volt szüksége.

Putyin így egy NATO-tagállam vezetője előtt bírálhatta úgy a szövetséget, hogy a magyar miniszterelnök egy pillanatra sem érzete feladatának, hogy a pontatlanságokat vagy a valótlanságokat kijavítsa. Ez

súlyos politikai hiba

és a nyugati világgal való szolidaritásnak a feladása Orbán részéről.

Orbánék ott is hibát követtek el, hogy a kárpátaljai magyarság sérelmeire hivatkozva nem Ukrajna mellé álltak a konfliktusban. Románia és Lengyelország példáját kellett volna követnünk, és Kijevet kéne támogatnunk, mert ők így a helyzet rendeződése után sokkal könnyebben fognak megoldást találni a román és a lengyel kisebbség ügyének rendezésére.

Az magyarázhatja a kormány lépését, hogy ők Putyin segítségére számítanak

Kárpátalja Magyarországhoz való csatolásában,

abban az esetben, ha Ukrajna széthullik. Ez lehet az oka annak is, hogy Orbán rendszeresen leszavazza az uniós szankciókat és nyilvánosan bírálja őket.

A másik indok az lehet, hogy Orbán úgy gondolhatja, emiatt fontosabbnak tartják majd, annak ellenére, hogy gazdasági eredményei nincsenek; hiszen a magyar export folyamatosan elmarad a Gyurcsány-kormány idején elérttől.

(via 24.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....