Megjelentek az Orbán család hatvanpusztai birtokánál - ebből botrány lesz

Az Orbán-család hatvanpusztai birtokánál előkerült Orbán valódi vagyonnyilatkozata is. (cikk alján a videó)

Korábban:

Orbán Viktor kifizette a lakáshitelét, megtakarítása továbbra sincs


Sok érdekességet tartogathatnak a politikusok vagyonnyilatkozatai, amelyeknek a választás évében külön érdekességük, hogy ebből kiderülhet, mennyire van összhangban a politikusok vagyoni helyzete a fizetésükkel. Épült egy új villa? Besegített a család? Megszűnt a tartozás? A bevallások elvileg minden évben lehetőséget adnak arra, hogy az állampolgárok beleláthassanak a politikusok pénztárcájába. Legalábbis valamennyire...


Ma éjféltől nyilvánosak a köztársasági elnök, a kormánytagok, a parlamenti képviselők, illetve a polgármesterek és az önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozatai. Az országgyűlés oldalán elérhető Orbán Viktor vagyonnyilatkozata is, amely alapján továbbra sincs megtakarítása a miniszterelnöknek, ugyanakkor a 2002-ben a feleségével közösen felvett jelzáloghitelét mostanra teljes egészében törlesztette.


Orbán Viktor a tavalyi, vagyis a 2020-as vagyoni helyzetét tükröző 2021-es vagyonnyilatkozatában sem tüntetett fel megtakarítást, illetve azt megelőzően sem. 2018 végére papíron összességében még növelte a megtakarításait. A 2019-es vagyonnyilatkozatában az állt, hogy 1 millió 395 ezer forintnyi banki tőkével rendelkezik.

2002-ben a feleségével, Lévai Anikóval közösen felvett 20 millió forintos hiteltartozása az évek során folyamatosan csökkent, tavalyi vagyonnyilatkozata alapján már csak 882 ezer 110 forintot kellett törleszteniük, a tavalyi év végére pedig a teljes összeget befizették.

Ingatlantulajdonosként sem gyarapodott: mostani nyilatkozatában is a korábban bevallott ingatlanai szerepelnek: résztulajdonosa egy 2002 májusában vásárolt XII. kerületi ingatlannak, illetve egészében tulajdonosa a 2013 szeptemberében vásárolt felcsúti házának.

Sem gazdasági érdekeltségek, sem plusz juttatások nem szerepelnek a vagyonnyilatkozatban, adóköteles jövedelmeinél pedig a miniszterelnöki és képviselői fizetéséhez nem összeget irt, hanem azt, hogy a törvény szerint meghatározott összeget kapja. Ez összességében bruttó 2 millió 718 ezer forint havonta, amely egyébként a kormányban a legkisebb jövedelem.

Arról is nyilatkozik a kormányfő, hogy pártelnöki munkájáért nem kap jövedelmet: mint a bevallásban írta, azt határozatlan ideig felfüggesztette.






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....