Beilleszkedés a társadalomba: szabadult a börtönből, majd acélbetétes bakancsával fejbe rúgott egy hajléktalant...


Hat év börtönbüntetést szabott ki kedden a Pécsi Ítélőtábla egy Tolna megyei férfira, aki néhány hónappal börtönből való szabadulása után életveszélyesen bántalmazott egy hajléktalant.


A táblabíróság MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a 45 éves, sokszorosan büntetett előéletű férfit korábban testi sértés és más erőszakos bűncselekmény miatt ítéltek el, legutóbbi büntetéséből 2019 márciusában szabadult.


Ugyanazon év júliusában a vádlott együtt italozott egy 62 éves hajléktalan férfivel. Később összevesztek, mert a hajléktalan férfi magához vette a vádlott cigarettáját és öngyújtóját.

Emiatt a vádlott a férfi fejét többször megütötte, acélbetétes bakancsával legalább kétszer fejbe rúgta, majd a már magatehetetlen, fekvő embert tovább bántalmazta, aki emiatt életveszélyes koponyasérülést szenvedett.


Első fokon a Szekszárdi Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés és önbíráskodás miatt a férfit mint visszaesőt négy év börtönre ítélte. Az ítélőtábla hat év börtönre súlyosította az ítéletet, azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet jogerős.

(MTI)

Kép: ilusztráció, forrás: Imre Kaszás - Kőbánya - Kispest 2022-02-03.






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....