Alig kétnapos képzés után máris használhatják is a sokkolót a magyar rendőrök

Folyamatosan képezik a rendőröket az újonnan rendszerbe állított Taser elektromos sokkoló használatára, számolt be a police.hu. Az eszközt még tavaly májusban engedélyezték, mostanra már alkalmazhatják is a kiképzett egyenruhások. A beszámoló szerint a kétnapos felkészítés elméleti és gyakorlati részből áll, utóbbin többek közt azt tanítják, hogy

"a szakszerű alkalmazáskor a szonda csak olyan testrészt érhet, ami nem számít veszélyes zónának. Ebből adódóan fejre, nyakra és mellkasra nem célozhatnak."

A két kilőtt lándzsahegy 0,0063 amper erősségű áramot vezet az ember testébe, ami "blokkolja az izmokat, és ha jól használják, a ruhán keresztül áthatolva minimum 5 másodpercre megállítja az embert." Az alkalmazásának vannak bizonyos embercsoportokat érintően tiltó szabályai, például gyermekkorúval, láthatóan terhes nővel, alultáplált vagy idős emberrel szemben.

"Az eszköz használatánál arra mindenképp figyelnie kell a kollégáknak, hogy akivel szemben Tasert alkalmaznak, biztosan nem marad állva. Fokozatosan a földre fog rogyni, tehát olyan helyen, ahol magasból le-, ki-, esetleg valaminek nekieshet, illetve rádőlhet valamire, ott kerülni kell az alkalmazását, kivéve, ha az ebből adódó késedelem veszéllyel jár"

- mondta Molnár László kiképző.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-